ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Πλάτη βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα[4] προς τα βορειοανατολικά των Φιλιατρών σε υψόμετρο 294[1][5] μέτρα και απέχει 10 περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. ΙΣΤΟΡΙΑ: Το χωριό που βρίσκεται κάτω από το βουνό της Μάλης έχει μακρόχρονη ιστορία. Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Καναλουπού, ενώ ως Πλάτη αναφέρεται από το 1956.[6][7] Πάντως το χωριό συναντάται με την ονομασία Καναλουπού ή Κανελουπού ή Καναλωπού και σε προγενέστερες βιβλιογραφικές πηγές-αναφορές. Ο οικισμός αναφέρεται, σε διάφορες απογραφές των Βενετών Προνοητών της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, οι οποίες έγιναν στο χρονικό διάστημα της τριακονταετίας (1683/84-1715), κατά την οποία οι Βενετοί κατείχαν την Πελοπόννησο. Η Καναλουπού (Canalupu), ανήκε, το 1689, στην επαρχία της Αρκαδίας (ή Αρκαδιάς, δηλαδή την περιοχή της σημερινής Κυπαρισσίας), η οποία ήταν μια από τις 4 επαρχίες, στις οποίες χωριζόταν τότε το διαμέρισμα της Μεθώνης (επαρχία Φαναριού, επαρχία Αρκαδιάς, επαρχία Ναβαρίνου και επαρχία Μεθώνης).[8] Η Καναλουπού προσαρτήθηκε στον παλαιό Δήμο Εράνης το 1835,[9] ενώ αναφέρεται, το 1853 στον β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή ως χωριό του Δήμου Εράνης της Επαρχίας Τριφυλίας με πληθυσμό 115 κατοίκων, με βάση την απογραφή του 1851.[10] Το 1899 μεταφέρεται από το Νομό Μεσσηνίας και υπάγεται στον Νομό Τριφυλίας,[11] για μια περίπου δεκαετία, ως το 1909, που επανέρχεται ξανά στον Νομό Μεσσηνίας,[12] ως οικισμός της Επαρχίας Τριφυλίας. Το 1912 το χωριό της Καναλουπούς αποσπάται από τον Δήμο Εράνης και εντάσσεται στην Κοινότητα Χαλαζονίου, που είχε ως έδρα το Χαλαζόνι,[13][14] ως και το 1919,[15] που η Καναλουπού αποσπάται από την κοινότητα αυτή και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Καναλουπούς.[16] Η Καναλουπού παρέμεινε έδρα της ομώνυμης κοινότητας, από το 1919 ως το 1956, που το χωριό μετονομάζεται σε Πλάτη και η Κοινότητα σε Κοινότητα Πλάτης,[17] και συνέχισε με το νέο όνομα ως έδρα της Κοινότητας Πλάτης από το 1956 ως το 1997, όταν τότε, στα πλαίσια των αλλαγών που επήλθαν στη τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω του σχεδίου «Καποδίστριας», υπήχθη στον κατηργημένο Δήμο Φιλιατρών,[18] ως το 2010. Από το 2011, μετά τις νέες αλλαγές του σχεδίου «Καλλικράτης» ανήκει πλέον στον νέο Δήμο Τριφυλίας.[19][4] Ο δήμος αυτός, συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης με την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας. ΑΠΟ http://www.hellenicaworld.com/Greece/Geo/gr/PlatiMessinias.html

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Έτσι θα γίνει η εκπαίδευση των Ελλήνων εφοριακών από τους Γερμανούς συναδέλφους τους

15/01/2016

 

 

 

Τα «εντατικά μαθήματα» θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών του κρατιδίου Ρηνανίας-Βεστφαλίας

Διακήρυξη Προθέσεων για τη στενότερη συνεργασία των δύο πλευρών στο πεδίο πάταξης της φοροδιαφυγής συνυπογράφουν το Σάββατο στην Αθήνα ο υπουργός Οικονομικών του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας (ΒΡΒ) Νόρμπερτ-Βάλτερ Μπόργιανς με την ελληνική κυβέρνηση.

Ο άνθρωπος από τον οποίο πήρε το όνομά της η λίστα με τα περισσότερα από 10.000 δεδομένα τραπεζικών λογαριασμών Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία εξηγεί στη Deutsche Welle τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν τα «εντατικά μαθήματα» στους Έλληνες εφοριακούς.

«Μετά από πολλές συνομιλίες που είχαμε, καταλήξαμε στην κοινή διαπίστωση ότι θα ήταν χρήσιμο για τους υπαλλήλους του ελληνικού ΣΔΟΕ εάν παρακολουθούσαν μια φορά πώς γίνεται ο φορολογικός έλεγχος και ο υπολογισμός των φόρων στη ΒΡΒ, πώς γίνεται ο έλεγχος των υψηλών εισοδημάτων αλλά και των επιχειρήσεων. Επίσης πώς δουλεύει το σώμα δίωξης οικονομικού εγκλήματος, πώς αξιολογεί στοιχεία, πώς διεξάγει έρευνες. Πρόκειται δηλαδή τρόπον τινά για μια προσφορά ‘εντατικών μαθημάτων’ για υπαλλήλους του ελληνικού ΣΔΟΕ στα κέντρα εκπαίδευσης που διαθέτουμε, με την οποία θέλουμε να συμβάλουμε στην ενίσχυση της ελληνικής φορολογικής διοίκησης» εξηγεί ο κ. Μπόργιανς.
 
Αρχές καλοκαιριού η έναρξη των σεμιναρίων

Ο υπουργός διευκρινίζει ότι έπειτα από μια σχετική προετοιμασία, τα σεμινάρια μετεκπαίδευσης των ελλήνων συναδέλφων μπορούν να ξεκινήσουν σχετικά άμεσα. Το πιο ρεαλιστικό σενάριο είναι να γίνει αυτό «στις αρχές του καλοκαιριού», όπως λέει. Αν και το σχετικό πρόγραμμα περιορίζεται στους καταρχήν 50 υπαλλήλους, στόχος είναι να ακολουθήσουν μελλοντικά και άλλοι, σύμφωνα με τον ίδιο.

«Εάν η Ελλάδα θέλει να διατηρήσει την ικανότητα δράσης, τότε αυτό δεν επιτυγχάνεται μόνον μέσω της μείωσης των δαπανών. Η χώρα πρέπει να είναι σε θέση να κάνει επενδύσεις και να μπορεί να χρηματοδοτεί την κοινωνική συνοχή και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχεις έσοδα. Εάν θέλεις να γίνεται στην Ευρώπη αποδεκτό το αίτημα για παροχή βοήθειας τότε πρέπει να στέλνεις και το μήνυμα ότι φροντίζεις ώστε να επιτυγχάνονται όντως τα έσοδα που μπορούν να επιτευχθούν. Πιστεύω λοιπόν ότι αυτή η στήριξη θα ωφελήσει και τις δύο πλευρές» καταλήγει ο Γερμανός πολιτικός.


ΑΠΟ http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: