Τρίτη, 21 Ιουλίου 2015
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
http://www.eleftheriaonline.gr/oikonomia/agrotika/item/71445-pistopoiisi-agrocert-elaiolado-pop-kalamatas
H ΔΑΟΚ Τριφυλίας ΠΕ Μεσσηνίας με ανακοίνωσή της ενημερώνει τους ελαιοτριβείς για την πιστοποίησης AGROCERT προκειμένου να επεξεργάζονται ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτας.
H ΔΑΟΚ Τριφυλίας ΠΕ Μεσσηνίας με ανακοίνωσή της ενημερώνει τους ελαιοτριβείς για την πιστοποίησης AGROCERT προκειμένου να επεξεργάζονται ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
“Eγκρίθηκε η επέκταση της οριοθετημένης γεωγραφικής ζώνης και η βελτίωση της περιγραφής για το ελαιόλαδο ΠΟΠ «Καλαμάτα» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στο επόμενο διάστημα αναμένεται η δημοσίευση της τροποποίησης
στον Κανονισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και η καταχώρισή της στην Ευρωπαϊκή Βάση Δεδομένων DOOR.
Με τη διεύρυνση της ζώνης παραγωγής του εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου “Καλαμάτα” - ΠΟΠ σε όλη τη Μεσσηνία δίνεται η δυνατότητα παραγωγής του σε όλα τα ελαιοτριβεία που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας. Απαραίτητη προϋπόθεση για το σκοπό αυτό είναι η ένταξή τους στο σύστημα ελέγχου και πιστοποίησης του AGROCERT. Η ένταξη πραγματοποιείται μετά από αίτηση της επιχείρησης στον AGROCERT (Ελληνικός Οργανισμός "Δήμητρα") μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Η αίτηση αυτή απαιτείται να κοινοποιηθεί και στην υπηρεσία μας.
Απαραίτητα δικαιολογητικά είναι:
1. Νομιμοποιητικό έγγραφο σύστασης της επιχείρησης.
2. Αδεια λειτουργίας της επιχείρησης σε ισχύ ή σχετική απαλλαγή αδείας.
3. Κάτοψη των εγκαταστάσεων παραγωγής, επεξεργασίας, ή/και αποθήκευσης από αρμόδιο μηχανικό.
4. Διάγραμμα ροής της διαδικασίας παραγωγής, επεξεργασίας, ή/και αποθήκευσης της επιχείρησης.
Μετά τους προβλεπόμενους ελέγχους υπογράφεται «σύμβαση ένταξης στο σύστημα ελέγχου» και καταχώριση της επιχείρησης στο Μητρώο Εγκεκριμένων Επιχειρήσεων ΠΟΠ-ΠΓΕ του AGROCERT.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην υπηρεσία μας, και στα τηλέφωνα 27610 24287 και 27610 22958, καθώς και στην ιστοσελίδα του AGROCERT (www.agrocert.gr → Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης & Γεωγραφικής Ενδειξης)”.
ΑΠΟ http://www.eleftheriaonline.gr/
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/oikonomia/agrotika/item/71445-pistopoiisi-agrocert-elaiolado-pop-kalamatas
“Eγκρίθηκε η επέκταση της οριοθετημένης γεωγραφικής ζώνης και η βελτίωση της περιγραφής για το ελαιόλαδο ΠΟΠ «Καλαμάτα» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στο επόμενο διάστημα αναμένεται η δημοσίευση της τροποποίησης
στον Κανονισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και η καταχώρισή της στην Ευρωπαϊκή Βάση Δεδομένων DOOR.
Με τη διεύρυνση της ζώνης παραγωγής του εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου “Καλαμάτα” - ΠΟΠ σε όλη τη Μεσσηνία δίνεται η δυνατότητα παραγωγής του σε όλα τα ελαιοτριβεία που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας. Απαραίτητη προϋπόθεση για το σκοπό αυτό είναι η ένταξή τους στο σύστημα ελέγχου και πιστοποίησης του AGROCERT. Η ένταξη πραγματοποιείται μετά από αίτηση της επιχείρησης στον AGROCERT (Ελληνικός Οργανισμός "Δήμητρα") μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Η αίτηση αυτή απαιτείται να κοινοποιηθεί και στην υπηρεσία μας.
Απαραίτητα δικαιολογητικά είναι:
1. Νομιμοποιητικό έγγραφο σύστασης της επιχείρησης.
2. Αδεια λειτουργίας της επιχείρησης σε ισχύ ή σχετική απαλλαγή αδείας.
3. Κάτοψη των εγκαταστάσεων παραγωγής, επεξεργασίας, ή/και αποθήκευσης από αρμόδιο μηχανικό.
4. Διάγραμμα ροής της διαδικασίας παραγωγής, επεξεργασίας, ή/και αποθήκευσης της επιχείρησης.
Μετά τους προβλεπόμενους ελέγχους υπογράφεται «σύμβαση ένταξης στο σύστημα ελέγχου» και καταχώριση της επιχείρησης στο Μητρώο Εγκεκριμένων Επιχειρήσεων ΠΟΠ-ΠΓΕ του AGROCERT.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην υπηρεσία μας, και στα τηλέφωνα 27610 24287 και 27610 22958, καθώς και στην ιστοσελίδα του AGROCERT (www.agrocert.gr → Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης & Γεωγραφικής Ενδειξης)”.
ΑΠΟ http://www.eleftheriaonline.gr/
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/oikonomia/agrotika/item/71445-pistopoiisi-agrocert-elaiolado-pop-kalamatas
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου