ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Πλάτη βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα[4] προς τα βορειοανατολικά των Φιλιατρών σε υψόμετρο 294[1][5] μέτρα και απέχει 10 περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. ΙΣΤΟΡΙΑ: Το χωριό που βρίσκεται κάτω από το βουνό της Μάλης έχει μακρόχρονη ιστορία. Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Καναλουπού, ενώ ως Πλάτη αναφέρεται από το 1956.[6][7] Πάντως το χωριό συναντάται με την ονομασία Καναλουπού ή Κανελουπού ή Καναλωπού και σε προγενέστερες βιβλιογραφικές πηγές-αναφορές. Ο οικισμός αναφέρεται, σε διάφορες απογραφές των Βενετών Προνοητών της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, οι οποίες έγιναν στο χρονικό διάστημα της τριακονταετίας (1683/84-1715), κατά την οποία οι Βενετοί κατείχαν την Πελοπόννησο. Η Καναλουπού (Canalupu), ανήκε, το 1689, στην επαρχία της Αρκαδίας (ή Αρκαδιάς, δηλαδή την περιοχή της σημερινής Κυπαρισσίας), η οποία ήταν μια από τις 4 επαρχίες, στις οποίες χωριζόταν τότε το διαμέρισμα της Μεθώνης (επαρχία Φαναριού, επαρχία Αρκαδιάς, επαρχία Ναβαρίνου και επαρχία Μεθώνης).[8] Η Καναλουπού προσαρτήθηκε στον παλαιό Δήμο Εράνης το 1835,[9] ενώ αναφέρεται, το 1853 στον β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή ως χωριό του Δήμου Εράνης της Επαρχίας Τριφυλίας με πληθυσμό 115 κατοίκων, με βάση την απογραφή του 1851.[10] Το 1899 μεταφέρεται από το Νομό Μεσσηνίας και υπάγεται στον Νομό Τριφυλίας,[11] για μια περίπου δεκαετία, ως το 1909, που επανέρχεται ξανά στον Νομό Μεσσηνίας,[12] ως οικισμός της Επαρχίας Τριφυλίας. Το 1912 το χωριό της Καναλουπούς αποσπάται από τον Δήμο Εράνης και εντάσσεται στην Κοινότητα Χαλαζονίου, που είχε ως έδρα το Χαλαζόνι,[13][14] ως και το 1919,[15] που η Καναλουπού αποσπάται από την κοινότητα αυτή και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Καναλουπούς.[16] Η Καναλουπού παρέμεινε έδρα της ομώνυμης κοινότητας, από το 1919 ως το 1956, που το χωριό μετονομάζεται σε Πλάτη και η Κοινότητα σε Κοινότητα Πλάτης,[17] και συνέχισε με το νέο όνομα ως έδρα της Κοινότητας Πλάτης από το 1956 ως το 1997, όταν τότε, στα πλαίσια των αλλαγών που επήλθαν στη τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω του σχεδίου «Καποδίστριας», υπήχθη στον κατηργημένο Δήμο Φιλιατρών,[18] ως το 2010. Από το 2011, μετά τις νέες αλλαγές του σχεδίου «Καλλικράτης» ανήκει πλέον στον νέο Δήμο Τριφυλίας.[19][4] Ο δήμος αυτός, συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης με την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας. ΑΠΟ http://www.hellenicaworld.com/Greece/Geo/gr/PlatiMessinias.html

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Η Ελλάδα ανάμεσα στις 20 σημαντικότερες χώρες προέλευσης εκθετών στη γερμανική αγορά Πηγή: Η Ελλάδα ανάμεσα στις 20 σημαντικότερες χώρες προέλευσης εκθετών στη γερμανική αγορά | iefimerida.gr





Αυξημένος κατά 46% ήταν το 2017, έναντι του 2016, ο αριθμός των Ελλήνων επιχειρηματιών που
συμμετείχαν σε εκθέσεις, οι οποίες διοργανώθηκαν στη Γερμανία.

Ειδικότερα, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, πέρυσι, σε 76 γερμανικές εκθέσεις, τις περισσότερες από τις οποίες αντιπροσωπεύει το συγκεκριμένο Επιμελητήριο στην Ελλάδα και την Κύπρο, δήλωσαν «παρών» 1.096 Έλληνες εκθέτες, από 751 που ήταν οι συμμετέχοντες το 2016.

Στο ίδιο διάστημα, οι εκθέτες από την Κύπρο, όπου το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο αντιπροσωπεύει τις ίδιες διοργανώσεις, αυξήθηκαν κατά 29% σε 177, έναντι 137 το 2016.

Ανοδική καταγράφεται η συμμετοχή των ελληνικών επιχειρήσεων στις γερμανικές εκθέσεις και φέτος, με την Ελλάδα, μάλιστα, να κατατάσσεται ανάμεσα στις 20 σημαντικότερες χώρες προέλευσης εκθετών στη γερμανική αγορά.

Το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, δηλώνει ότι θα επιμείνει να στηρίζει τις ελληνικές εξαγωγές, όπως και την τόνωση των ελληνογερμανικών εμπορικών σχέσεων.

Σε αυτό το πλαίσιο το Επιμελητήριο αναφέρει ότι ως επίσημος αντιπρόσωπος των σημαντικότερων γερμανικών εκθεσιακών οργανισμών για περισσότερα από 60 χρόνια, συνεχίζει να προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, αναλαμβάνοντας την ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου εκθέτη, υποστηρίζοντας την υποβολή και παρακολούθηση της αίτησης συμμετοχής του στην έκθεση, την οργάνωση του περιπτέρου του ή τη συμμετοχή του σε ελληνικό ομαδικό περίπτερο.

Επίσης, την προβολή του, τη μεταφορά και διαμονή του στη Γερμανία, την υποστήριξή του με βοηθητικό προσωπικό, την παροχή βοήθειας κατά τη διάρκεια της έκθεσης, αλλά και μέσω του workshop που διοργανώνει το Επιμελητήριο ανά τακτά χρονικά διαστήματα γύρω από τις εκθέσεις. Αντίστοιχες υπηρεσίες προσφέρονται και προς τους επισκέπτες των εκθέσεων, για τους οποίους το Επιμελητήριο εξασφαλίζει καλύτερες τιμές στις κάρτες εισόδου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για τις εκθέσεις, που διεξάγονται στη Γερμανία αλλά και σε άλλες χώρες από γερμανικούς εκθεσιακούς οργανισμούς, από τον ετήσιο έντυπο κατάλογο εκθέσεων, που εκδίδει το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, την ειδική ιστοσελίδα: www.german-fairs.gr, καθώς και τα social media του Επιμελητηρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: