ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Πλάτη βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα[4] προς τα βορειοανατολικά των Φιλιατρών σε υψόμετρο 294[1][5] μέτρα και απέχει 10 περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. ΙΣΤΟΡΙΑ: Το χωριό που βρίσκεται κάτω από το βουνό της Μάλης έχει μακρόχρονη ιστορία. Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Καναλουπού, ενώ ως Πλάτη αναφέρεται από το 1956.[6][7] Πάντως το χωριό συναντάται με την ονομασία Καναλουπού ή Κανελουπού ή Καναλωπού και σε προγενέστερες βιβλιογραφικές πηγές-αναφορές. Ο οικισμός αναφέρεται, σε διάφορες απογραφές των Βενετών Προνοητών της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, οι οποίες έγιναν στο χρονικό διάστημα της τριακονταετίας (1683/84-1715), κατά την οποία οι Βενετοί κατείχαν την Πελοπόννησο. Η Καναλουπού (Canalupu), ανήκε, το 1689, στην επαρχία της Αρκαδίας (ή Αρκαδιάς, δηλαδή την περιοχή της σημερινής Κυπαρισσίας), η οποία ήταν μια από τις 4 επαρχίες, στις οποίες χωριζόταν τότε το διαμέρισμα της Μεθώνης (επαρχία Φαναριού, επαρχία Αρκαδιάς, επαρχία Ναβαρίνου και επαρχία Μεθώνης).[8] Η Καναλουπού προσαρτήθηκε στον παλαιό Δήμο Εράνης το 1835,[9] ενώ αναφέρεται, το 1853 στον β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή ως χωριό του Δήμου Εράνης της Επαρχίας Τριφυλίας με πληθυσμό 115 κατοίκων, με βάση την απογραφή του 1851.[10] Το 1899 μεταφέρεται από το Νομό Μεσσηνίας και υπάγεται στον Νομό Τριφυλίας,[11] για μια περίπου δεκαετία, ως το 1909, που επανέρχεται ξανά στον Νομό Μεσσηνίας,[12] ως οικισμός της Επαρχίας Τριφυλίας. Το 1912 το χωριό της Καναλουπούς αποσπάται από τον Δήμο Εράνης και εντάσσεται στην Κοινότητα Χαλαζονίου, που είχε ως έδρα το Χαλαζόνι,[13][14] ως και το 1919,[15] που η Καναλουπού αποσπάται από την κοινότητα αυτή και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Καναλουπούς.[16] Η Καναλουπού παρέμεινε έδρα της ομώνυμης κοινότητας, από το 1919 ως το 1956, που το χωριό μετονομάζεται σε Πλάτη και η Κοινότητα σε Κοινότητα Πλάτης,[17] και συνέχισε με το νέο όνομα ως έδρα της Κοινότητας Πλάτης από το 1956 ως το 1997, όταν τότε, στα πλαίσια των αλλαγών που επήλθαν στη τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω του σχεδίου «Καποδίστριας», υπήχθη στον κατηργημένο Δήμο Φιλιατρών,[18] ως το 2010. Από το 2011, μετά τις νέες αλλαγές του σχεδίου «Καλλικράτης» ανήκει πλέον στον νέο Δήμο Τριφυλίας.[19][4] Ο δήμος αυτός, συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης με την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας. ΑΠΟ http://www.hellenicaworld.com/Greece/Geo/gr/PlatiMessinias.html

Κυριακή 12 Μαΐου 2013

ΗΠΑ: Περιμένουν το 17ο παιδί τους αλλά δεν νιώθουν ολοκληρωμένοι!


Ένα ζευγάρι από τις ΗΠΑ, η Κρίστι και ο Ντέιβ Κέισον από την Καλιφόρνια είναι έτοιμοι να αποκτήσουν το 17ο τους παιδί. Το αστείο είναι όμως πως δεν αισθάνονται ακόμα ότι έχουν την ολοκληρωμένη οικογένεια.

Οι δυο γονείς έχουν συνολικά εννιά αγόρια και επτά κορίτσια ηλικίας δύο - 23 ετών και ονειρεύονται να μεγαλώσουν την οικογένειά τους κι άλλο. Πόσο; μα, μέχρι να φτάσουν τα 20 παιδιά.  

"Κάθε μωρό είναι ξεχωριστό. Υπάρχει πάντα η αγωνία να δεις σε ποιον θα μοιάζουν, τι προσωπικότητα θα αναπτύξουν, τι χρώμα μαλλιά θα έχουν… Δε νομίζω ότι είμαι εθισμένη στην εγκυμοσύνη. Απλά μέχρι τώρα δεν έχουμε νιώσει ότι η οικογένειά μας έχει “ολοκληρωθεί”", είπε η 41χρονη πολύτεκνη μητέρα.  

Η Κρίστι αποφάσισε πως ήθελε ακόμη ένα παιδί, το 17ο, πολύ νωρίς. Πέντε μήνες πριν γεννηθεί ο νεότερος γιος τους Ναθάνιελ ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι δύο ετών.

Βέβαια δεν τα κατάφερε αμέσως αφού αν και κατάφερε να μείνει έγκυος μέσα σε τρεις μήνες, έχασε το μωρό πριν κλείσει 12 εβδομάδες κύησης.

Παρά τις επίμονες προσπάθειες παιδί δεν ερχόταν και έτσι στράφηκαν στη φαρμακευτική αγωγή.

Η γυναίκα όμως έχασε και πάλι το παιδί από αποβολή. Το ζευγάρι ωστόσο δεν το έβαλε κάτω και τώρα η Κρίστι είναι έγκυος ξανά, 16 εβδομάδων, και όλη η οικογένεια περιμένει με λαχτάρα το καινούριο μέλος.

ΑΠΟ http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΕΚΕ για μεταβίβαση τραπεζικών οφειλών κατόπιν αποδοχής κληρονομιάς εν αγνοία καταναλωτών

22/04/2024  13:00 «Πληθαίνουν οι υποθέσεις μεταβίβασης τραπεζικών οφειλών κατόπιν αποδοχής κληρονομιάς εν αγνοία των καταναλωτών. Έξι χρόνια...