ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Πλάτη βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα[4] προς τα βορειοανατολικά των Φιλιατρών σε υψόμετρο 294[1][5] μέτρα και απέχει 10 περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. ΙΣΤΟΡΙΑ: Το χωριό που βρίσκεται κάτω από το βουνό της Μάλης έχει μακρόχρονη ιστορία. Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Καναλουπού, ενώ ως Πλάτη αναφέρεται από το 1956.[6][7] Πάντως το χωριό συναντάται με την ονομασία Καναλουπού ή Κανελουπού ή Καναλωπού και σε προγενέστερες βιβλιογραφικές πηγές-αναφορές. Ο οικισμός αναφέρεται, σε διάφορες απογραφές των Βενετών Προνοητών της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, οι οποίες έγιναν στο χρονικό διάστημα της τριακονταετίας (1683/84-1715), κατά την οποία οι Βενετοί κατείχαν την Πελοπόννησο. Η Καναλουπού (Canalupu), ανήκε, το 1689, στην επαρχία της Αρκαδίας (ή Αρκαδιάς, δηλαδή την περιοχή της σημερινής Κυπαρισσίας), η οποία ήταν μια από τις 4 επαρχίες, στις οποίες χωριζόταν τότε το διαμέρισμα της Μεθώνης (επαρχία Φαναριού, επαρχία Αρκαδιάς, επαρχία Ναβαρίνου και επαρχία Μεθώνης).[8] Η Καναλουπού προσαρτήθηκε στον παλαιό Δήμο Εράνης το 1835,[9] ενώ αναφέρεται, το 1853 στον β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή ως χωριό του Δήμου Εράνης της Επαρχίας Τριφυλίας με πληθυσμό 115 κατοίκων, με βάση την απογραφή του 1851.[10] Το 1899 μεταφέρεται από το Νομό Μεσσηνίας και υπάγεται στον Νομό Τριφυλίας,[11] για μια περίπου δεκαετία, ως το 1909, που επανέρχεται ξανά στον Νομό Μεσσηνίας,[12] ως οικισμός της Επαρχίας Τριφυλίας. Το 1912 το χωριό της Καναλουπούς αποσπάται από τον Δήμο Εράνης και εντάσσεται στην Κοινότητα Χαλαζονίου, που είχε ως έδρα το Χαλαζόνι,[13][14] ως και το 1919,[15] που η Καναλουπού αποσπάται από την κοινότητα αυτή και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Καναλουπούς.[16] Η Καναλουπού παρέμεινε έδρα της ομώνυμης κοινότητας, από το 1919 ως το 1956, που το χωριό μετονομάζεται σε Πλάτη και η Κοινότητα σε Κοινότητα Πλάτης,[17] και συνέχισε με το νέο όνομα ως έδρα της Κοινότητας Πλάτης από το 1956 ως το 1997, όταν τότε, στα πλαίσια των αλλαγών που επήλθαν στη τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω του σχεδίου «Καποδίστριας», υπήχθη στον κατηργημένο Δήμο Φιλιατρών,[18] ως το 2010. Από το 2011, μετά τις νέες αλλαγές του σχεδίου «Καλλικράτης» ανήκει πλέον στον νέο Δήμο Τριφυλίας.[19][4] Ο δήμος αυτός, συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης με την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας. ΑΠΟ http://www.hellenicaworld.com/Greece/Geo/gr/PlatiMessinias.html

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Facebook: Ένα "like" αρκεί για να φανερωθούν οι σεξουαλικές και όχι μόνο... προτιμήσεις!

Ποιος θα φανταζόταν ότι ένα απλό "like" στις αναρτήσεις φίλων και ομάδων του Facebook θα μαρτυρούσαν τόσα πολλά για τη σεξουαλικότητα, τις πολιτικές προτιμήσεις ακόμη και τα επίπεδα νοημοσύνης και κοινωνικότητας ενός ατόμου;

Κι όμως, οι ερευνητές του Cambridge, κατάφεραν χρησιμοποιώντας αλγόριθμους να αναλύσουν τα "likes" των χρηστών που πήραν μέρος στην έρευνα και να δημιουργήσουν  τα "προσωπικά πορτραίτα" τους, πέφτοντας μέσα στις θρησκευτικές, πολιτικές, φυλετικές και σεξουαλικές προτιμήσεις τους.

Όπως απέδειξε η έρευνα, κάθε φορά που ο χρήστης πατάει "Μου αρέσει" σε βιβλία, μουσικά κομμάτια, ταινίες και φωτογραφίες, αφήνει αρκετά σημεία του εαυτού του "εκτεθειμένα".

Το θρήσκευμα μπορεί να προσδιοριστεί με επιτυχία 82%, η χρήση ναρκωτικών, αλκοόλ και άλλων ουσιών με 65% έως 73% και η ύπαρξη ή όχι σχέσης με άλλο πρόσωπο με ποσοστό επιτυχίας 65%. Οι αλγόριθμοι που χρησιμοποιήθηκαν επεξεργάστηκαν ένα πολύ μεγάλο αριθμό αγαπημένων αναρτήσεων των χρηστών και δεν στηρίχθηκαν μόνο σε προφανή "likes". Όπως εξηγεί το δημοσίευμα του BBC που δημοσίευσε την έρευνα, λιγότερο από το 5% των ομοφυλόφιλων για παράδειγμα, κάνουν like σε θέματα σχετικά με τις σεξουαλικές προτιμήσεις τους.

Η συγκεκριμένη έρευνα θα αποτελέσει πολύ χρήσιμο "εργαλείο" στα χέρια των εταιρειών που ασχολούνται με την προώθηση προϊόντων μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης, χρησιμοποιώντας εξατομικευμένη διαφήμιση.


Διαβάστε περισσότερα από το www.newmoney.gr 
ΑΠΟ http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: