Κύριο χαρακτηριστικό της συνταγής
αυτής αποτελεί η υψηλή περιεκτικότητα σε ωφέλιμα και απαραίτητα
πολυακόρεστα αλλά και μονοακόρεστα λιπαρά.
Τα εν λόγω λιπαρά συμβάλουν στην προστασία της καρδιάς και των αγγείων μας, την καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου και του αναπαραγωγικού μας συστήματος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κατεψυγμένες γαρίδες, με χαμηλότερο κόστος. Υλικά για 6 άτομα
16 μεγάλες γαρίδες
2 κουταλιές μέλι
1 ποτηράκι του λικέρ ούζο
3 κλωναράκια δεντρολίβανο
3 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τις γαρίδες (αφαιρείτε τα κελύφη, αφήνοντας μόνο τα κεφάλια και τις ουρές). Ζεσταίνετε σε ένα μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο και το δεντρολίβανο και τις σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές για 5-6 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια, τις πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και τη φρυγανιά. Ρίχνετε το μέλι και τις σβήνετε με το ούζο. Τις αφήνετε για δύο τρία λεπτά μέχρι να καραμελώσει η σάλτσα και τις σερβίρετε.
neadiatrofis.gr
http://www.agioritikovima.gr
Τα εν λόγω λιπαρά συμβάλουν στην προστασία της καρδιάς και των αγγείων μας, την καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου και του αναπαραγωγικού μας συστήματος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κατεψυγμένες γαρίδες, με χαμηλότερο κόστος. Υλικά για 6 άτομα
16 μεγάλες γαρίδες
2 κουταλιές μέλι
1 ποτηράκι του λικέρ ούζο
3 κλωναράκια δεντρολίβανο
3 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τις γαρίδες (αφαιρείτε τα κελύφη, αφήνοντας μόνο τα κεφάλια και τις ουρές). Ζεσταίνετε σε ένα μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο και το δεντρολίβανο και τις σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές για 5-6 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια, τις πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και τη φρυγανιά. Ρίχνετε το μέλι και τις σβήνετε με το ούζο. Τις αφήνετε για δύο τρία λεπτά μέχρι να καραμελώσει η σάλτσα και τις σερβίρετε.
neadiatrofis.gr
http://www.agioritikovima.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου