ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Πλάτη βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα[4] προς τα βορειοανατολικά των Φιλιατρών σε υψόμετρο 294[1][5] μέτρα και απέχει 10 περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. ΙΣΤΟΡΙΑ: Το χωριό που βρίσκεται κάτω από το βουνό της Μάλης έχει μακρόχρονη ιστορία. Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Καναλουπού, ενώ ως Πλάτη αναφέρεται από το 1956.[6][7] Πάντως το χωριό συναντάται με την ονομασία Καναλουπού ή Κανελουπού ή Καναλωπού και σε προγενέστερες βιβλιογραφικές πηγές-αναφορές. Ο οικισμός αναφέρεται, σε διάφορες απογραφές των Βενετών Προνοητών της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, οι οποίες έγιναν στο χρονικό διάστημα της τριακονταετίας (1683/84-1715), κατά την οποία οι Βενετοί κατείχαν την Πελοπόννησο. Η Καναλουπού (Canalupu), ανήκε, το 1689, στην επαρχία της Αρκαδίας (ή Αρκαδιάς, δηλαδή την περιοχή της σημερινής Κυπαρισσίας), η οποία ήταν μια από τις 4 επαρχίες, στις οποίες χωριζόταν τότε το διαμέρισμα της Μεθώνης (επαρχία Φαναριού, επαρχία Αρκαδιάς, επαρχία Ναβαρίνου και επαρχία Μεθώνης).[8] Η Καναλουπού προσαρτήθηκε στον παλαιό Δήμο Εράνης το 1835,[9] ενώ αναφέρεται, το 1853 στον β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή ως χωριό του Δήμου Εράνης της Επαρχίας Τριφυλίας με πληθυσμό 115 κατοίκων, με βάση την απογραφή του 1851.[10] Το 1899 μεταφέρεται από το Νομό Μεσσηνίας και υπάγεται στον Νομό Τριφυλίας,[11] για μια περίπου δεκαετία, ως το 1909, που επανέρχεται ξανά στον Νομό Μεσσηνίας,[12] ως οικισμός της Επαρχίας Τριφυλίας. Το 1912 το χωριό της Καναλουπούς αποσπάται από τον Δήμο Εράνης και εντάσσεται στην Κοινότητα Χαλαζονίου, που είχε ως έδρα το Χαλαζόνι,[13][14] ως και το 1919,[15] που η Καναλουπού αποσπάται από την κοινότητα αυτή και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Καναλουπούς.[16] Η Καναλουπού παρέμεινε έδρα της ομώνυμης κοινότητας, από το 1919 ως το 1956, που το χωριό μετονομάζεται σε Πλάτη και η Κοινότητα σε Κοινότητα Πλάτης,[17] και συνέχισε με το νέο όνομα ως έδρα της Κοινότητας Πλάτης από το 1956 ως το 1997, όταν τότε, στα πλαίσια των αλλαγών που επήλθαν στη τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω του σχεδίου «Καποδίστριας», υπήχθη στον κατηργημένο Δήμο Φιλιατρών,[18] ως το 2010. Από το 2011, μετά τις νέες αλλαγές του σχεδίου «Καλλικράτης» ανήκει πλέον στον νέο Δήμο Τριφυλίας.[19][4] Ο δήμος αυτός, συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης με την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας. ΑΠΟ http://www.hellenicaworld.com/Greece/Geo/gr/PlatiMessinias.html

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Ακόμη μία παγκόσμια διάκριση για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, μεταξύ των 300 καλύτερων Business Schools παγκοσμίως. Τι δήλωσε ο πρύτανης Ε. Γιακουμάκης 


Adtech Ad

Της Μίκας Κοντορούση

Στη δημοσιότητα η διεθνής λίστα κατάταξης Eduniversal με τα 1.000 καλύτερα
Business Schools από 154 χώρες για το 2017. Η λίστα κατάταξης αξιολογεί τα Business Schools των ιδρυμάτων, λαμβάνοντας υπόψη τη διεθνή επιρροή και τη φήμη του κάθε εκπαιδευτικού ιδρύματος. Μεταξύ των κριτηρίων είναι οι ακαδημαϊκές πιστοποιήσεις των Business Schools των ιδρυμάτων, οι θέσεις που αυτά καταλαμβάνουν σε πληθώρα άλλων κατατάξεων, η συμμετοχή τους σε διεθνείς και εθνικούς εκπαιδευτικούς οργανισμούς καθώς και οι ψήφοι των Πρυτάνεων των 1.000 συμμετεχόντων Business Schools.

Με τη χρήση των κριτηρίων αυτών επιτυγχάνεται η κατάταξη των Business Schools των ιδρυμάτων σε πέντε κατηγορίες διάκρισης.

Η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών έλαβε 4 αστέρια διάκρισης που το κατατάσσουν στην δεύτερη υψηλότερη κατηγορία («4 Palmes League - Top Business Schools») της λίστας και αξιολογήθηκε στα 300 καλύτερα Business Schools του κόσμου!

Να σημειωθεί ότι η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ήταν το μόνο Business School ελληνικού πανεπιστημίου που κατατάχθηκε στην κατηγορία «4 Palmes» ανάμεσα σε διακεκριμένα Business Schools με συναφές αντικείμενο, όπως για παράδειγμα το Cranfield School of Management, το Henley Business School – University of Reading, το Strathclyde Business School – University of Strathclyde, το Johns Hopkins University Carey Business School, το University of Pittsburgh – The Joseph M. Katz Graduate School of Business, το University of Massachusetts – Amherst Isenberg School of Management, μεταξύ άλλων.

Την ίδια στιγμή, ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής Εμμανουήλ Γιακουμάκης, δήλωσε σχετικά ότι: «Η διάκριση αυτή προστίθεται σε μια σειρά διεθνών διακρίσεων που έχει λάβει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και οι οποίες το κατατάσσουν μεταξύ των κορυφαίων Πανεπιστημίων του κόσμου».

ΑΠΟ http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: