ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Πλάτη βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα[4] προς τα βορειοανατολικά των Φιλιατρών σε υψόμετρο 294[1][5] μέτρα και απέχει 10 περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. ΙΣΤΟΡΙΑ: Το χωριό που βρίσκεται κάτω από το βουνό της Μάλης έχει μακρόχρονη ιστορία. Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Καναλουπού, ενώ ως Πλάτη αναφέρεται από το 1956.[6][7] Πάντως το χωριό συναντάται με την ονομασία Καναλουπού ή Κανελουπού ή Καναλωπού και σε προγενέστερες βιβλιογραφικές πηγές-αναφορές. Ο οικισμός αναφέρεται, σε διάφορες απογραφές των Βενετών Προνοητών της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, οι οποίες έγιναν στο χρονικό διάστημα της τριακονταετίας (1683/84-1715), κατά την οποία οι Βενετοί κατείχαν την Πελοπόννησο. Η Καναλουπού (Canalupu), ανήκε, το 1689, στην επαρχία της Αρκαδίας (ή Αρκαδιάς, δηλαδή την περιοχή της σημερινής Κυπαρισσίας), η οποία ήταν μια από τις 4 επαρχίες, στις οποίες χωριζόταν τότε το διαμέρισμα της Μεθώνης (επαρχία Φαναριού, επαρχία Αρκαδιάς, επαρχία Ναβαρίνου και επαρχία Μεθώνης).[8] Η Καναλουπού προσαρτήθηκε στον παλαιό Δήμο Εράνης το 1835,[9] ενώ αναφέρεται, το 1853 στον β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή ως χωριό του Δήμου Εράνης της Επαρχίας Τριφυλίας με πληθυσμό 115 κατοίκων, με βάση την απογραφή του 1851.[10] Το 1899 μεταφέρεται από το Νομό Μεσσηνίας και υπάγεται στον Νομό Τριφυλίας,[11] για μια περίπου δεκαετία, ως το 1909, που επανέρχεται ξανά στον Νομό Μεσσηνίας,[12] ως οικισμός της Επαρχίας Τριφυλίας. Το 1912 το χωριό της Καναλουπούς αποσπάται από τον Δήμο Εράνης και εντάσσεται στην Κοινότητα Χαλαζονίου, που είχε ως έδρα το Χαλαζόνι,[13][14] ως και το 1919,[15] που η Καναλουπού αποσπάται από την κοινότητα αυτή και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Καναλουπούς.[16] Η Καναλουπού παρέμεινε έδρα της ομώνυμης κοινότητας, από το 1919 ως το 1956, που το χωριό μετονομάζεται σε Πλάτη και η Κοινότητα σε Κοινότητα Πλάτης,[17] και συνέχισε με το νέο όνομα ως έδρα της Κοινότητας Πλάτης από το 1956 ως το 1997, όταν τότε, στα πλαίσια των αλλαγών που επήλθαν στη τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω του σχεδίου «Καποδίστριας», υπήχθη στον κατηργημένο Δήμο Φιλιατρών,[18] ως το 2010. Από το 2011, μετά τις νέες αλλαγές του σχεδίου «Καλλικράτης» ανήκει πλέον στον νέο Δήμο Τριφυλίας.[19][4] Ο δήμος αυτός, συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης με την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας. ΑΠΟ http://www.hellenicaworld.com/Greece/Geo/gr/PlatiMessinias.html

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Ελληνικό φάρμακο μπαίνει σε 30 χώρες του κόσμου

27/09/2017

 

 

 

Τα προϊόντα της είναι διαθέσιμα σε καταναλωτές σε περισσότερες από 50 χώρες

Σε 30 χώρες μπαίνει η ελληνική φαρμακευτική εταιρεία Γερολυμάτος
International AEBE, με την αγορά από την πολυεθνική GlaxoSmithKline (GSK), των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης για το φαρμακευτικό προϊόν Tamarine.
Η εμπορική εκμετάλλευση του προϊόντος αφορά στην αγορά της Ιταλίας, ενώ η εταιρεία θα μπορεί να διαχειρίζεται το συγκεκριμένο εμπορικό σήμα σε ακόμα 30 χώρες.
Το Tamarine είναι φαρμακευτική μαρμελάδα για τη δυσκοιλιότητα, η οποία παράγεται στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Μενίδι και διανέμεται τα τελευταία 30 χρόνια στην ελληνική αγορά. Πρόκειται προϊόν φυτικής προέλευσης για χρήση σε περιπτώσεις περιστασιακής δυσκοιλιότητας σε μορφή μαρμελάδας φρούτων (μήλου & δαμάσκηνου) και περιέχει το φυτικό δραστικό συστατικό Senna Leaf Powder.

Το προφίλ της εταιρείας

Η Γερολυμάτος International εστιάζεται στην ανάπτυξη, την παραγωγή, τη διανομή, το μάρκετινγκ και τις πωλήσεις τόσο των δικών της προϊόντων καθώς και προϊόντων συνεργατών της.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο θυγατρικών εταιριών και τοπικών διανομέων, καθιστώντας τα προϊόντα της διαθέσιμα σε καταναλωτές σε περισσότερες από 50 χώρες σε όλο τον κόσμο.
Πέρα από τις διεθνείς αγορές, η Γερολυμάτος International διαθέτει τέσσερεις διακριτούς κλάδους δραστηριότητας. Συγκεκριμένα διαθέτει κλάδο μη συνταγογραφούμενων προϊόντων υγείας (OTC), κλάδο οπτικών (Optics), κλάδο κτηνιατρικών (Vet), καθώς επίσης και κλάδο υπηρεσιών Logistics.

Τα οικονομικά μεγέθη της Γερολυμάτος ΑΕΒΕ

Σε ό,τι αφορά στα οικονομικά μεγέθη της επιχείρησης κατά την τελευταία οικονομική χρήση, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών για το 2016 ανήλθε σε 30 εκατ. ευρώ έναντι 28,7 εκατ. ευρώ ευρώ στη χρήση 2015, αυξημένος κατά 4,65%. Τα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους ανήλθαν για την χρήση 2016 σε κέρδη 673 χιλ. ευρώ για τον Όμιλο, έναντι 297 χιλ. ευρώ της χρήσης 2015.

ΑΠΟ http://www.news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: