ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Πλάτη βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα[4] προς τα βορειοανατολικά των Φιλιατρών σε υψόμετρο 294[1][5] μέτρα και απέχει 10 περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. ΙΣΤΟΡΙΑ: Το χωριό που βρίσκεται κάτω από το βουνό της Μάλης έχει μακρόχρονη ιστορία. Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Καναλουπού, ενώ ως Πλάτη αναφέρεται από το 1956.[6][7] Πάντως το χωριό συναντάται με την ονομασία Καναλουπού ή Κανελουπού ή Καναλωπού και σε προγενέστερες βιβλιογραφικές πηγές-αναφορές. Ο οικισμός αναφέρεται, σε διάφορες απογραφές των Βενετών Προνοητών της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, οι οποίες έγιναν στο χρονικό διάστημα της τριακονταετίας (1683/84-1715), κατά την οποία οι Βενετοί κατείχαν την Πελοπόννησο. Η Καναλουπού (Canalupu), ανήκε, το 1689, στην επαρχία της Αρκαδίας (ή Αρκαδιάς, δηλαδή την περιοχή της σημερινής Κυπαρισσίας), η οποία ήταν μια από τις 4 επαρχίες, στις οποίες χωριζόταν τότε το διαμέρισμα της Μεθώνης (επαρχία Φαναριού, επαρχία Αρκαδιάς, επαρχία Ναβαρίνου και επαρχία Μεθώνης).[8] Η Καναλουπού προσαρτήθηκε στον παλαιό Δήμο Εράνης το 1835,[9] ενώ αναφέρεται, το 1853 στον β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή ως χωριό του Δήμου Εράνης της Επαρχίας Τριφυλίας με πληθυσμό 115 κατοίκων, με βάση την απογραφή του 1851.[10] Το 1899 μεταφέρεται από το Νομό Μεσσηνίας και υπάγεται στον Νομό Τριφυλίας,[11] για μια περίπου δεκαετία, ως το 1909, που επανέρχεται ξανά στον Νομό Μεσσηνίας,[12] ως οικισμός της Επαρχίας Τριφυλίας. Το 1912 το χωριό της Καναλουπούς αποσπάται από τον Δήμο Εράνης και εντάσσεται στην Κοινότητα Χαλαζονίου, που είχε ως έδρα το Χαλαζόνι,[13][14] ως και το 1919,[15] που η Καναλουπού αποσπάται από την κοινότητα αυτή και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Καναλουπούς.[16] Η Καναλουπού παρέμεινε έδρα της ομώνυμης κοινότητας, από το 1919 ως το 1956, που το χωριό μετονομάζεται σε Πλάτη και η Κοινότητα σε Κοινότητα Πλάτης,[17] και συνέχισε με το νέο όνομα ως έδρα της Κοινότητας Πλάτης από το 1956 ως το 1997, όταν τότε, στα πλαίσια των αλλαγών που επήλθαν στη τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω του σχεδίου «Καποδίστριας», υπήχθη στον κατηργημένο Δήμο Φιλιατρών,[18] ως το 2010. Από το 2011, μετά τις νέες αλλαγές του σχεδίου «Καλλικράτης» ανήκει πλέον στον νέο Δήμο Τριφυλίας.[19][4] Ο δήμος αυτός, συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης με την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας. ΑΠΟ http://www.hellenicaworld.com/Greece/Geo/gr/PlatiMessinias.html

Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Δωρεάν πρόγραμμα επιμόρφωσης με αντικείμενο "Οργάνωση και διοίκηση αθλητικών οργανισμών και μεγάλων γεγονότων"

ΑΠΟ http://www.eleftheriaonline.gr/ Σάββατο, 09 Μαΐου 2015 Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/perivallon-paideia-syllogoi/item/64143-epimorfwsi-papel-sparti



Δωρεάν πρόγραμμα επιμόρφωσης με αντικείμενο "Οργάνωση και διοίκηση αθλητικών οργανισμών και μεγάλων γεγονότων" οργανώνει το τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (συντονιστής) σε συνεργασία με το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.


Πρόκειται για καινοτόμο και πρωτοποριακό Πρόγραμμα Επικαιροποίησης Γνώσεων Αποφοίτων ΑΕΙ συνδυάζοντας βασικά στοιχεία της Διοίκησης του Αθλητισμού (Sports Management) και του Επιχειρηματικού Σχεδιασμού των Αθλητικών Οργανισμών (Business Planning for Sports Organizations), με τις αρχές της Διοργάνωσης Μεγάλων Αθλητικών Γεγονότων (Organizing Mega Sport Events) με στόχο την στρατηγική ανάπτυξη του Αθλητικού Τουρισμού και της Περιφέρειας.
Οι δύο πρώτοι κύκλοι δωρεάν επιμόρφωσης 50 συμμετεχόντων αποφοίτων ΑΕΙ στο Πρόγραμμα Σπουδών του Δι-ιδρυματικού Προγράμματος Επιμόρφωσης με τίτλο: «Π.Ε.Γ.Α.-Οργάνωση και Διοίκηση Αθλητικών Οργανισμών και Μεγάλων Γεγονότων», ξεκινούν τον Μάιο και τον Ιούνιο, αντίστοιχα του Ακαδημαϊκού έτους 2014-2015 και υλοποιούνται για πρώτη φορά στο Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στη Σπάρτη (Απόφαση Ένταξης του έργου ΠΕΓΑ στο Ε.Π. Α.Πρ. 21050/22.10.2014 - κωδικός MIS -482248 ).
Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου αναλαμβάνει την υλοποίηση του έργου με ίδια μέσα μέσω της συγχρηματοδότησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2007-2013», του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και από εθνικούς πόρους, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, υπό την αίρεση έκδοσης σύμφωνης γνώμης επί του Σχεδίου Απόφασης Υλοποίησης με ίδια μέσα από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δία Βίου Μάθηση», με Υπεύθυνο Έργου τον Καθηγητή του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού, κ. Αθανάσιο Κριεμάδη.
Το Πρόγραμμα Επιμόρφωσης διάρκειας 150 ωρών, χορηγεί Πιστοποιητικό Επιτυχούς Συμμετοχής ισοδύναμο με δεκαοκτώ πιστωτικές μονάδες (18 ECTS). Απαραίτητη προϋπόθεση για την απόκτηση του πιστοποιητικού είναι η υποχρεωτική παρακολούθηση των προγραμματισμένων ωρών επιμόρφωσης και η επιτυχής ολοκλήρωση των εργασιών και των γραπτών εξετάσεων.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Το εν λόγω επιμορφωτικό Πρόγραμμα περιλαμβάνει τις ακόλουθες θεματικές ενότητες (25 ωρών έκαστη):
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ:
1 Βασικές Αρχές Διοίκησης Αθλητισμού
2. Στρατηγικός και Επιχειρηματικός Σχεδιασμός Αθλητικών Οργανισμών
3. Διοίκηση Ολικής Ποιότητας στην παροχή υπηρεσιών από Αθλητικούς Οργανισμούς
4. Μάρκετινγκ, Χορηγίες και Δημόσιες Σχέσεις Αθλητικών Οργανισμών
5. Διοργάνωση Μεγάλων Αθλητικών Γεγονότων και Αθλητικού Τουρισμού
6. Οικονομικά των Αθλητικών Οργανισμών

Για την εκτέλεση του Προγράμματος θα χρησιμοποιηθεί η δια ζώσης διδασκαλία. Οι διαλέξεις των μαθημάτων θα πραγματοποιούνται τις ημέρες Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή από μέλη του Διδακτικού Προσωπικού και των δύο Ιδρυμάτων. Η αξιολόγηση των υποψηφίων θα πραγματοποιηθεί τόσο κατά τη διάρκεια του προγράμματος με θεωρητικές και πρακτικές εργασίες, όσο και με γραπτές εξετάσεις στο τέλος κάθε ενότητας.ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Στο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν:
  • Απόφοιτοι Τμημάτων ΑΕΙ της ημεδαπής αντίστοιχων ή συναφών με το περιεχόμενο του Προγράμματος τίτλου σπουδών, ή ισοτίμου και αντιστοίχου τίτλου σπουδών της αλλοδαπής. Οι υποψήφιοι πτυχιούχοι θα πρέπει να είναι απόφοιτοι με απόκτηση του πτυχίου ΑΕΙ, ή κάτοχοι ισότιμου πτυχίου αλλοδαπής ανώτατης σχολής, μέχρι το έτος 2001 ή να έχει παρέλθει ένα χρονικό διάστημα τουλάχιστον 10 ετών από την ημερομηνία απόκτησης του βασικού τίτλου σπουδών τους. Προκειμένου να δηλώσουν συμμετοχή οι συμμετέχοντες θα πρέπει είτε να έχουν: 1)αντίστοιχο πτυχίο, 2) είτε αποδεδειγμένη επαγγελματική δραστηριότητα στο συγκεκριμένο επιστημονικό τομέα.
  • Πτυχιούχοι ΑΕΙ με αποδεδειγμένη επαγγελματική δραστηριότητα (5 ετών και άνω) σε φορείς του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, συναφή με το περιεχόμενο του αντίστοιχης ειδικότητας της ημεδαπής ή και τον σχετικό επιστημονικό τομέα – πεδίο.

Σημείωση 1: Η δεύτερη ομάδα υποψηφίων γίνεται δεκτή μόνο σε περίπτωση μη κατοχής αντίστοιχων ή συναφών με το περιεχόμενο του Προγράμματος τίτλου σπουδών.
Σημείωση 2: Προτεραιότητα συμμετοχής θα δοθεί σε απόφοιτους ηλικίας άνω των 45 ετών, καθώς επίσης και σε απόφοιτους χωρίς μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, ενώ λαμβάνονται υπόψη και κοινωνικά κριτήρια (εισόδημα, ευπαθείς κοινωνικές ομάδες).

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
1. Αίτηση υποψηφιότητας – συμμετοχής
2. Φωτοαντίγραφα τίτλων σπουδών, τα οποία έχουν αποκτηθεί μέχρι το έτος 2001 ή έχει παρέλθει ένα χρονικό διάστημα τουλάχιστον 10 ετών από την ημερομηνία απόκτησης του βασικού τίτλου σπουδών τους. (Σε περίπτωση που οι τίτλοι σπουδών έχουν χορηγηθεί από Πανεπιστήμια της αλλοδαπής θα πρέπει να υποβληθούν επιπροσθέτως και οι νόμιμες βεβαιώσεις ισοτιμίας και αντιστοιχίας τους).
3. Γνώση χειρισμού Η/Υ με έμφαση στα αντικείμενα: α) επεξεργασίας κειμένων β) υπολογιστικών φύλλων και γ) υπηρεσιών διαδικτύου.
Προαιρετικά: Αποδεικτικά εκπλήρωσης κοινωνικών κριτηρίων (εισόδημα, ανεργία, ευπαθείς κοινωνικές
ομάδες)

Την αξιολόγηση του φακέλου υποψηφιότητας εκπαιδευομένων θα διενεργήσει η Επιτροπή του ΠΕΓΑ με βάση τα στοιχεία που προκύπτουν από τα δικαιολογητικά.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά ταχυδρομικά μέχρι τη Τρίτη 12.05.2015 (σφραγίδα ταχυδρομείου) στη διεύθυνση
«ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ & ΣΤΑΜ. ΒΑΛΙΩΤΗ & ΠΛΑΤΑΙΩΝ ΣΠΑΡΤΗ -23100
ΑΦΟΡΑ: «ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΠΕΓΑ»,
υπόψη κου Κωνσταντίνου Κορωνιού.
Στη συνέχεια οι επιτυχόντες θα ενημερωθούν για την επιλογή τους στο Πρόγραμμα. Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/perivallon-paideia-syllogoi/item/64143-epimorfwsi-papel-sparti

Δεν υπάρχουν σχόλια: