ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Πλάτη βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα[4] προς τα βορειοανατολικά των Φιλιατρών σε υψόμετρο 294[1][5] μέτρα και απέχει 10 περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. ΙΣΤΟΡΙΑ: Το χωριό που βρίσκεται κάτω από το βουνό της Μάλης έχει μακρόχρονη ιστορία. Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Καναλουπού, ενώ ως Πλάτη αναφέρεται από το 1956.[6][7] Πάντως το χωριό συναντάται με την ονομασία Καναλουπού ή Κανελουπού ή Καναλωπού και σε προγενέστερες βιβλιογραφικές πηγές-αναφορές. Ο οικισμός αναφέρεται, σε διάφορες απογραφές των Βενετών Προνοητών της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, οι οποίες έγιναν στο χρονικό διάστημα της τριακονταετίας (1683/84-1715), κατά την οποία οι Βενετοί κατείχαν την Πελοπόννησο. Η Καναλουπού (Canalupu), ανήκε, το 1689, στην επαρχία της Αρκαδίας (ή Αρκαδιάς, δηλαδή την περιοχή της σημερινής Κυπαρισσίας), η οποία ήταν μια από τις 4 επαρχίες, στις οποίες χωριζόταν τότε το διαμέρισμα της Μεθώνης (επαρχία Φαναριού, επαρχία Αρκαδιάς, επαρχία Ναβαρίνου και επαρχία Μεθώνης).[8] Η Καναλουπού προσαρτήθηκε στον παλαιό Δήμο Εράνης το 1835,[9] ενώ αναφέρεται, το 1853 στον β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή ως χωριό του Δήμου Εράνης της Επαρχίας Τριφυλίας με πληθυσμό 115 κατοίκων, με βάση την απογραφή του 1851.[10] Το 1899 μεταφέρεται από το Νομό Μεσσηνίας και υπάγεται στον Νομό Τριφυλίας,[11] για μια περίπου δεκαετία, ως το 1909, που επανέρχεται ξανά στον Νομό Μεσσηνίας,[12] ως οικισμός της Επαρχίας Τριφυλίας. Το 1912 το χωριό της Καναλουπούς αποσπάται από τον Δήμο Εράνης και εντάσσεται στην Κοινότητα Χαλαζονίου, που είχε ως έδρα το Χαλαζόνι,[13][14] ως και το 1919,[15] που η Καναλουπού αποσπάται από την κοινότητα αυτή και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Καναλουπούς.[16] Η Καναλουπού παρέμεινε έδρα της ομώνυμης κοινότητας, από το 1919 ως το 1956, που το χωριό μετονομάζεται σε Πλάτη και η Κοινότητα σε Κοινότητα Πλάτης,[17] και συνέχισε με το νέο όνομα ως έδρα της Κοινότητας Πλάτης από το 1956 ως το 1997, όταν τότε, στα πλαίσια των αλλαγών που επήλθαν στη τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω του σχεδίου «Καποδίστριας», υπήχθη στον κατηργημένο Δήμο Φιλιατρών,[18] ως το 2010. Από το 2011, μετά τις νέες αλλαγές του σχεδίου «Καλλικράτης» ανήκει πλέον στον νέο Δήμο Τριφυλίας.[19][4] Ο δήμος αυτός, συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης με την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας. ΑΠΟ http://www.hellenicaworld.com/Greece/Geo/gr/PlatiMessinias.html

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Πάτρα: Τρόμος εν ώρα μαθήματος. Καθηγητής έκοβε τις φλέβες του με χαρτοκόπτη

Σοκ σε λύκειο της Πάτρας. Καθηγητής έκοψε τις φλέβες του. Έντρομοι οι μαθητές άρχισαν να καλούν σε βοήθεια

Τρόμος σε Λύκειο της Πάτρας στη διάρκεια του μαθήματος.
Εντρομοι οι μαθητές είδαν τον 45χρονο καθηγητή τους, στην 6η ώρα του μαθήματος, να παίρνει έναν χαρτοκόπτη και να κόβει τις φλέβες του
μπροστά στα  έκπληκτα μάτια τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εκπαιδευτικός αντέδρασε έτσι, όταν δύο μαθητές τους οποίους απέβαλε λόγω φασαρίας, δεν συμμορφώθηκαν με την υπόδειξή του να βγουν εκτός αίθουσας. Τότε άρπαξε τον χαρτοκόπτη και αυτοτραυματίστηκε.
Οι μαθητές άρχισαν να φωνάζουν καλώντας σε βοήθεια, με αποτέλεσμα στην αίθουσα να μπουν και άλλοι καθηγητές και να σταματήσουν τον αυτόχειρα, ο οποίος έβαζε το αίμα από τις φλέβες του στο μέτωπό του.
Ο καθηγητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ κάποιοι μαθητές υπέστησαν σοκ από το θέαμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο καθηγητής αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.
Με εντολή του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας ο εκπαιδευτικός απομακρύνεται άμεσα από το σχολείο και παραπέμπεται σε υγειονομική επιτροπή. Επιπλέον, θα διερευνηθούν οι συνθήκες, κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό και θα εξεταστεί το κίνητρο του καθηγητή.

πηγή: patrastimes.gr
ΑΠΟ http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: