ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Πλάτη βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα[4] προς τα βορειοανατολικά των Φιλιατρών σε υψόμετρο 294[1][5] μέτρα και απέχει 10 περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. ΙΣΤΟΡΙΑ: Το χωριό που βρίσκεται κάτω από το βουνό της Μάλης έχει μακρόχρονη ιστορία. Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Καναλουπού, ενώ ως Πλάτη αναφέρεται από το 1956.[6][7] Πάντως το χωριό συναντάται με την ονομασία Καναλουπού ή Κανελουπού ή Καναλωπού και σε προγενέστερες βιβλιογραφικές πηγές-αναφορές. Ο οικισμός αναφέρεται, σε διάφορες απογραφές των Βενετών Προνοητών της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, οι οποίες έγιναν στο χρονικό διάστημα της τριακονταετίας (1683/84-1715), κατά την οποία οι Βενετοί κατείχαν την Πελοπόννησο. Η Καναλουπού (Canalupu), ανήκε, το 1689, στην επαρχία της Αρκαδίας (ή Αρκαδιάς, δηλαδή την περιοχή της σημερινής Κυπαρισσίας), η οποία ήταν μια από τις 4 επαρχίες, στις οποίες χωριζόταν τότε το διαμέρισμα της Μεθώνης (επαρχία Φαναριού, επαρχία Αρκαδιάς, επαρχία Ναβαρίνου και επαρχία Μεθώνης).[8] Η Καναλουπού προσαρτήθηκε στον παλαιό Δήμο Εράνης το 1835,[9] ενώ αναφέρεται, το 1853 στον β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή ως χωριό του Δήμου Εράνης της Επαρχίας Τριφυλίας με πληθυσμό 115 κατοίκων, με βάση την απογραφή του 1851.[10] Το 1899 μεταφέρεται από το Νομό Μεσσηνίας και υπάγεται στον Νομό Τριφυλίας,[11] για μια περίπου δεκαετία, ως το 1909, που επανέρχεται ξανά στον Νομό Μεσσηνίας,[12] ως οικισμός της Επαρχίας Τριφυλίας. Το 1912 το χωριό της Καναλουπούς αποσπάται από τον Δήμο Εράνης και εντάσσεται στην Κοινότητα Χαλαζονίου, που είχε ως έδρα το Χαλαζόνι,[13][14] ως και το 1919,[15] που η Καναλουπού αποσπάται από την κοινότητα αυτή και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Καναλουπούς.[16] Η Καναλουπού παρέμεινε έδρα της ομώνυμης κοινότητας, από το 1919 ως το 1956, που το χωριό μετονομάζεται σε Πλάτη και η Κοινότητα σε Κοινότητα Πλάτης,[17] και συνέχισε με το νέο όνομα ως έδρα της Κοινότητας Πλάτης από το 1956 ως το 1997, όταν τότε, στα πλαίσια των αλλαγών που επήλθαν στη τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω του σχεδίου «Καποδίστριας», υπήχθη στον κατηργημένο Δήμο Φιλιατρών,[18] ως το 2010. Από το 2011, μετά τις νέες αλλαγές του σχεδίου «Καλλικράτης» ανήκει πλέον στον νέο Δήμο Τριφυλίας.[19][4] Ο δήμος αυτός, συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης με την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας. ΑΠΟ http://www.hellenicaworld.com/Greece/Geo/gr/PlatiMessinias.html

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Ανοίγουν ΚΕΠ για «κόκκινα δάνεια» - Πού θα δημιουργηθούν, ποιοι θα ωφεληθούν

 19/9/2016






Αρχίζουν οι διαδικασίες για τη λειτουργία των 30 Κέντρων Ενημέρωσης – Υποστήριξης Δανειοληπτών σε όλη τη χώρα, με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ ύψους 15 εκατ.
ευρώ. Τα κέντρα αυτά θα έχουν στόχο την ενημέρωση και την παροχή βοήθειας στους απλούς πολίτες ή τις επιχειρήσεις που έχουν πρόβλημα με το δάνειό τους.
Όπως αναφέρει το «Έθνος», τα Κέντρα Ενημέρωσης – Υποστήριξης επιδοτούνται με κοινοτικά κονδύλια και το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και αναμένεται να ανοίξουν τον Ιανουάριο και να στελεχωθούν με 120 άτομα.

Πού θα λειτουργήσουν τα κέντρα

Τρία στον κεντρικό τομέα Αττικής
Δύο στον βόρειο τομέα Αθηνών
Τρία στη Θεσσαλονίκη
Από ένα κέντρο σε:
Δυτικό τομέα Αθηνών
Νότιο τομέα Αθηνών
Ανατολική Αττική
Δυτική Αττική
Πειραιά
Έβρο
Καβάλα
Ημαθία
Σέρρες
Κοζάνη
Ιωάννινα
Λάρισα
Μαγνησία
Εύβοια
Αχαϊα
Αιτωλοακαρνανία
Κόρινθο
Μεσσηνία
Ρόδο
Ηράκλειο
Χανιά
Θα διαθέτουν στελέχη με πτυχίο Νομικής, Οικονομικών, Κοινωνικών επιστημών κλπ και η πρόσληψή τους θα γίνει μέσω ΑΣΕΠ. Ουσιαστικά οι υπηρεσίες που θα προσφέρονται θα είναι σε επίπεδο νομικών και οικονομικών συμβουλών για ιδιώτες και επιχειρήσεις στην διαχείριση των δανείων και των χρεών τους προς τις τράπεζες.

Αρμοδιότητες


  • Ενημέρωση δανειοληπτών για δικαιώματα και υποχρεώσεις.
  • Συμβουλές διαχείρισης δανείων
  • Μεσολάβηση κατόπιν αιτήσεως των δανειοληπτών για επίτευξη συμφωνίας (ρύθμιση, διακανονισμός) με τις τράπεζες.
  • Παρακολούθηση και παρέμβαση κατόπιν αιτήσεως των δανειοληπτών για την τροποποίηση και την προσαρμογή της συμφωνίας με τις τράπεζες.
  • Υποστήριξη και καθοδήγηση για την κατάρτιση οικογενειακού προϋπολογισμού
  • Παροχή εξειδικευμένων συμβουλών στους οφειλέτες που υπάγονται στον Κώδικα Δεοντολογίας για εξωδικαστική επίλυση της διαφοράς με τις τράπεζες.
ΑΠΟ http://newpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: