ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Πλάτη βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα[4] προς τα βορειοανατολικά των Φιλιατρών σε υψόμετρο 294[1][5] μέτρα και απέχει 10 περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. ΙΣΤΟΡΙΑ: Το χωριό που βρίσκεται κάτω από το βουνό της Μάλης έχει μακρόχρονη ιστορία. Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Καναλουπού, ενώ ως Πλάτη αναφέρεται από το 1956.[6][7] Πάντως το χωριό συναντάται με την ονομασία Καναλουπού ή Κανελουπού ή Καναλωπού και σε προγενέστερες βιβλιογραφικές πηγές-αναφορές. Ο οικισμός αναφέρεται, σε διάφορες απογραφές των Βενετών Προνοητών της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, οι οποίες έγιναν στο χρονικό διάστημα της τριακονταετίας (1683/84-1715), κατά την οποία οι Βενετοί κατείχαν την Πελοπόννησο. Η Καναλουπού (Canalupu), ανήκε, το 1689, στην επαρχία της Αρκαδίας (ή Αρκαδιάς, δηλαδή την περιοχή της σημερινής Κυπαρισσίας), η οποία ήταν μια από τις 4 επαρχίες, στις οποίες χωριζόταν τότε το διαμέρισμα της Μεθώνης (επαρχία Φαναριού, επαρχία Αρκαδιάς, επαρχία Ναβαρίνου και επαρχία Μεθώνης).[8] Η Καναλουπού προσαρτήθηκε στον παλαιό Δήμο Εράνης το 1835,[9] ενώ αναφέρεται, το 1853 στον β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή ως χωριό του Δήμου Εράνης της Επαρχίας Τριφυλίας με πληθυσμό 115 κατοίκων, με βάση την απογραφή του 1851.[10] Το 1899 μεταφέρεται από το Νομό Μεσσηνίας και υπάγεται στον Νομό Τριφυλίας,[11] για μια περίπου δεκαετία, ως το 1909, που επανέρχεται ξανά στον Νομό Μεσσηνίας,[12] ως οικισμός της Επαρχίας Τριφυλίας. Το 1912 το χωριό της Καναλουπούς αποσπάται από τον Δήμο Εράνης και εντάσσεται στην Κοινότητα Χαλαζονίου, που είχε ως έδρα το Χαλαζόνι,[13][14] ως και το 1919,[15] που η Καναλουπού αποσπάται από την κοινότητα αυτή και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Καναλουπούς.[16] Η Καναλουπού παρέμεινε έδρα της ομώνυμης κοινότητας, από το 1919 ως το 1956, που το χωριό μετονομάζεται σε Πλάτη και η Κοινότητα σε Κοινότητα Πλάτης,[17] και συνέχισε με το νέο όνομα ως έδρα της Κοινότητας Πλάτης από το 1956 ως το 1997, όταν τότε, στα πλαίσια των αλλαγών που επήλθαν στη τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω του σχεδίου «Καποδίστριας», υπήχθη στον κατηργημένο Δήμο Φιλιατρών,[18] ως το 2010. Από το 2011, μετά τις νέες αλλαγές του σχεδίου «Καλλικράτης» ανήκει πλέον στον νέο Δήμο Τριφυλίας.[19][4] Ο δήμος αυτός, συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης με την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας. ΑΠΟ http://www.hellenicaworld.com/Greece/Geo/gr/PlatiMessinias.html

Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Η τουριστική προβολή της Ελλάδας περνά στην ψηφιακή εποχή

Τέθηκαν οι βάσεις για την ψηφιακή μετάβαση των υπηρεσιών του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ


Μνημόνιο Συνεργασίας για την εισαγωγή και αξιοποίηση, εκ μέρους του Υπουργείου Τουρισμού και του
ΕΟΤ, σύγχρονων τεχνολογικών εργαλείων στην άσκηση της τουριστικής πολιτικής, υπέγραψαν οι υπουργοί Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς και Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά.

Στόχος είναι η ανάπτυξη του τουρισμού και η δυναμική προώθηση και προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό. 

Το κείμενο, που υπεγράφη, αποτελεί τη βάση υλοποίησης τεσσάρων κεντρικών δράσεων, στο πλαίσιο της ψηφιακής πολιτικής του Υπουργείου Τουρισμού. 

Αφορά: 

Τον ριζικό ψηφιακό μετασχηματισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ προς πολίτες, επιχειρήσεις και επισκέπτες.
Την ψηφιακή αναβάθμιση, για πρώτη φορά, της τουριστικής εκπαίδευσης.
Τη χρήση σύγχρονων εργαλείων τελευταίας τεχνολογίας για τη συγκέντρωση και επεξεργασία ποσοτικών και ποιοτικών δεδομένων για τον τουρισμό, απαραιτήτων για την αποτύπωση της συμβολής του κλάδου στην εθνική οικονομία, τη χάραξη μακροπρόθεσμων πολιτικών, αλλά και τη στοχευμένη παγκόσμια προώθηση και προβολή της Ελλάδας με βάση τις διεθνείς τάσεις. 

Τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου ψηφιακού οικοσυστήματος προβολής και προώθησης του ελληνικού τουρισμού με επίκεντρο τη νέα πολύγλωσση και διαδραστική ηλεκτρονική πύλη Visit Greece, η οποία θα συγκεντρώσει το σύνολο της πληροφορίας που αναζητά ο επισκέπτης για τον προορισμό «Ελλάδα» σε ένα μόνο σημείο. Η πύλη θα εμπλουτιστεί με νέες τεχνολογίες προβολής εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας (VR/AR) και βίντεο 360ο.

«Η Κυβέρνηση έχει απόλυτη συνείδηση ότι ο ελληνικός τουρισμός, ο οποίος δίνει συνολικά το ρυθμό για την οικονομία της χώρας, μπορεί να περάσει σε μια νέα εποχή. Αυτό σημαίνει ότι το τουριστικό προϊόν μπορεί να είναι πολλαπλό και διαφοροποιημένο: Να το επιλέγει ο τουρίστας πριν επισκεφτεί τη χώρα μας, να αξιοποιεί στο έπακρο τις δυνατότητες ώστε να σχεδιάζει τις διαδρομές του και να εξυπηρετείται για μια σειρά από δράσεις που μπορεί να πραγματοποιήσει στην Ελλάδα. Όλα αυτά μέσω μιας διαδικτυακής πύλης και μέσω του κινητού του τηλεφώνου. Σε ένα χρόνο από τώρα, αυτές οι επιλογές θα γίνουν ”κτήμα” όσων επισκέπτονται τη χώρα μας,» δήλωση ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς.

«Σήμερα εγκαινιάζουμε ένα εμβληματικό έργο που θα αποτελέσει παρακαταθήκη για τον ελληνικό τουρισμό. Με την υποστήριξη του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ, θα εισάγουμε και θα εφαρμόσουμε καινοτόμες πρακτικές που αφορούν στην ψηφιακή μετάβαση των υπηρεσιών του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ προς τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και τους επισκέπτες. Τα σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία εμπλουτίζουν το τουριστικό μας προϊόν, ενισχύουν την εξωστρέφεια του ελληνικού τουρισμού και συμβάλλουν ώστε να προωθήσουμε και να προβάλλουμε ακόμη πιο στοχευμένα και αποτελεσματικά την Ελλάδα διεθνώς, ως κορυφαίο ελκυστικό προορισμό για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο,» επισήμανε η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά. 

ΑΠΟ http://www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΕΚΕ για μεταβίβαση τραπεζικών οφειλών κατόπιν αποδοχής κληρονομιάς εν αγνοία καταναλωτών

22/04/2024  13:00 «Πληθαίνουν οι υποθέσεις μεταβίβασης τραπεζικών οφειλών κατόπιν αποδοχής κληρονομιάς εν αγνοία των καταναλωτών. Έξι χρόνια...