Τη δική τους μπίρα με το εύηχο όνομα «ΝΗΣΣΟΣ» έφτιαξαν ο
επιχειρηματίας Αλέξανδρος Κουρής και η γνωστή δημοσιογράφος Μάγια
Τσόκλη, οι οποίοι μάλιστα κατάφεραν να εξαντλήσουν την πρώτη γραμμή
παραγωγής, πριν από τα επίσημα εγκαίνια της «Μικροζυθοποιίας Τήνου»,
όπως ονομάζουν την επιχείρησή τους, τα οποία θα πραγματοποιηθούν το
Σάββατο.
Η Μάγια και ο Αλέξανδρος υποδέχθηκαν την αποστολή του zougla.gr χαμογελαστοί στην είσοδο ενός κτηρίου που ήταν κάποτε... ταβέρνα με το όνομα «Ροδιά».
Η μπίρα «ΝΗΣΣΟΣ» κατάφερε να πουλήσει 30.000 μπουκάλια πριν από το Πάσχα, μόνο σε Τήνο, Μήλο, Σύρο και Μύκονο.
Η «Μικροζυθοποιία Τήνου» είναι μια επιχείρηση από τις μεγαλύτερες του είδους, αλλά δεν μπορεί να συναγωνιστεί τις μεγάλες εταιρείες του κλάδου που παράγουν μπίρα στην Ελλάδα, καθώς η δυνατότητα ημερήσιας παραγωγής δεν ξεπερνά τα 2.000 μπουκάλια.
Μάλιστα, όπως μας εξομολογήθηκε ο κ. Κουρής, ο ανταγωνισμός δεν τον απασχόλησε καθόλου.
Η βύνη, η πρώτη ύλη δηλαδή, εισάγεται από το Βέλγιο, αφού δεν παράγεται στην Ελλάδα, και η απόσταξή της γίνεται με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε ειδικά ανοξείδωτα επιστρωμένα με χαλκό καζάνια, όμως απολύτως φυσικά, χωρίς χημικά ή πρόσθετα.
Τα δύο μεγάλα καζάνια μπορούν να βράζουν περίπου δύο τόνους την ημέρα, ενώ η παραγωγή εμφιαλώνεται αυτόματα την ίδια μέρα και συσκευάζεται για τις μικρές αγορές τεσσάρων κυκλαδίτικων νησιών, χωρίς να αποκλείεται η δυνατότητα να προωθηθεί και σε μεγαλύτερες αγορές, όπως της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
Το Πάσχα πάντως στην Τήνο, όπου βρίσκεται η επιχείρηση, η μπίρα εξαντλήθηκε, αφήνοντας τους φίλους του νέου αυτού προϊόντος παραπονεμένους, κάτι που ο κ. Αλέξανδρος Κουρής υποσχέθηκε ότι δεν θα ξανασυμβεί, ενώ όπως μας είπε: «Και 100.000 μπουκάλια να είχαμε παράγει, θα εξαντλούνταν».
Η τιμή της είναι τσουχτερή, αφού στη λιανική πωλείται μέχρι και 1,50 ευρώ ακριβότερα, απόκλιση η οποία αποδίδεται κυρίως στο κόστος παραγωγής της, που επιβαρύνεται σημαντικά λόγω της θέσης που βρίσκεται η ζυθοποιία.
Η «Μικροζυθοποιία Τήνου» ξεκίνησε χωρίς την υποστήριξη εθνικών ή κοινοτικών προγραμμάτων ενίσχυσης και τώρα γίνεται προσπάθεια να μπει όλο το project στο ΕΣΠΑ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η μπίρα «ΝΗΣΣΟΣ» είναι η δεύτερη που παράγεται και συσκευάζεται σε νησί των Κυκλάδων, καθώς προηγήθηκε παρόμοια επιχείρηση στη Σαντορίνη.
ΑΠΟ http://www.zougla.gr/
Η Μάγια και ο Αλέξανδρος υποδέχθηκαν την αποστολή του zougla.gr χαμογελαστοί στην είσοδο ενός κτηρίου που ήταν κάποτε... ταβέρνα με το όνομα «Ροδιά».
Η μπίρα «ΝΗΣΣΟΣ» κατάφερε να πουλήσει 30.000 μπουκάλια πριν από το Πάσχα, μόνο σε Τήνο, Μήλο, Σύρο και Μύκονο.
Η «Μικροζυθοποιία Τήνου» είναι μια επιχείρηση από τις μεγαλύτερες του είδους, αλλά δεν μπορεί να συναγωνιστεί τις μεγάλες εταιρείες του κλάδου που παράγουν μπίρα στην Ελλάδα, καθώς η δυνατότητα ημερήσιας παραγωγής δεν ξεπερνά τα 2.000 μπουκάλια.
Μάλιστα, όπως μας εξομολογήθηκε ο κ. Κουρής, ο ανταγωνισμός δεν τον απασχόλησε καθόλου.
Η βύνη, η πρώτη ύλη δηλαδή, εισάγεται από το Βέλγιο, αφού δεν παράγεται στην Ελλάδα, και η απόσταξή της γίνεται με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε ειδικά ανοξείδωτα επιστρωμένα με χαλκό καζάνια, όμως απολύτως φυσικά, χωρίς χημικά ή πρόσθετα.
Τα δύο μεγάλα καζάνια μπορούν να βράζουν περίπου δύο τόνους την ημέρα, ενώ η παραγωγή εμφιαλώνεται αυτόματα την ίδια μέρα και συσκευάζεται για τις μικρές αγορές τεσσάρων κυκλαδίτικων νησιών, χωρίς να αποκλείεται η δυνατότητα να προωθηθεί και σε μεγαλύτερες αγορές, όπως της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
Το Πάσχα πάντως στην Τήνο, όπου βρίσκεται η επιχείρηση, η μπίρα εξαντλήθηκε, αφήνοντας τους φίλους του νέου αυτού προϊόντος παραπονεμένους, κάτι που ο κ. Αλέξανδρος Κουρής υποσχέθηκε ότι δεν θα ξανασυμβεί, ενώ όπως μας είπε: «Και 100.000 μπουκάλια να είχαμε παράγει, θα εξαντλούνταν».
Η τιμή της είναι τσουχτερή, αφού στη λιανική πωλείται μέχρι και 1,50 ευρώ ακριβότερα, απόκλιση η οποία αποδίδεται κυρίως στο κόστος παραγωγής της, που επιβαρύνεται σημαντικά λόγω της θέσης που βρίσκεται η ζυθοποιία.
Η «Μικροζυθοποιία Τήνου» ξεκίνησε χωρίς την υποστήριξη εθνικών ή κοινοτικών προγραμμάτων ενίσχυσης και τώρα γίνεται προσπάθεια να μπει όλο το project στο ΕΣΠΑ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η μπίρα «ΝΗΣΣΟΣ» είναι η δεύτερη που παράγεται και συσκευάζεται σε νησί των Κυκλάδων, καθώς προηγήθηκε παρόμοια επιχείρηση στη Σαντορίνη.
ΑΠΟ http://www.zougla.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου