Τι χρειαζόμαστε:
- Μισό κιλό φιλέτο βακαλάου ή γλώσσας (κατεψυγμένα)
- Χυμό ενός λεμονιού
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Μισό ποτήρι νερό
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο 3χρωμο πιπέρι
- Ρίγανη ή θυμάρι (για άρωμα, ότι προτιμάτε)
Πως το κάνουμε:
- Παίρνουμε ένα μεγάλο τηγάνι και βάζουμε το μισό από το νερό.
- Μόλις ζεσταθεί λιγάκι, προσθέτουμε τα φιλέτα ψαριού που διαλέξαμε και τα γυρνάμε κάθε τόσο να αχνιστούνε και από τις 2 μεριές για περίπου 5 λεπτά.
- Επειδή θα αφρίσουνε πετάμε το νερό με τους αφρούς ξεπλένουμε τα φιλέτα ψαριού και ξαναβάζουμε προσεκτικά με μια σπάτουλα τα φιλέτα στο τηγάνι με το υπόλοιπο νερό, το λάδι, το λεμόνι και το αρωματικό που θέλουμε (ρίγανη ή θυμάρι ή όποιο εσεις προτιμάτε με τα ψάρια), τα αφήνουμε για 2 λεπτά ακόμα και κλείνουμε το μάτι.
- Σερβίρουμε τα φιλέτα στο πιάτο και από πάνω τους βάζουμε το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πολύχρωμο πιπέρι μας.. Προσθέτουμε και λίγο απο το ζουμάκι που έμεινε στο τηγάνι μας..
Λίγα μυστικά ακόμα
Συνοδεύει τέλεια όσπρια και είναι μια ελαφριά συνταγή και πολύ γρήγορη στην εκτέλεση της.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου