ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Πλάτη βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα[4] προς τα βορειοανατολικά των Φιλιατρών σε υψόμετρο 294[1][5] μέτρα και απέχει 10 περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. ΙΣΤΟΡΙΑ: Το χωριό που βρίσκεται κάτω από το βουνό της Μάλης έχει μακρόχρονη ιστορία. Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Καναλουπού, ενώ ως Πλάτη αναφέρεται από το 1956.[6][7] Πάντως το χωριό συναντάται με την ονομασία Καναλουπού ή Κανελουπού ή Καναλωπού και σε προγενέστερες βιβλιογραφικές πηγές-αναφορές. Ο οικισμός αναφέρεται, σε διάφορες απογραφές των Βενετών Προνοητών της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, οι οποίες έγιναν στο χρονικό διάστημα της τριακονταετίας (1683/84-1715), κατά την οποία οι Βενετοί κατείχαν την Πελοπόννησο. Η Καναλουπού (Canalupu), ανήκε, το 1689, στην επαρχία της Αρκαδίας (ή Αρκαδιάς, δηλαδή την περιοχή της σημερινής Κυπαρισσίας), η οποία ήταν μια από τις 4 επαρχίες, στις οποίες χωριζόταν τότε το διαμέρισμα της Μεθώνης (επαρχία Φαναριού, επαρχία Αρκαδιάς, επαρχία Ναβαρίνου και επαρχία Μεθώνης).[8] Η Καναλουπού προσαρτήθηκε στον παλαιό Δήμο Εράνης το 1835,[9] ενώ αναφέρεται, το 1853 στον β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή ως χωριό του Δήμου Εράνης της Επαρχίας Τριφυλίας με πληθυσμό 115 κατοίκων, με βάση την απογραφή του 1851.[10] Το 1899 μεταφέρεται από το Νομό Μεσσηνίας και υπάγεται στον Νομό Τριφυλίας,[11] για μια περίπου δεκαετία, ως το 1909, που επανέρχεται ξανά στον Νομό Μεσσηνίας,[12] ως οικισμός της Επαρχίας Τριφυλίας. Το 1912 το χωριό της Καναλουπούς αποσπάται από τον Δήμο Εράνης και εντάσσεται στην Κοινότητα Χαλαζονίου, που είχε ως έδρα το Χαλαζόνι,[13][14] ως και το 1919,[15] που η Καναλουπού αποσπάται από την κοινότητα αυτή και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Καναλουπούς.[16] Η Καναλουπού παρέμεινε έδρα της ομώνυμης κοινότητας, από το 1919 ως το 1956, που το χωριό μετονομάζεται σε Πλάτη και η Κοινότητα σε Κοινότητα Πλάτης,[17] και συνέχισε με το νέο όνομα ως έδρα της Κοινότητας Πλάτης από το 1956 ως το 1997, όταν τότε, στα πλαίσια των αλλαγών που επήλθαν στη τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω του σχεδίου «Καποδίστριας», υπήχθη στον κατηργημένο Δήμο Φιλιατρών,[18] ως το 2010. Από το 2011, μετά τις νέες αλλαγές του σχεδίου «Καλλικράτης» ανήκει πλέον στον νέο Δήμο Τριφυλίας.[19][4] Ο δήμος αυτός, συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης με την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας. ΑΠΟ http://www.hellenicaworld.com/Greece/Geo/gr/PlatiMessinias.html

Σάββατο, 16 Μαΐου 2015

Άνοιξε η εφαρμογή στο Taxisnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Μόλις 45 ημέρες έχουν στη διάθεσή τους σχεδόν 6 εκατομμύρια φορολογούμενοι. Δεδομένη η
παράταση, αλλά δεν θα ανακοινωθεί πριν τη λήξη της κανονικής προθεσμίας στα τέλη Ιουνίου 

Άνοιξε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης η ηλεκτρονική εφαρμογή στο Taxisnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2014.

Το News247 είχε αναφέρει από τις αρχές της εβδομάδας πως αναμένεται να ανοίξει μέχρι τις 15 Μαΐου η ηλεκτρονική εφαρμογή στο Taxisnet, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, μετά τη μεγάλη καθυστέρηση που σημειώθηκε φέτος.
Περί τα 6 εκατομμύρια φορολογούμενοι δεν έχουν στη διάθεσή τους περισσότερες από 45 ημέρες για να υποβάλλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις, αφού η προθεσμία λήγει στα τέλη Ιουνίου.
Δεδομένης της ασφυκτικής πίεσης του χρόνου, το υπουργείο Οικονομικών είναι σχεδόν σίγουρο πως θα δώσει παράταση, όμως οι επίσημες ανακοινώσεις θα πρέπει να αναμένονται στη λήξη της κανονικής προθεσμίας.
Η καθυστέρηση που σημειώθηκε στην έναρξη της διαδικασίας αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στις αλλαγές που σημειώθηκαν στο βασικό έντυπο Ε1, καθώς φυσικά και στα φορολογικά ζητήματα που απασχολούν χιλιάδες φορολογουμένους.
Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία, οι φορολογούμενοι θα έχουν δυνατότητα προβολής μέσω διαδικτύου της περυσινής τους δήλωσης, σε περίπτωση που θέλουν να συγκεντρώσουν συγκεκριμένα στοιχεία.
Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να περάσουν τους κωδικούς τους, να συμπληρώσουν τον ΑΜΚΑ τους και εν συνεχεία τα υπόλοιπα προσωπικά στοιχεία του.
Εάν ο φορολογούμενος είναι επιτηδευματίας, θα πρέπει πριν το Ε1 να επιλέξει και να συμπληρώσει το Ε3 ή το Ε2.

ΑΠΟ http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΛΑΤΗ: ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΖΩΓΡΑΦΙΑΣ

          Μία ακόμα ωραία αφιέρωση μου έγινε από τα μικρά κορίτσια μας. Πρόκειται για τη