Αλλη μια νηστίσιμη Αγιορείτικη
συνταγή νόστιμη και εύκολη, που θα ενθουσιάσει ακόμα κι αυτούς που δεν
είναι λάτρες των οσπρίων, μιας και είναι και ένας υπέροχος μεζές.
Υλικά (4-5 μερίδες) :
300 γρ. ρεβίθια
3 σκελίδες σκόρδο
μισό ματσάκι μαϊντανός
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
μαυροπίπερο
κύμινο
αλάτι
150-200 γρ. αλεύρι
λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
24 ώρες πριν από το μαγείρεμα των κεφτέδων, βάζουμε τα ρεβίθια σε πολύ ζεστό νερό με πολύ αλάτι. Αφού φουσκώσουν, τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε καλά. Στη συνέχεια τα αλέθουμε στο μπλέντερ. Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό και περνάμε τα σκόρδα στον τρίφτη. Στη συνέχεια παίρνουμε μια λεκάνη και ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά. Δηλαδή τα πολτοποιημένα ρεβίθια, τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, τα σκόρδα, καθώς και τα μπαχαρικά, το αλάτι και το αλεύρι. Τα ζυμώνουμε καλά και τα αφήνουμε μισή ώρα να ηρεμήσουν. Βάζουμε έπειτα το λάδι στο τηγάνι, πλάθουμε έναν, έναν τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για να ψηθούν καλά μέσα κι έξω.
ΑΠΟ http://www.agioritikovima.gr
Υλικά (4-5 μερίδες) :
300 γρ. ρεβίθια
3 σκελίδες σκόρδο
μισό ματσάκι μαϊντανός
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
μαυροπίπερο
κύμινο
αλάτι
150-200 γρ. αλεύρι
λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
24 ώρες πριν από το μαγείρεμα των κεφτέδων, βάζουμε τα ρεβίθια σε πολύ ζεστό νερό με πολύ αλάτι. Αφού φουσκώσουν, τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε καλά. Στη συνέχεια τα αλέθουμε στο μπλέντερ. Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό και περνάμε τα σκόρδα στον τρίφτη. Στη συνέχεια παίρνουμε μια λεκάνη και ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά. Δηλαδή τα πολτοποιημένα ρεβίθια, τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, τα σκόρδα, καθώς και τα μπαχαρικά, το αλάτι και το αλεύρι. Τα ζυμώνουμε καλά και τα αφήνουμε μισή ώρα να ηρεμήσουν. Βάζουμε έπειτα το λάδι στο τηγάνι, πλάθουμε έναν, έναν τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για να ψηθούν καλά μέσα κι έξω.
ΑΠΟ http://www.agioritikovima.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου