ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Πλάτη βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα[4] προς τα βορειοανατολικά των Φιλιατρών σε υψόμετρο 294[1][5] μέτρα και απέχει 10 περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. ΙΣΤΟΡΙΑ: Το χωριό που βρίσκεται κάτω από το βουνό της Μάλης έχει μακρόχρονη ιστορία. Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Καναλουπού, ενώ ως Πλάτη αναφέρεται από το 1956.[6][7] Πάντως το χωριό συναντάται με την ονομασία Καναλουπού ή Κανελουπού ή Καναλωπού και σε προγενέστερες βιβλιογραφικές πηγές-αναφορές. Ο οικισμός αναφέρεται, σε διάφορες απογραφές των Βενετών Προνοητών της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, οι οποίες έγιναν στο χρονικό διάστημα της τριακονταετίας (1683/84-1715), κατά την οποία οι Βενετοί κατείχαν την Πελοπόννησο. Η Καναλουπού (Canalupu), ανήκε, το 1689, στην επαρχία της Αρκαδίας (ή Αρκαδιάς, δηλαδή την περιοχή της σημερινής Κυπαρισσίας), η οποία ήταν μια από τις 4 επαρχίες, στις οποίες χωριζόταν τότε το διαμέρισμα της Μεθώνης (επαρχία Φαναριού, επαρχία Αρκαδιάς, επαρχία Ναβαρίνου και επαρχία Μεθώνης).[8] Η Καναλουπού προσαρτήθηκε στον παλαιό Δήμο Εράνης το 1835,[9] ενώ αναφέρεται, το 1853 στον β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή ως χωριό του Δήμου Εράνης της Επαρχίας Τριφυλίας με πληθυσμό 115 κατοίκων, με βάση την απογραφή του 1851.[10] Το 1899 μεταφέρεται από το Νομό Μεσσηνίας και υπάγεται στον Νομό Τριφυλίας,[11] για μια περίπου δεκαετία, ως το 1909, που επανέρχεται ξανά στον Νομό Μεσσηνίας,[12] ως οικισμός της Επαρχίας Τριφυλίας. Το 1912 το χωριό της Καναλουπούς αποσπάται από τον Δήμο Εράνης και εντάσσεται στην Κοινότητα Χαλαζονίου, που είχε ως έδρα το Χαλαζόνι,[13][14] ως και το 1919,[15] που η Καναλουπού αποσπάται από την κοινότητα αυτή και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Καναλουπούς.[16] Η Καναλουπού παρέμεινε έδρα της ομώνυμης κοινότητας, από το 1919 ως το 1956, που το χωριό μετονομάζεται σε Πλάτη και η Κοινότητα σε Κοινότητα Πλάτης,[17] και συνέχισε με το νέο όνομα ως έδρα της Κοινότητας Πλάτης από το 1956 ως το 1997, όταν τότε, στα πλαίσια των αλλαγών που επήλθαν στη τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω του σχεδίου «Καποδίστριας», υπήχθη στον κατηργημένο Δήμο Φιλιατρών,[18] ως το 2010. Από το 2011, μετά τις νέες αλλαγές του σχεδίου «Καλλικράτης» ανήκει πλέον στον νέο Δήμο Τριφυλίας.[19][4] Ο δήμος αυτός, συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης με την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας. ΑΠΟ http://www.hellenicaworld.com/Greece/Geo/gr/PlatiMessinias.html

Τρίτη, 16 Ιουλίου 2013

Έρχεται ο Καστιγιόν για Παναθηναϊκό - “Καμία ενημέρωση για Ντιαρά”

Στην Αθήνα αναμένεται να βρεθεί την Τετάρτη ο Τζόφρεϊ Καστιγιόν, έτσι ώστε να ολοκληρώσει τη μετακίνηση του στον Παναθηναϊκό - Από την “πράσινη” ΠΑΕ τονίζουν πως δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για τον Ντιαρά και περιμένουν τις εξετάσεις.

 Μία ακόμη επιλογή θα έχει όπως όλα δείχνουν ο Γιάννης Αναστασίου για την επίθεση του Παναθηναϊκού, αφού το “τριφύλλι” τα βρήκε με τον Άγιαξ για τον Τζόφρεϊ Καστεγιόν, με τον παίκτη να αναμένεται στην Αθήνα την Τετάρτη!
Με την άφιξη του, ο Καστεγιόν θα περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και θα βάλει την

υπογραφή του σε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους “πράσινους”. Ο “Αίαντας” θα πάρει ένα ποσό που ενδεχομένως να φτάνει τις 100.000 ευρώ, ενώ θα κρατήσει και ποσοστό μεταπώλησης του 22χρονου άσου.
Σε ότι αφορά το δημοσίευμα που ήθελε τους ανθρώπους του ιατρικού επιτελείου του Παναθηναϊκού να έχουν πάρει στα χέρια τους τον ιατρικό φάκελο του Μαχαμαντού Ντιαρά και να έχουν διαπιστώσει πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στο γόνατο του Αφρικανού, από πλευράς ΠΑΕ διαψεύδεται αυτή η πληροφορία.

Οι "πράσινοι" τονίζουν δεν υπάρχει καμία ενημέρωση σχετικά με πρόβλημα στο γόνατο του παίκτη και περιμένουν τα επίσημα στοιχεία για να δράσουν καταλλήλως.


ΑΠΟ http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ελεύθερη είσοδος την ερχόμενη Τρίτη στο Μουσείο Ακρόπολης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR 15/05/2021  09:14 Το Μουσείο Ακρόπολης συμμετέχει στον ψηφιακό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων που διοργανώνετα...