ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Πλάτη βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα[4] προς τα βορειοανατολικά των Φιλιατρών σε υψόμετρο 294[1][5] μέτρα και απέχει 10 περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. ΙΣΤΟΡΙΑ: Το χωριό που βρίσκεται κάτω από το βουνό της Μάλης έχει μακρόχρονη ιστορία. Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Καναλουπού, ενώ ως Πλάτη αναφέρεται από το 1956.[6][7] Πάντως το χωριό συναντάται με την ονομασία Καναλουπού ή Κανελουπού ή Καναλωπού και σε προγενέστερες βιβλιογραφικές πηγές-αναφορές. Ο οικισμός αναφέρεται, σε διάφορες απογραφές των Βενετών Προνοητών της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, οι οποίες έγιναν στο χρονικό διάστημα της τριακονταετίας (1683/84-1715), κατά την οποία οι Βενετοί κατείχαν την Πελοπόννησο. Η Καναλουπού (Canalupu), ανήκε, το 1689, στην επαρχία της Αρκαδίας (ή Αρκαδιάς, δηλαδή την περιοχή της σημερινής Κυπαρισσίας), η οποία ήταν μια από τις 4 επαρχίες, στις οποίες χωριζόταν τότε το διαμέρισμα της Μεθώνης (επαρχία Φαναριού, επαρχία Αρκαδιάς, επαρχία Ναβαρίνου και επαρχία Μεθώνης).[8] Η Καναλουπού προσαρτήθηκε στον παλαιό Δήμο Εράνης το 1835,[9] ενώ αναφέρεται, το 1853 στον β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή ως χωριό του Δήμου Εράνης της Επαρχίας Τριφυλίας με πληθυσμό 115 κατοίκων, με βάση την απογραφή του 1851.[10] Το 1899 μεταφέρεται από το Νομό Μεσσηνίας και υπάγεται στον Νομό Τριφυλίας,[11] για μια περίπου δεκαετία, ως το 1909, που επανέρχεται ξανά στον Νομό Μεσσηνίας,[12] ως οικισμός της Επαρχίας Τριφυλίας. Το 1912 το χωριό της Καναλουπούς αποσπάται από τον Δήμο Εράνης και εντάσσεται στην Κοινότητα Χαλαζονίου, που είχε ως έδρα το Χαλαζόνι,[13][14] ως και το 1919,[15] που η Καναλουπού αποσπάται από την κοινότητα αυτή και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Καναλουπούς.[16] Η Καναλουπού παρέμεινε έδρα της ομώνυμης κοινότητας, από το 1919 ως το 1956, που το χωριό μετονομάζεται σε Πλάτη και η Κοινότητα σε Κοινότητα Πλάτης,[17] και συνέχισε με το νέο όνομα ως έδρα της Κοινότητας Πλάτης από το 1956 ως το 1997, όταν τότε, στα πλαίσια των αλλαγών που επήλθαν στη τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω του σχεδίου «Καποδίστριας», υπήχθη στον κατηργημένο Δήμο Φιλιατρών,[18] ως το 2010. Από το 2011, μετά τις νέες αλλαγές του σχεδίου «Καλλικράτης» ανήκει πλέον στον νέο Δήμο Τριφυλίας.[19][4] Ο δήμος αυτός, συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης με την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας. ΑΠΟ http://www.hellenicaworld.com/Greece/Geo/gr/PlatiMessinias.html

Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

ΑΑΔΕ: Πληρωμές ρυθμίσεων στο Τaxisnet πλέον και με κάρτες

  • 8 Απριλίου 2020 - 20:09







Πληρωμές δόσεων από ρυθμίσεις οφειλών προς το Δημόσιο με χρεωστικές ή και πιστωτικές κάρτες
ηλεκτρονικά από το σύστημα ΤΑΧISnet και χωρίς να τρέχουν σε τράπεζες, δίνει από χθες στους φορολογούμενους η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.).

Για την αποφυγή συνωστισμού και ουρών στα γκισέ των τραπεζών κάθε τέλη του μηνός, η πληρωμή θα μπορεί να γίνεται μέσω της υπηρεσίας «Προσωποποιημένη Πληροφόρηση» του Taxisnet, στη διαδικτυακή πύλη της ΑΑΔΕ www.aade.gr.

Με τη νέα υπηρεσία, είναι δυνατή ακόμη και η πληρωμή δόσεων διαφορετικών ρυθμίσεων σε μία συναλλαγή, και με την επιτυχή ολοκλήρωσή της, τα υπόλοιπα των ρυθμισμένων οφειλών μειώνονται άμεσα.

Ειδικότερα:

α) Η πληρωμή των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ. ατομικών ρυθμισμένων οφειλών (φυσικών και μη προσώπων) δύναται να διενεργείται με τη χρήση καρτών πληρωμών, μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας του TΑΧΙSnet στη διαδικτυακή πύλη της Α.Α.Δ.Ε.. Ο χρήστης πρέπει να επιλέγει την ρυθμισμένη οφειλή ή τις ρυθμισμένες οφειλές που επιθυμεί να πληρώσει και να προσδιορίζει το ακριβές ποσό καταβολής γι’ αυτές.

β) Η συναλλαγή ολοκληρώνεται στο διαδικτυακό περιβάλλον της ΔΙΑΣ. Α.Ε. Ο φορολογούμενος καλείται να συμπληρώσει σε ειδική φόρμα τον αριθμό της κάρτας μέσω της οποίας επιθυμεί την πληρωμή, τον μήνα και το έτος λήξης της κάρτας καθώς και τον τριψήφιο κωδικό ασφαλείας που αναγράφεται στο πίσω μέρος της κάρτας. Στη συνέχεια, το σύστημα της «ΔΙΑΣ. Α.Ε.» στέλνει στο κινητό του φορολογούμενου έναν ειδικό κωδικό επιβεβαίωσης τον οποίο πρέπει αυτός να πληκτρολογήσει σε συγκεκριμένο πεδίο προκειμένου να ολοκληρωθεί με ασφάλεια η συναλλαγή.

γ) Η Α.Α.Δ.Ε. δεν διατηρεί πρόσβαση σε στοιχεία της κάρτας, όπως τον αριθμό, τον μήνα και το έτος λήξης και τον αριθμό ασφάλειας της.

ΑΠΟ https://www.aftodioikisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΛΑΤΗ: (ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΚΑΝΑΛΟΥΠΟΥΣ). ΣΥΛΛΟΓΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ.

Ακόμα μερικές παλιές φώτο μας ήρθανε, ενισχύοντας έτσι την συλλογή μας, η οποία χάρη στις δικές σας δωρεές αυξάνει συνεχώς.