Tην οργάνωση απεργιακών κινητοποιήσεων αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Ειδικότερα η ΓΣΕΕ αποφάσισε:
Την πραγματοποίηση 24ωρης Πανεργατικής - Πανελλαδικής Απεργίας την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016.
Τη συνέχιση των απεργιακών αγώνων και άλλων μορφών κινητοποιήσεων πέραν της 4ης Φεβρουαρίου με εξουσιοδότηση της Εκτελεστικής Επιτροπής να λάβει τις τελικές αποφάσεις για τον τρόπο και τον χρόνο διεξαγωγής τους.
Τον συντονισμό του απεργιακού αγώνα με άλλες κοινωνικές ομάδες, όπως επιστήμονες (δικηγόρους, γιατρούς, μηχανικούς), αυτοαπασχολούμενους, «που ισοπεδώνονται από τις προωθούμενες ασφαλιστικές απορρυθμίσεις και γενικότερα τις μνημονιακές δεσμεύσεις που υλοποιεί η κυβέρνηση, κατ΄εντολή των δανειστών και των αγορών».
Κατά τη ΓΣΕΕ «η κυβέρνηση με το υπό κατάθεση σχέδιο νόμου αντιμετωπίζει και μετατρέπει το κοινωνικό ζήτημα του ασφαλιστικού σε δημοσιονομικό θέμα, καταργώντας κάθε μέτρο και αίσθημα δικαίου παραβιάζοντας την αρχή της αναλογικότητας ενώ παράλληλα ενισχύει τον κοινωνικό αυτοματισμό, στρέφοντας τη μία κοινωνική ομάδα εργαζομένων απέναντι στην άλλη και τους συνταξιούχους τον έναν απέναντι στον άλλον.
Το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό καταστρέφει τους συνταξιούχους, τον κόσμο της μισθωτής εργασίας και κυρίως το μέλλον της νέας γενιάς».
Νωρίτερα κατά τη συνεδρίαση του γενικού συμβουλίου της ΓΣΕΕ ο πρόεδρος της Γ. Παναγόπουλος είχε εισηγηθεί γενική απεργία στις 4 Φεβρουαρίου.
Στην ομιλία του, ο κ. Παναγόπουλος τόνισε ότι εάν βγούμε στους δρόμους μπορούμε να διεκδικήσουμε τον αναδιανεμητικό χαρακτήρα του ασφαλιστικού και κάλεσε να υπάρξει συντεταγμένη αντίδραση, σημειώνοντας ότι θα επιδιωχθεί να γίνει συμπόρευση και με τους επιστημονικούς κλάδους (δικηγόρους, γιατρούς, μηχανικούς).
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ χαρακτήρισε το νέο ασφαλιστικό ως μη ηθικά βιώσιμο που καταστρέφει τις νέες γενιές και έκανε λόγο για κυβερνητική προπαγάνδα, πως δήθεν δεν θα μειωθούν οι συντάξεις. «Με 1,3 εκατ. ανέργους δεν αντιμετωπίζετε το ασφαλιστικό» ανέφερε και επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι πάει να το λύσει με δημοσιονομικές πρακτικές για να κάνει το καθήκον της στους δανειστές.
Για τον ενιαίο φορέα κοινωνικής ασφάλισης που εισηγείται η κυβέρνηση στο νέο σχέδιο, υποστήριξε ότι δεν γίνεται να μπουν στο ίδιο ταμείο οι εργαζόμενοι με τους εργοδότες και μίλησε για τεχνητό διαχωρισμό της κύριας από την επικουρική σύνταξη, καθώς δεν έχει σημασία από πού θα προέλθουν οι μειώσεις στις συντάξεις.
Σχετικά με τον νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων στο σύνολο του εργασιακού βίου, υπογράμμισε ότι είναι μία απαράδεκτη πρακτική με την υφιστάμενη ανεργία και επεσήμανε ότι θα οδηγήσει σε αντικίνητρα ασφάλισης. Για τα εργασιακά, σημείωσε ότι θα αναζητηθούν βέλτιστες πρακτικές απολύσεων και υπεραμύνθηκε των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
Όσον αφορά τη δράση της ΓΣΕΕ τα τελευταία χρόνια, ο κ. Παναγόπουλος τόνισε ότι με τις προηγούμενες κυβερνήσεις έγιναν 42 απεργίες, προσθέτοντας ότι με την ίδια δυναμική θα συνεχίσει να διεκδικεί τα δικαιώματα των εργαζομένων και με τη σημερινή κυβέρνηση
ΑΠΟ http://www.tanea.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου