ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Πλάτη βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα[4] προς τα βορειοανατολικά των Φιλιατρών σε υψόμετρο 294[1][5] μέτρα και απέχει 10 περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. ΙΣΤΟΡΙΑ: Το χωριό που βρίσκεται κάτω από το βουνό της Μάλης έχει μακρόχρονη ιστορία. Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Καναλουπού, ενώ ως Πλάτη αναφέρεται από το 1956.[6][7] Πάντως το χωριό συναντάται με την ονομασία Καναλουπού ή Κανελουπού ή Καναλωπού και σε προγενέστερες βιβλιογραφικές πηγές-αναφορές. Ο οικισμός αναφέρεται, σε διάφορες απογραφές των Βενετών Προνοητών της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, οι οποίες έγιναν στο χρονικό διάστημα της τριακονταετίας (1683/84-1715), κατά την οποία οι Βενετοί κατείχαν την Πελοπόννησο. Η Καναλουπού (Canalupu), ανήκε, το 1689, στην επαρχία της Αρκαδίας (ή Αρκαδιάς, δηλαδή την περιοχή της σημερινής Κυπαρισσίας), η οποία ήταν μια από τις 4 επαρχίες, στις οποίες χωριζόταν τότε το διαμέρισμα της Μεθώνης (επαρχία Φαναριού, επαρχία Αρκαδιάς, επαρχία Ναβαρίνου και επαρχία Μεθώνης).[8] Η Καναλουπού προσαρτήθηκε στον παλαιό Δήμο Εράνης το 1835,[9] ενώ αναφέρεται, το 1853 στον β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή ως χωριό του Δήμου Εράνης της Επαρχίας Τριφυλίας με πληθυσμό 115 κατοίκων, με βάση την απογραφή του 1851.[10] Το 1899 μεταφέρεται από το Νομό Μεσσηνίας και υπάγεται στον Νομό Τριφυλίας,[11] για μια περίπου δεκαετία, ως το 1909, που επανέρχεται ξανά στον Νομό Μεσσηνίας,[12] ως οικισμός της Επαρχίας Τριφυλίας. Το 1912 το χωριό της Καναλουπούς αποσπάται από τον Δήμο Εράνης και εντάσσεται στην Κοινότητα Χαλαζονίου, που είχε ως έδρα το Χαλαζόνι,[13][14] ως και το 1919,[15] που η Καναλουπού αποσπάται από την κοινότητα αυτή και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Καναλουπούς.[16] Η Καναλουπού παρέμεινε έδρα της ομώνυμης κοινότητας, από το 1919 ως το 1956, που το χωριό μετονομάζεται σε Πλάτη και η Κοινότητα σε Κοινότητα Πλάτης,[17] και συνέχισε με το νέο όνομα ως έδρα της Κοινότητας Πλάτης από το 1956 ως το 1997, όταν τότε, στα πλαίσια των αλλαγών που επήλθαν στη τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω του σχεδίου «Καποδίστριας», υπήχθη στον κατηργημένο Δήμο Φιλιατρών,[18] ως το 2010. Από το 2011, μετά τις νέες αλλαγές του σχεδίου «Καλλικράτης» ανήκει πλέον στον νέο Δήμο Τριφυλίας.[19][4] Ο δήμος αυτός, συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης με την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας. ΑΠΟ http://www.hellenicaworld.com/Greece/Geo/gr/PlatiMessinias.html

Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2014

Πήγε σε κηδεία στο Λονδίνο και βρέθηκε μεθυσμένος στο Άμστερνταμ

Ο χαμός της καλής του φίλης βύθισε στη θλίψη τον 22χρονο James O'Kane ο οποίος έπνιξε τον πόνο του με λίγο παραπάνω αλκοόλ στην κηδεία της 20χρονης Βρετανίδας
Μέθυσε λίγο παραπάνω και τα έκανε όλα...Ήθελε να θρηνήσει το χαμό μιας 20χρονη φίλης του και βρέθηκε από το Λονδίνο στο Άμστερνταμ.
Ο λόγος για τον James O'Kane από το Orpington του Νότιου Λονδίνου ο οποίος ήπιε λίγο παραπάνω όταν  παραβρέθηκε στην κηδεία μιας 20χρονης  φίλης του με αποτέλεσμα να μην θυμάται τα όσα ακολούθησαν.
Ο 22χρονος συνειδητοποίησε ότι δεν ήταν στο σπίτι του όταν ξύπνησε σε μια πτήση της British Airways που είχε προορισμό το αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ.


"Δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που συνέβη. Θυμάμαι να ξυπνάω κατά τη διάρκεια της πτήσης  από μια αεροσυνοδό που μου ανακοίνωσε ότι είχαμε προσγειωθεί στο Άμστερνταμ. Δεν είχα καμία ιδέα για το πώς έφτασα εκεί" είπε στην Daily Mail.
Η περιπέτειά του ξεκίνησε στις 4:00 τα ξημερώματα όταν ο 22χρονος πήρε ταξί για το αεροδρόμιο Gatwick. Εκεί αγόρασε ένα εισιτήριο αξίας 232 λιρών για το Άμστερνταμ και επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο.
Φθάνοντας στην Ολλανδική πρωτεύουσα αποφάσισε να εκμεταλλευτεί το ταξίδι του και να κάνει διακοπές ωστόσο στη τσέπη του υπήρχαν μόλις 50 λίρες. Για τρεις μέρες περιπλανήθηκε, τρώγοντας λιτά στο Άμστερνταμ. Όπως αποκάλυψε φορούσε το κουστούμι του και αγόρασε ένα ζευγάρι σαγιονάρες. Τις φόρεσε γιατί τα καλά του παπούτσια του είχαν πληγώσει τα πόδια.
Επικοινώνησε με τους γονείς του οι οποίοι του έστειλαν λίγα χρήματα για να κλείσει ένα ξενοδοχείο και μετά από τρεις μέρες επέστρεψε σπίτι του.

Πηγή: Daily Mail
ΑΠΟ http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΛΑΤΗ: ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΖΩΓΡΑΦΙΑΣ

          Μία ακόμα ωραία αφιέρωση μου έγινε από τα μικρά κορίτσια μας. Πρόκειται για τη