Ζουμερή Πορτοκαλόπιτα
Κλασσικό και πετυχημένο γλυκό πορτοκαλόπιτα. Με έντονη την παρουσία του σιροπιού θα
σας αποσπάσει το ενδιαφέρον αμέσως ! Καλή απόλαυση!Υλικά
½ κιλό φύλλο κρούστας
2 κεσεδάκια στραγγιστά γιαούρτια
5-6 αυγά
1 κεσεδάκι ζάχαρη
1 μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
1 κεσεδάκι καλαμποκέλαιο
1 κεσεδάκι μαρμελάδα πορτοκάλι
Ξύσμα πορτοκαλιού
Για το σιρόπι
3 ½ κεσεδάκια ζάχαρη
3 κεσεδάκια νερό
Ξύσμα και χυμό ενός πορτοκαλιού
½ κεσεδάκι μαρμελάδα πορτοκάλι
Εκτέλεση
Ξεκινάμε, ανοίγοντας το φύλλο κρούστας και το απλώνουμε να ξεραθεί. Το σπάμε με τα χέρια αφού ξεραθεί.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, το λάδι, τη ζάχαρη, το ξύσμα, τις βανίλιες, τη μαρμελάδα πορτοκάλι, το μπέικιν πάουντερ και το γιαούρτι. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν χυλός.
Ρίχνουμε λίγα λίγα τα σπασμένα ξερά φύλλα στο χυλό και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να σταθεί το μείγμα για περίπου 10 λεπτά.
Ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια, κάνοντας μια ελαφριά κρούστα.
Σιρόπι
Βράζουμε την ζάχαρη, το νερό, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού για 3
λεπτά από τη στιγμή που αρχίσει ο βρασμός. Τέλος, προσθέτουμε τη
μαρμελάδα πορτοκάλι κι αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Περιχύνουμε την καυτή πορτοκαλόπιτα με το κρύο σιρόπι.
Επιτυχία 100%! Ότι πρέπει για να βγάλετε στο τραπέζι μετά το κυρίως φαγητό!
ΑΠΟ https://www.xrysessyntages.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου