ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Πλάτη βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα[4] προς τα βορειοανατολικά των Φιλιατρών σε υψόμετρο 294[1][5] μέτρα και απέχει 10 περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. ΙΣΤΟΡΙΑ: Το χωριό που βρίσκεται κάτω από το βουνό της Μάλης έχει μακρόχρονη ιστορία. Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Καναλουπού, ενώ ως Πλάτη αναφέρεται από το 1956.[6][7] Πάντως το χωριό συναντάται με την ονομασία Καναλουπού ή Κανελουπού ή Καναλωπού και σε προγενέστερες βιβλιογραφικές πηγές-αναφορές. Ο οικισμός αναφέρεται, σε διάφορες απογραφές των Βενετών Προνοητών της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, οι οποίες έγιναν στο χρονικό διάστημα της τριακονταετίας (1683/84-1715), κατά την οποία οι Βενετοί κατείχαν την Πελοπόννησο. Η Καναλουπού (Canalupu), ανήκε, το 1689, στην επαρχία της Αρκαδίας (ή Αρκαδιάς, δηλαδή την περιοχή της σημερινής Κυπαρισσίας), η οποία ήταν μια από τις 4 επαρχίες, στις οποίες χωριζόταν τότε το διαμέρισμα της Μεθώνης (επαρχία Φαναριού, επαρχία Αρκαδιάς, επαρχία Ναβαρίνου και επαρχία Μεθώνης).[8] Η Καναλουπού προσαρτήθηκε στον παλαιό Δήμο Εράνης το 1835,[9] ενώ αναφέρεται, το 1853 στον β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή ως χωριό του Δήμου Εράνης της Επαρχίας Τριφυλίας με πληθυσμό 115 κατοίκων, με βάση την απογραφή του 1851.[10] Το 1899 μεταφέρεται από το Νομό Μεσσηνίας και υπάγεται στον Νομό Τριφυλίας,[11] για μια περίπου δεκαετία, ως το 1909, που επανέρχεται ξανά στον Νομό Μεσσηνίας,[12] ως οικισμός της Επαρχίας Τριφυλίας. Το 1912 το χωριό της Καναλουπούς αποσπάται από τον Δήμο Εράνης και εντάσσεται στην Κοινότητα Χαλαζονίου, που είχε ως έδρα το Χαλαζόνι,[13][14] ως και το 1919,[15] που η Καναλουπού αποσπάται από την κοινότητα αυτή και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Καναλουπούς.[16] Η Καναλουπού παρέμεινε έδρα της ομώνυμης κοινότητας, από το 1919 ως το 1956, που το χωριό μετονομάζεται σε Πλάτη και η Κοινότητα σε Κοινότητα Πλάτης,[17] και συνέχισε με το νέο όνομα ως έδρα της Κοινότητας Πλάτης από το 1956 ως το 1997, όταν τότε, στα πλαίσια των αλλαγών που επήλθαν στη τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω του σχεδίου «Καποδίστριας», υπήχθη στον κατηργημένο Δήμο Φιλιατρών,[18] ως το 2010. Από το 2011, μετά τις νέες αλλαγές του σχεδίου «Καλλικράτης» ανήκει πλέον στον νέο Δήμο Τριφυλίας.[19][4] Ο δήμος αυτός, συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης με την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας. ΑΠΟ http://www.hellenicaworld.com/Greece/Geo/gr/PlatiMessinias.html

Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2015

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΟ 2015

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΕΣΣΗΝΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ 2014 ΠΟΥ Ο
ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΑΡΑΚΡΑΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΛΟΓΩ "ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ " ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΩΝ!!!

Ποιοι αγρότες δικαιούνται επιδοτήσεις από το 2015 και μετά.

 Μετά τις 15 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει η ενεργοποίηση των δικαιωμάτων των αγροτών.
Πιθανόν να ανοίξει το σύστημα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου, εξέλιξη για την οποία θα ενημερωθούν οι δικαιούχοι από τις αγροτικές οργανώσεις τους.  
Βασική προϋπόθεση για να καταθέσει κάποιος τα δικαιολογητικά του και να ζητά ενεργοποίηση δικαιωμάτων από το 2015 είναι να διαθέτει συνολικά 4 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης.
Και μέσα σε αυτά τα 4 στρέμματα δεν μετράνε οι ελαιοκαλλιέργειες  κάτω των 300 τετραγωνικών μέτρων και τα αμπέλια κάτω των 500 τετραγωνικών μέτρων.
Δικαιούχοι επιδοτήσεων είναι επίσης όσοι λάμβαναν και στο παρελθόν επιδοτήσεις, με δεδομένο ότι η γη τους ξεπερνάει τα 4 στρέμματα.
Επίσης, μπορούν να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους όσοι δεν έπαιρναν επιδοτήσεις, αλλά στο εκκαθαριστικό για το 2014 εμφανίζουν έσοδα από αγροτικές δραστηριότητες και διαθέτουν τιμολόγια του 2013 για πώληση αγροτικών προϊόντων.

ΑΠΟ http://radio936.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΛΑΤΗ: ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΖΩΓΡΑΦΙΑΣ

          Μία ακόμα ωραία αφιέρωση μου έγινε από τα μικρά κορίτσια μας. Πρόκειται για τη