ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Πλάτη βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα[4] προς τα βορειοανατολικά των Φιλιατρών σε υψόμετρο 294[1][5] μέτρα και απέχει 10 περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. ΙΣΤΟΡΙΑ: Το χωριό που βρίσκεται κάτω από το βουνό της Μάλης έχει μακρόχρονη ιστορία. Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Καναλουπού, ενώ ως Πλάτη αναφέρεται από το 1956.[6][7] Πάντως το χωριό συναντάται με την ονομασία Καναλουπού ή Κανελουπού ή Καναλωπού και σε προγενέστερες βιβλιογραφικές πηγές-αναφορές. Ο οικισμός αναφέρεται, σε διάφορες απογραφές των Βενετών Προνοητών της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, οι οποίες έγιναν στο χρονικό διάστημα της τριακονταετίας (1683/84-1715), κατά την οποία οι Βενετοί κατείχαν την Πελοπόννησο. Η Καναλουπού (Canalupu), ανήκε, το 1689, στην επαρχία της Αρκαδίας (ή Αρκαδιάς, δηλαδή την περιοχή της σημερινής Κυπαρισσίας), η οποία ήταν μια από τις 4 επαρχίες, στις οποίες χωριζόταν τότε το διαμέρισμα της Μεθώνης (επαρχία Φαναριού, επαρχία Αρκαδιάς, επαρχία Ναβαρίνου και επαρχία Μεθώνης).[8] Η Καναλουπού προσαρτήθηκε στον παλαιό Δήμο Εράνης το 1835,[9] ενώ αναφέρεται, το 1853 στον β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή ως χωριό του Δήμου Εράνης της Επαρχίας Τριφυλίας με πληθυσμό 115 κατοίκων, με βάση την απογραφή του 1851.[10] Το 1899 μεταφέρεται από το Νομό Μεσσηνίας και υπάγεται στον Νομό Τριφυλίας,[11] για μια περίπου δεκαετία, ως το 1909, που επανέρχεται ξανά στον Νομό Μεσσηνίας,[12] ως οικισμός της Επαρχίας Τριφυλίας. Το 1912 το χωριό της Καναλουπούς αποσπάται από τον Δήμο Εράνης και εντάσσεται στην Κοινότητα Χαλαζονίου, που είχε ως έδρα το Χαλαζόνι,[13][14] ως και το 1919,[15] που η Καναλουπού αποσπάται από την κοινότητα αυτή και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Καναλουπούς.[16] Η Καναλουπού παρέμεινε έδρα της ομώνυμης κοινότητας, από το 1919 ως το 1956, που το χωριό μετονομάζεται σε Πλάτη και η Κοινότητα σε Κοινότητα Πλάτης,[17] και συνέχισε με το νέο όνομα ως έδρα της Κοινότητας Πλάτης από το 1956 ως το 1997, όταν τότε, στα πλαίσια των αλλαγών που επήλθαν στη τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω του σχεδίου «Καποδίστριας», υπήχθη στον κατηργημένο Δήμο Φιλιατρών,[18] ως το 2010. Από το 2011, μετά τις νέες αλλαγές του σχεδίου «Καλλικράτης» ανήκει πλέον στον νέο Δήμο Τριφυλίας.[19][4] Ο δήμος αυτός, συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης με την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας. ΑΠΟ http://www.hellenicaworld.com/Greece/Geo/gr/PlatiMessinias.html

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Νέος μισθός για τους μακροχρόνια ανέργους. Με πόσα θα αμείβονται όσοι προσλαμβάνονται

Μισθός χωρίς τριετίες για τους μακροχρόνια ανέργους του ΟΑΕΔ



Νέος μισθός για τους μακροχρόνια ανέργους πρώην μισθωτούς που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ για διάστημα πάνω από 12 μήνες όπου δεν θα περιλαμβάνει τις μισθολογικές ωριμάνσεις δηλαδή τις λεγόμενες τριετίες συμφωνήθηκε μεταξύ υπουργείου Εργασίας και Τρόικας ώστε να καμφθεί η απαίτηση των δανειστών για πλήρη κατάργηση τους από το 2017.


Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr με συμφωνία σε δύο ζητήματα και πλήρη διαφωνία στο τρίτο, αυτό των ομαδικών απολύσεων, ολοκληρώθηκε, μετά από πεντέμισι ώρες, χθες το βράδυ η συνάντηση, στο υπουργείο Οικονομικών, του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, με τους επικεφαλής της τρόικας. Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας, δήλωσε εμφατικά αμέσως μετά, ότι «η όποια συζήτηση με την τρόικα ολοκληρώθηκε», επισημαίνοντας ειδικά ότι:

Η τρόικα δεν εγείρει πλέον απαίτηση για κατάργηση των τριετιών από το 2017 («ο θεσμός διατηρείται», ανέφερε το κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας) αλλά συμφωνήθηκε ότι θα θεσπιστεί στοχευμένη δράση με κίνητρα για τους μακροχρόνια ανέργους (π.χ. μείωση του κόστους των τριετιών για τη συγκεκριμένη κατηγορία των ανέργων)

Έτσι θα νομοθετηθεί ένας ειδικός μισθός, χωρίς τριετίες, για τους μακροχρόνια άνεργους που θα ισχύει για όσες επιχειρήσεις προχωρήσουν σε προσλήψεις εγγεγραμμένων ανέργων που είναι στα μητρώα του ΟΑΕΔ πάνω από ένα χρόνο και, μάλιστα, με προϋπόθεση να μην προχωρήσουν σε απολύσεις προσωπικού.
Στην περίπτωση που συμφωνηθεί τελικά η πλήρη κατάργηση των τριετιών μισθολογικών ωριμάνσεων για τους μακροχρόνια ανέργους θα μειωθούν οι μισθοί σύμφωνα με τα κάτωθι:
Εργαζόμενος που με προϋπηρεσία τρία χρόνια θα έπαιρνε 644,69 ευρώ. Με την κατάργηση των τριετιών για τους ανέργους θα μειωθεί ο μισθός κατά 29,3 ευρώ μηνιαίως και έτσι ο εργαζόμενος θα λάβει  μισθό 615,3 ευρώ.
Εργαζόμενος με δύο τριετίες ,  θα χάσει 58,65 ευρώ μηνιαίως ο μισθός θα διαμορφωθεί από 703 ευρώ τον μήνα, στα 644 ευρώ. 
Εργαζόμενος με τρεις τριετίες δεν θα λάβει τα 87,95 ευρώ που προβλέπει η μισθολογική ωρίμανση μηνιαίως και από 762 ευρώ μισθό που έπρεπε να λάβει θα πάρει μισθό 674 ευρώ.
Εκτός όμως από τον ειδικό μισθό για τους μακροχρόνια ανέργους οι δύο πλευρές φαίνεται να συμφωνούν στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9%, .
Η μείωση, θα γίνει εφάπαξ από τον Ιούλιο 2014, κατά 2,9% των εργοδοτικών εισφορών και κατά 1% των εισφορών των εργαζομένων.
Στην απαίτηση της τρόικας για νομοθετική ρύθμιση για την απελευθέρωση ουσιαστικά των ομαδικών απολύσεων, οι δύο πλευρές βρίσκονται σε αντίθετες κατευθύνσεις. «Δεν υπάρχει σύγκλιση. Εμείς έχουμε άλλη προσέγγιση και συνεχίζουμε στη δική μας θέση» επισήμαναν τα στελέχη του υπουργείου Εργασίας

ΑΠΟ http://news247.gr
Μισθός χωρίς τριετίες για τους μακροχρόνια ανέργους Νέος μισθός για τους μακροχρόνια ανέργους πρώην μισθωτούς που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ για διάστημα πάνω από 12 μήνες όπου δεν θα περιλαμβάνει τις μισθολογικές ωριμάνσεις δηλαδή τις λεγόμενες τριετίες συμφωνήθηκε μεταξύ υπουργείου Εργασίας και Τρόικας ώστε να καμφθεί η απαίτηση των δανειστών για πλήρη κατάργηση τους από το 2017.

www.dikaiologitika.gr
Μισθός χωρίς τριετίες για τους μακροχρόνια ανέργους Νέος μισθός για τους μακροχρόνια ανέργους πρώην μισθωτούς που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ για διάστημα πάνω από 12 μήνες όπου δεν θα περιλαμβάνει τις μισθολογικές ωριμάνσεις δηλαδή τις λεγόμενες τριετίες συμφωνήθηκε μεταξύ υπουργείου Εργασίας και Τρόικας ώστε να καμφθεί η απαίτηση των δανειστών για πλήρη κατάργηση τους από το 2017. Με σύγκλιση σε δύο «επίμαχα» ζητήματα και πλήρη διαφωνία στο τρίτο, αυτό των ομαδικών απολύσεων, ολοκληρώθηκε, μετά από πεντέμισι ώρες, χθες η συνάντηση, στο υπουργείο Οικονομικών, του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, με τους επικεφαλής της τρόικας. Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας, δήλωσε εμφατικά αμέσως μετά, ότι «η όποια συζήτηση με την τρόικα ολοκληρώθηκε», επισημαίνοντας ειδικά ότι: Η τρόικα απέσυρε την απαίτησή της για κατάργηση των τριετιών από το 2017 («ο θεσμός διατηρείται», ανέφερε το κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας). Αναζητείται στοχευμένη δράση με κίνητρα για τους μακροχρόνια ανέργους (π.χ. μείωση του κόστους των τριετιών για τη συγκεκριμένη κατηγορία των ανέργων) Έτσι θα νομοθετηθεί ένας ειδικός μισθός, χωρίς τριετίες, για τους μακροχρόνια άνεργους που θα ισχύει για όσες επιχειρήσεις προχωρήσουν σε προσλήψεις εγγεγραμμένων ανέργων μέσω του ΟΑΕΔ και, μάλιστα, με την προϋπόθεση να μην απολύσουν προσωπικό. Στην περίπτωση που συμφωνηθεί τελικά η πλήρη κατάργηση των τριετιών οριμάνσεων για τους μακροχρόνια ανέργους θα μειωθούν οι μισθοί σύμφωνα με τα κάτωθι: Εργαζόμενος που εμ προϋπηρεσία θα έπαιρνε 644,69 ευρώ, χάνοντας την πρώτη τριετία, ήτοι 29,3 ευρώ, θα λάβει 615,3 ευρώ. Κάποιος με 6 έως 9 χρόνια προϋπηρεσία, θα χάσει 58,65 ευρώ τον μήνα και από τα 703,3 ευρώ τον μήνα, θα πέσει στα 644,65 ευρώ. Όποιος έχει συμπληρώσει περισσότερα από εννέα χρόνια στον ίδιο εργοδότη θα χάσει 87,95 ευρώ τον μήνα και από τα 761,9 ευρώ τον μήνα θα πέσει στα 673,95 ευρώ. Επίσης για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9%, οι δύο πλευρές είναι πάρα πολύ κοντά (μείωση, άπαξ από το καλοκαίρι, κατά 2,9% των εργοδοτικών εισφορών και κατά 1% των εισφορών των εργαζομένων) Στην απαίτηση της τρόικας για νομοθετική ρύθμιση για την απελευθέρωση ουσιαστικά των ομαδικών απολύσεων, οι δύο πλευρές βρίσκονται σε αντίθετες κατευθύνσεις. «Δεν υπάρχει σύγκλιση. Εμείς έχουμε άλλη προσέγγιση και συνεχίζουμε στη δική μας θέση» επισήμαναν τα στελέχη του υπουργείου Εργασίας. Ερωτηθείς εάν στο τελικό κείμενο της διαπραγμάτευσης μπορεί να υπάρξει αλλαγή σε σχέση με τα προαναφερθέντα, ο κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Εργασίας απάντησε πως «η λογική λέει όχι».

www.dikaiologitika.gr
Μισθός χωρίς τριετίες για τους μακροχρόνια ανέργους Νέος μισθός για τους μακροχρόνια ανέργους πρώην μισθωτούς που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ για διάστημα πάνω από 12 μήνες όπου δεν θα περιλαμβάνει τις μισθολογικές ωριμάνσεις δηλαδή τις λεγόμενες τριετίες συμφωνήθηκε μεταξύ υπουργείου Εργασίας και Τρόικας ώστε να καμφθεί η απαίτηση των δανειστών για πλήρη κατάργηση τους από το 2017. Με σύγκλιση σε δύο «επίμαχα» ζητήματα και πλήρη διαφωνία στο τρίτο, αυτό των ομαδικών απολύσεων, ολοκληρώθηκε, μετά από πεντέμισι ώρες, χθες η συνάντηση, στο υπουργείο Οικονομικών, του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, με τους επικεφαλής της τρόικας. Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας, δήλωσε εμφατικά αμέσως μετά, ότι «η όποια συζήτηση με την τρόικα ολοκληρώθηκε», επισημαίνοντας ειδικά ότι: Η τρόικα απέσυρε την απαίτησή της για κατάργηση των τριετιών από το 2017 («ο θεσμός διατηρείται», ανέφερε το κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας). Αναζητείται στοχευμένη δράση με κίνητρα για τους μακροχρόνια ανέργους (π.χ. μείωση του κόστους των τριετιών για τη συγκεκριμένη κατηγορία των ανέργων) Έτσι θα νομοθετηθεί ένας ειδικός μισθός, χωρίς τριετίες, για τους μακροχρόνια άνεργους που θα ισχύει για όσες επιχειρήσεις προχωρήσουν σε προσλήψεις εγγεγραμμένων ανέργων μέσω του ΟΑΕΔ και, μάλιστα, με την προϋπόθεση να μην απολύσουν προσωπικό. Στην περίπτωση που συμφωνηθεί τελικά η πλήρη κατάργηση των τριετιών οριμάνσεων για τους μακροχρόνια ανέργους θα μειωθούν οι μισθοί σύμφωνα με τα κάτωθι: Εργαζόμενος που εμ προϋπηρεσία θα έπαιρνε 644,69 ευρώ, χάνοντας την πρώτη τριετία, ήτοι 29,3 ευρώ, θα λάβει 615,3 ευρώ. Κάποιος με 6 έως 9 χρόνια προϋπηρεσία, θα χάσει 58,65 ευρώ τον μήνα και από τα 703,3 ευρώ τον μήνα, θα πέσει στα 644,65 ευρώ. Όποιος έχει συμπληρώσει περισσότερα από εννέα χρόνια στον ίδιο εργοδότη θα χάσει 87,95 ευρώ τον μήνα και από τα 761,9 ευρώ τον μήνα θα πέσει στα 673,95 ευρώ. Επίσης για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9%, οι δύο πλευρές είναι πάρα πολύ κοντά (μείωση, άπαξ από το καλοκαίρι, κατά 2,9% των εργοδοτικών εισφορών και κατά 1% των εισφορών των εργαζομένων) Στην απαίτηση της τρόικας για νομοθετική ρύθμιση για την απελευθέρωση ουσιαστικά των ομαδικών απολύσεων, οι δύο πλευρές βρίσκονται σε αντίθετες κατευθύνσεις. «Δεν υπάρχει σύγκλιση. Εμείς έχουμε άλλη προσέγγιση και συνεχίζουμε στη δική μας θέση» επισήμαναν τα στελέχη του υπουργείου Εργασίας. Ερωτηθείς εάν στο τελικό κείμενο της διαπραγμάτευσης μπορεί να υπάρξει αλλαγή σε σχέση με τα προαναφερθέντα, ο κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Εργασίας απάντησε πως «η λογική λέει όχι».

www.dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: