Περιγραφή
Κάστανα....Τι πρέπει να γνωρίζουμε γι'αυτά; Δεν έχουμε δυστυχώς όλοι μας την πολυτέλεια ενός τζακιού για να τα κάνουμε ψητά στη χόβολη. Υπάρχει όμως λύση για να τα απολαύσουμε ψητά και να είναι όπως αυτά της χόβολης.Τα αγαπάμε πάρα πολύ, αλλά δυστυχώς τα γευόμαστε λίγους μήνες το χρόνο και κυρίως το χειμώνα.Τα τρώμε ζεστά ξεροψημένα ή βραστά. Γίνονται φανταστικό γλυκό του κουταλιού ή τούρτα, ενώ είναι υπέροχα βουτηγμένα σε λιωμένη σοκολάτα. Συνοδεύουν τη χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα στη γέμισή της μαζί με κουκουνάρι, καρύδια και σταφίδες.
Έχουν αρκετές θερμίδες, 370 τα 100 γραμμάρια, περιέχουν 48% νερό, πολλά ορυκτά άλατα, ενώ
αποτελούν καλή πηγή πρωτεϊνών.
Όταν αγοράζετε φρέσκα κάστανα φροντίστε να έχουν λείο και γυαλιστερό φλοιό και να είναι βαριά για το μέγεθός τους.
Τα κάστανα όταν μπαίνουν στο ψυγείο, είναι καλύτερο να διατηρούνται μέσα σε πλαστική σακούλα με όσο το δυνατόν λιγότερο αέρα γίνεται. Μπορούν επίσης να διατηρηθούν στην κατάψυξη μέχρι 2 μήνες. Τα ωμά κάστανα διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου.
Καλό είναι να τα χαράζεται με ένα κοφτερό μαχαίρι στην κάτω μεριά, πριν τα ψήσετε ή τα βράσετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου