Η μπίρα πίνεται από εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο,
χειμώνα-καλοκαίρι, και αποτελεί
αγαπημένο ποτό αντρών και γυναικών. Ωστόσο, πολλοί μύθοι έχουν δημιουργηθεί γύρω από αυτήν, σχετικά με την... μπιροκοιλιά, τη θερμοκρασία που πρέπει να την πίνουμε, ακόμα και με το εάν οι σκούρες είναι καλύτερες ή όχι από τις ξανθές. Στη συνέχεια, 7 συνηθισμένοι μύθοι γύρω από την μπίρα καταρρίπτονται!
1. Η μπίρα πρέπει να πίνεται παγωμένη
Η μπίρα πρέπει να πίνεται στους 6,5 βαθμούς Κελσίου, με μια μικρή απόκλιση, ανάλογα με το είδος. Ο λόγος είναι ότι οι γευστικοί κάλυκες απενεργοποιούνται όταν πίνουμε πολύ παγωμένη μπίρα.
2. Το ποτήρι της μπίρας πρέπει να είναι παγωμένο
Όταν το ποτήρι σερβιρίσματος είναι πολύ παγωμένο, αδρανοποιούνται οι γευστικοί μας κάλυκες, με αποτέλεσμα να μην γευόμαστε σωστά το ποτό.
3. Όλες οι σκούρες μπίρες είναι βαριές
Εάν αποφεύγετε τις σκούρες μπίρες, φοβούμενοι ότι θα έχουν ιδιαίτερα έντονη γεύση και θα σας πέσουν βαριές, έχετε μάλλον παραπλανηθεί. Οι σκούρες μπίρες είναι απλά σκούρες λόγω του επιπέδου ζύμωσης της βύνης που χρησιμοποιήθηκε και όχι επειδή είναι πιο βαριές και δυσκολοχώνευτες.
4. Απολαμβάνεις μια μπίρα μόνο όταν την πίνεις από το μπουκάλι
Μέγα λάθος, καθώς όταν πίνεις την μπίρα από το μπουκάλι, η μύτη σου δεν συμμετέχει καθόλου! Θα πίναμε ποτέ κρασί από το μπουκάλι;
5. Οι μπίρες μπορούν να αποθηκευτούν οπουδήποτε
Η μπίρα, σε μπουκάλι ή κουτάκι, πρέπει να φυλάσσεται στο ψυγείο, γιατί χρειάζεται δροσερό και σκοτεινό μέρος, για να μην αλλοιωθεί.
6. Όλα τα μπουκάλια μπίρας είναι ίδια
Τα διαφανή μπουκάλια, παρόλο που μπορεί να είναι ομορφότερα, προσφέρουν πολύ λιγότερη προστασία από τα σκουρόχρωμα, καθώς τα τελευταία προστατεύουν καλύτερα την μπίρα από το φως και τη βοηθούν να διατηρήσει αναλλοίωτη τη γεύση της.
7. Η μπίρα δημιουργεί κοιλιά, ενώ τα άλλα ποτά όχι
Είναι ο πλέον διαδεδομένος μύθος για την μπίρα, που θεωρείται ποτό με λίγες θερμίδες. Η υπερκατανάλωση βέβαια θα προσθέσει θερμίδες, όπως άλλωστε και όλα τα ποτά. Αν πιούμε πολύ κρασί ή πολλά κοκτέιλ, οι θερμίδες που θα πάρουμε είναι περισσότερες.
αγαπημένο ποτό αντρών και γυναικών. Ωστόσο, πολλοί μύθοι έχουν δημιουργηθεί γύρω από αυτήν, σχετικά με την... μπιροκοιλιά, τη θερμοκρασία που πρέπει να την πίνουμε, ακόμα και με το εάν οι σκούρες είναι καλύτερες ή όχι από τις ξανθές. Στη συνέχεια, 7 συνηθισμένοι μύθοι γύρω από την μπίρα καταρρίπτονται!
1. Η μπίρα πρέπει να πίνεται παγωμένη
Η μπίρα πρέπει να πίνεται στους 6,5 βαθμούς Κελσίου, με μια μικρή απόκλιση, ανάλογα με το είδος. Ο λόγος είναι ότι οι γευστικοί κάλυκες απενεργοποιούνται όταν πίνουμε πολύ παγωμένη μπίρα.
2. Το ποτήρι της μπίρας πρέπει να είναι παγωμένο
Όταν το ποτήρι σερβιρίσματος είναι πολύ παγωμένο, αδρανοποιούνται οι γευστικοί μας κάλυκες, με αποτέλεσμα να μην γευόμαστε σωστά το ποτό.
3. Όλες οι σκούρες μπίρες είναι βαριές
Εάν αποφεύγετε τις σκούρες μπίρες, φοβούμενοι ότι θα έχουν ιδιαίτερα έντονη γεύση και θα σας πέσουν βαριές, έχετε μάλλον παραπλανηθεί. Οι σκούρες μπίρες είναι απλά σκούρες λόγω του επιπέδου ζύμωσης της βύνης που χρησιμοποιήθηκε και όχι επειδή είναι πιο βαριές και δυσκολοχώνευτες.
4. Απολαμβάνεις μια μπίρα μόνο όταν την πίνεις από το μπουκάλι
Μέγα λάθος, καθώς όταν πίνεις την μπίρα από το μπουκάλι, η μύτη σου δεν συμμετέχει καθόλου! Θα πίναμε ποτέ κρασί από το μπουκάλι;
5. Οι μπίρες μπορούν να αποθηκευτούν οπουδήποτε
Η μπίρα, σε μπουκάλι ή κουτάκι, πρέπει να φυλάσσεται στο ψυγείο, γιατί χρειάζεται δροσερό και σκοτεινό μέρος, για να μην αλλοιωθεί.
6. Όλα τα μπουκάλια μπίρας είναι ίδια
Τα διαφανή μπουκάλια, παρόλο που μπορεί να είναι ομορφότερα, προσφέρουν πολύ λιγότερη προστασία από τα σκουρόχρωμα, καθώς τα τελευταία προστατεύουν καλύτερα την μπίρα από το φως και τη βοηθούν να διατηρήσει αναλλοίωτη τη γεύση της.
7. Η μπίρα δημιουργεί κοιλιά, ενώ τα άλλα ποτά όχι
Είναι ο πλέον διαδεδομένος μύθος για την μπίρα, που θεωρείται ποτό με λίγες θερμίδες. Η υπερκατανάλωση βέβαια θα προσθέσει θερμίδες, όπως άλλωστε και όλα τα ποτά. Αν πιούμε πολύ κρασί ή πολλά κοκτέιλ, οι θερμίδες που θα πάρουμε είναι περισσότερες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου