ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Πλάτη βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα[4] προς τα βορειοανατολικά των Φιλιατρών σε υψόμετρο 294[1][5] μέτρα και απέχει 10 περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. ΙΣΤΟΡΙΑ: Το χωριό που βρίσκεται κάτω από το βουνό της Μάλης έχει μακρόχρονη ιστορία. Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Καναλουπού, ενώ ως Πλάτη αναφέρεται από το 1956.[6][7] Πάντως το χωριό συναντάται με την ονομασία Καναλουπού ή Κανελουπού ή Καναλωπού και σε προγενέστερες βιβλιογραφικές πηγές-αναφορές. Ο οικισμός αναφέρεται, σε διάφορες απογραφές των Βενετών Προνοητών της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, οι οποίες έγιναν στο χρονικό διάστημα της τριακονταετίας (1683/84-1715), κατά την οποία οι Βενετοί κατείχαν την Πελοπόννησο. Η Καναλουπού (Canalupu), ανήκε, το 1689, στην επαρχία της Αρκαδίας (ή Αρκαδιάς, δηλαδή την περιοχή της σημερινής Κυπαρισσίας), η οποία ήταν μια από τις 4 επαρχίες, στις οποίες χωριζόταν τότε το διαμέρισμα της Μεθώνης (επαρχία Φαναριού, επαρχία Αρκαδιάς, επαρχία Ναβαρίνου και επαρχία Μεθώνης).[8] Η Καναλουπού προσαρτήθηκε στον παλαιό Δήμο Εράνης το 1835,[9] ενώ αναφέρεται, το 1853 στον β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή ως χωριό του Δήμου Εράνης της Επαρχίας Τριφυλίας με πληθυσμό 115 κατοίκων, με βάση την απογραφή του 1851.[10] Το 1899 μεταφέρεται από το Νομό Μεσσηνίας και υπάγεται στον Νομό Τριφυλίας,[11] για μια περίπου δεκαετία, ως το 1909, που επανέρχεται ξανά στον Νομό Μεσσηνίας,[12] ως οικισμός της Επαρχίας Τριφυλίας. Το 1912 το χωριό της Καναλουπούς αποσπάται από τον Δήμο Εράνης και εντάσσεται στην Κοινότητα Χαλαζονίου, που είχε ως έδρα το Χαλαζόνι,[13][14] ως και το 1919,[15] που η Καναλουπού αποσπάται από την κοινότητα αυτή και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Καναλουπούς.[16] Η Καναλουπού παρέμεινε έδρα της ομώνυμης κοινότητας, από το 1919 ως το 1956, που το χωριό μετονομάζεται σε Πλάτη και η Κοινότητα σε Κοινότητα Πλάτης,[17] και συνέχισε με το νέο όνομα ως έδρα της Κοινότητας Πλάτης από το 1956 ως το 1997, όταν τότε, στα πλαίσια των αλλαγών που επήλθαν στη τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω του σχεδίου «Καποδίστριας», υπήχθη στον κατηργημένο Δήμο Φιλιατρών,[18] ως το 2010. Από το 2011, μετά τις νέες αλλαγές του σχεδίου «Καλλικράτης» ανήκει πλέον στον νέο Δήμο Τριφυλίας.[19][4] Ο δήμος αυτός, συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης με την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας. ΑΠΟ http://www.hellenicaworld.com/Greece/Geo/gr/PlatiMessinias.html

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

Το 86% των εργαζομένων θέλει να διατηρήσει την επιλογή τηλεργασίας και μετά την πανδημία


15:54 • 14/10/2020

 

 

Ο κορονοϊός άλλαξε την καθημερινότητα πολλών ανθρώπων -αν όχι όλων. Ένας από τους τομείς που είδε σημαντική άνοδο, είναι αυτός της τηλεργασίας, μια δυνατότητα την

οποία ένα συντριπτικό ποσοστό των εργαζομένων θα ήθελε να διατηρηθεί και στο μέλλον.

Σχεδόν εννέα στους δέκα εργαζόμενους θα ήθελαν να μπορούν να επιλέγουν εάν θα εργάζονται από το σπίτι ή το γραφείο, μόλις αρθούν οι περιορισμοί που έχουν τεθεί λόγω της πανδημίας, και να έχουν μεγαλύτερη αυτονομία να επιλέγουν το ωράριό τους, σύμφωνα με έρευνα της Cisco Systems.

Η πανδημία έχει αλλάξει ριζικά τη στάση των εργαζομένων απέναντι στην τηλεργασία, όπως έδειξε η έρευνα, με τα 2/3 των ερωτηθέντων να εκτιμούν περισσότερο τα πλεονεκτήματά της.

Αν και μόνο το 5% όσων ρωτήθηκαν εργαζόταν από το σπίτι πριν την επιβολή lockdown, τώρα το 86% απάντησε ότι θα ήθελε να μπορεί να επιλέγει πότε, πώς και πότε θα εργάζεται και να εκμεταλλεύεται έναν συνδυασμό τηλεργασίας και εργασίας από το γραφείο, επεσήμανε η Cisco στην έρευνά της που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα.

Ο αντιπρόεδρος της Cisco, Γκόρντον Τόμσον, σχολίασε ότι οι επιχειρήσεις θα πρέπει να αναδιαμορφώσουν τον τρόπο λειτουργίας τους προκειμένου να απαντήσουν στα νέα αιτήματα των εργαζομένων, οι οποίοι έθεσαν ως προτεραιότητές τους την επικοινωνία και τη συνεργασία.

Όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο ίδιος επεσήμανε ότι η τεχνολογία θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των εργαζομένων και των δεδομένων τους, είτε στο γραφείο είτε στο σπίτι.

Στην έρευνα της Cisco συμμετείχαν 10.000 άνθρωποι σε 12 αγορές στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Ρωσία.

ΑΠΟ https://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΠΕΚΕΠΕ: Αλλαγές στη χορήγηση των άμεσων ενισχύσεων

Agro-in 25 Απριλίου 2024 | 10:41 Αλλαγές στις διαδικασίες χορήγησης άμεσων ενισχύσεων , βάσει του ΟΣΔΕ, για τις αιτήσεις του 2023 όσον αφ...