Καθηµερινές
επισκέψεις στα καρπουζοχώραφά τους πρέπει να κάνουν οι παραγωγοί αυτό
το διάστηµα που η καλλιέργεια βρίσκεται στο στάδιο της καρπόδεσης και
είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη, επισήµανε στην Agrenda o διευθυντής Αγροτικής
Οικονοµίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας Αντ. Παρασκευόπουλος.
Στην
Τριφυλία την προηγούµενη βδοµάδα ξεσκεπάστηκε κατά 100% η υπαίθρια
καλλιέργεια. Μάλιστα, αυτή είναι
η πρώτη περιοχή, όπου ολοκληρώθηκε το ξεσκέσπασµα των καρπουζιών φέτος.
η πρώτη περιοχή, όπου ολοκληρώθηκε το ξεσκέσπασµα των καρπουζιών φέτος.
Σύµφωνα
µε τον κ. Παρασκευόπουλο, οι παραγωγοί θα πρέπει να χορηγούν µόνο τις
αναγκαίες ποσότητες νερού και να επισκέπτονται καθηµερινά τα χωράφια
τους ώστε να εντοπίσουν τυχόν πρόβληµα από µύκητες και ακάραια.
Επιπλέον,
όπως τονίζει, οι καλλιεργητές πρέπει να δώσουν βαρύτητα στις
συγκεντρώσεις θρεπτικών στοιχείων στο διάλυµα λίπανσης ώστε να υπάρχει
ισορροπία µεταξύ φυλλικής επιφάνειας και καρποφορίας.
ΑΠΟ http://filiatranet.blogspot.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου