
Επικεφαλής του πάνελ γευσιγνωσίας του διαγωνισμού ήταν ο Dr. Gino Celletti, στον οποίο προσκλήθηκαν 16 κριτές-γευσιγνώστες από 10 διαφορετικές χώρες, που
δοκίμαζαν πυρετωδώς 150 δείγματα ημερησίως, ώστε να βαθμολογήσουν τα 700 συμμετέχοντα ελαιόλαδα από 22 διαφορετικές χώρες. Για να διασφαλιστεί, δε, η εγκυρότητα του διαγωνισμού, τα δείγματα προς δοκιμασία δίνονταν στους κριτές με κωδικό χωρίς να γνωρίζουν την προέλευση και την ετικέτα τους. Απονεμήθηκαν συνολικά 260 βραβεία. Η Ελλάδα απέσπασε 17: 14 ασημένια και τρία χρυσά, καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση μετά την Ιταλία, την Ισπανία και τις ΗΠΑ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου