ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Πλάτη βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα[4] προς τα βορειοανατολικά των Φιλιατρών σε υψόμετρο 294[1][5] μέτρα και απέχει 10 περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. ΙΣΤΟΡΙΑ: Το χωριό που βρίσκεται κάτω από το βουνό της Μάλης έχει μακρόχρονη ιστορία. Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Καναλουπού, ενώ ως Πλάτη αναφέρεται από το 1956.[6][7] Πάντως το χωριό συναντάται με την ονομασία Καναλουπού ή Κανελουπού ή Καναλωπού και σε προγενέστερες βιβλιογραφικές πηγές-αναφορές. Ο οικισμός αναφέρεται, σε διάφορες απογραφές των Βενετών Προνοητών της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, οι οποίες έγιναν στο χρονικό διάστημα της τριακονταετίας (1683/84-1715), κατά την οποία οι Βενετοί κατείχαν την Πελοπόννησο. Η Καναλουπού (Canalupu), ανήκε, το 1689, στην επαρχία της Αρκαδίας (ή Αρκαδιάς, δηλαδή την περιοχή της σημερινής Κυπαρισσίας), η οποία ήταν μια από τις 4 επαρχίες, στις οποίες χωριζόταν τότε το διαμέρισμα της Μεθώνης (επαρχία Φαναριού, επαρχία Αρκαδιάς, επαρχία Ναβαρίνου και επαρχία Μεθώνης).[8] Η Καναλουπού προσαρτήθηκε στον παλαιό Δήμο Εράνης το 1835,[9] ενώ αναφέρεται, το 1853 στον β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή ως χωριό του Δήμου Εράνης της Επαρχίας Τριφυλίας με πληθυσμό 115 κατοίκων, με βάση την απογραφή του 1851.[10] Το 1899 μεταφέρεται από το Νομό Μεσσηνίας και υπάγεται στον Νομό Τριφυλίας,[11] για μια περίπου δεκαετία, ως το 1909, που επανέρχεται ξανά στον Νομό Μεσσηνίας,[12] ως οικισμός της Επαρχίας Τριφυλίας. Το 1912 το χωριό της Καναλουπούς αποσπάται από τον Δήμο Εράνης και εντάσσεται στην Κοινότητα Χαλαζονίου, που είχε ως έδρα το Χαλαζόνι,[13][14] ως και το 1919,[15] που η Καναλουπού αποσπάται από την κοινότητα αυτή και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Καναλουπούς.[16] Η Καναλουπού παρέμεινε έδρα της ομώνυμης κοινότητας, από το 1919 ως το 1956, που το χωριό μετονομάζεται σε Πλάτη και η Κοινότητα σε Κοινότητα Πλάτης,[17] και συνέχισε με το νέο όνομα ως έδρα της Κοινότητας Πλάτης από το 1956 ως το 1997, όταν τότε, στα πλαίσια των αλλαγών που επήλθαν στη τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω του σχεδίου «Καποδίστριας», υπήχθη στον κατηργημένο Δήμο Φιλιατρών,[18] ως το 2010. Από το 2011, μετά τις νέες αλλαγές του σχεδίου «Καλλικράτης» ανήκει πλέον στον νέο Δήμο Τριφυλίας.[19][4] Ο δήμος αυτός, συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης με την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας. ΑΠΟ http://www.hellenicaworld.com/Greece/Geo/gr/PlatiMessinias.html

Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Στο fast track η εξυπηρέτηση των ανέργων από τον ΟΑΕΔ




Την επέκταση από τον Σεπτέμβριο των νέων γρήγορων διαδικασιών (fast track) για την υποδοχή και την εξυπηρέτηση των ανέργων σε 11 επιπλέον Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ 2), του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) εξήγγειλε μεταξύ άλλων η διοικήτρια του Οργανισμού, Μαρία Καραμεσίνη, κατά τη σημερινή 8η συνάντηση της διευρυμένης διοικούσας επιτροπής του
προγράμματος αναθεώρησης του επιχειρησιακού μοντέλου του ΟΑΕΔ.
Επίσης θα λειτουργήσουν πιλοτικές Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) του Οργανισμού με στόχο την πειραματική εφαρμογή καινοτομιών στη λειτουργία τους, σύμφωνα με το ΑΠΕ.
Στη συνάντηση επισημάνθηκε ότι η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος αναδιοργάνωσης στο ΚΠΑ 2 Πατησίων έχει ήδη δώσει τα πρώτα μετρήσιμα αποτελέσματα, όπως για παράδειγμα την κατακόρυφη αύξηση του αριθμού των αναζητούντων εργασία που ενδιαφέρθηκαν να ενταχθούν στη διαδικασία εξατομικευμένης προσέγγισης και των ανέργων για τους οποίους συντάχθηκε ατομικό σχέδιο δράσης. Παράλληλα, διαπιστώθηκε σημαντική μείωση του όγκου των επισκέψεων στο ΚΠΑ2 χάρη στην πιλοτική λειτουργία ενός call center μέσω του οποίου δίνεται όλη η απαραίτητη πληροφόρηση στους συναλλασσόμενους.
Στη συνάντηση στην οποία εξετάσθηκε το νέο επιχειρησιακό μοντέλο του Οργανισμού, συμμετείχαν εμπειρογνώμονες και τεχνικοί σύμβουλοι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και συνεργαζόμενες χώρες, που συνδράμουν την διοίκηση του Οργανισμού με τεχνογνωσία.

ΑΠΟ http://www.news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: