ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Πλάτη βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα[4] προς τα βορειοανατολικά των Φιλιατρών σε υψόμετρο 294[1][5] μέτρα και απέχει 10 περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. ΙΣΤΟΡΙΑ: Το χωριό που βρίσκεται κάτω από το βουνό της Μάλης έχει μακρόχρονη ιστορία. Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Καναλουπού, ενώ ως Πλάτη αναφέρεται από το 1956.[6][7] Πάντως το χωριό συναντάται με την ονομασία Καναλουπού ή Κανελουπού ή Καναλωπού και σε προγενέστερες βιβλιογραφικές πηγές-αναφορές. Ο οικισμός αναφέρεται, σε διάφορες απογραφές των Βενετών Προνοητών της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, οι οποίες έγιναν στο χρονικό διάστημα της τριακονταετίας (1683/84-1715), κατά την οποία οι Βενετοί κατείχαν την Πελοπόννησο. Η Καναλουπού (Canalupu), ανήκε, το 1689, στην επαρχία της Αρκαδίας (ή Αρκαδιάς, δηλαδή την περιοχή της σημερινής Κυπαρισσίας), η οποία ήταν μια από τις 4 επαρχίες, στις οποίες χωριζόταν τότε το διαμέρισμα της Μεθώνης (επαρχία Φαναριού, επαρχία Αρκαδιάς, επαρχία Ναβαρίνου και επαρχία Μεθώνης).[8] Η Καναλουπού προσαρτήθηκε στον παλαιό Δήμο Εράνης το 1835,[9] ενώ αναφέρεται, το 1853 στον β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή ως χωριό του Δήμου Εράνης της Επαρχίας Τριφυλίας με πληθυσμό 115 κατοίκων, με βάση την απογραφή του 1851.[10] Το 1899 μεταφέρεται από το Νομό Μεσσηνίας και υπάγεται στον Νομό Τριφυλίας,[11] για μια περίπου δεκαετία, ως το 1909, που επανέρχεται ξανά στον Νομό Μεσσηνίας,[12] ως οικισμός της Επαρχίας Τριφυλίας. Το 1912 το χωριό της Καναλουπούς αποσπάται από τον Δήμο Εράνης και εντάσσεται στην Κοινότητα Χαλαζονίου, που είχε ως έδρα το Χαλαζόνι,[13][14] ως και το 1919,[15] που η Καναλουπού αποσπάται από την κοινότητα αυτή και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Καναλουπούς.[16] Η Καναλουπού παρέμεινε έδρα της ομώνυμης κοινότητας, από το 1919 ως το 1956, που το χωριό μετονομάζεται σε Πλάτη και η Κοινότητα σε Κοινότητα Πλάτης,[17] και συνέχισε με το νέο όνομα ως έδρα της Κοινότητας Πλάτης από το 1956 ως το 1997, όταν τότε, στα πλαίσια των αλλαγών που επήλθαν στη τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω του σχεδίου «Καποδίστριας», υπήχθη στον κατηργημένο Δήμο Φιλιατρών,[18] ως το 2010. Από το 2011, μετά τις νέες αλλαγές του σχεδίου «Καλλικράτης» ανήκει πλέον στον νέο Δήμο Τριφυλίας.[19][4] Ο δήμος αυτός, συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης με την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας. ΑΠΟ http://www.hellenicaworld.com/Greece/Geo/gr/PlatiMessinias.html

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Όφελος από τα τηλεπικοινωνιακά τέλη

Μείωση 10% στα τέλη τηλεπικοινωνιών για τις υπηρεσίες του Δημοσίου που είναι συνδεδεμένες στο δίκτυο ΣΥΖΕΥΞΙΣ, επετεύχθη μετά από διαπραγμάτευση με τους παρόχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.



Η διαπραγμάτευση έγινε στο πλαίσιο των εργασιών της Διακομματικής Επιτροπής που έχει συγκροτηθεί για την κατακύρωση του έργου ΣΥΖΕΥΞΙΣ Ι, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 2286/1995 για τις δημόσιες συμβάσεις. Οι προς υπογραφή συμβάσεις , θα καλύψουν τις τηλεπικοινωνιακές ανάγκες του
Δημοσίου για τις υπηρεσίες που είναι ήδη συνδεδεμένες στο δίκτυο «ΣΥΖΕΥΞΙΣ», μέχρι τη στιγμή που θα υλοποιηθεί το σχεδιαζόμενο έργο «ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ», το οποίο αφορά την παροχή ολοκληρωμένου πακέτου τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σε ολόκληρη τη Δημόσια Διοίκηση.

Η μείωση των τελών που επετεύχθη, ισοδυναμεί με εξοικονόμηση δαπάνης 4,89 εκατομμυρίων ευρώ για το δημόσιο, καθώς το αρχικά προβλεπόμενο ύψος των συμβάσεων ήταν 48,92 εκατομμύρια ευρώ. Η έκπτωση αυτή, υπολογίζεται επί των τελών που μετά από διαγωνισμό με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης είχαν συμφωνηθεί τον Απρίλιο του 2012.

Με εισήγηση του Υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μανούσου Βολουδάκη, ο οποίος προεδρεύει της αρμόδιας Διακομματικής Επιτροπής, η Επιτροπή ζήτησε από τους παρόχους έκπτωση, δεδομένων των εκτάκτων οικονομικών συνθηκών που αντιμετωπίζει η χώρα, παρά το γεγονός ότι ήταν πρόσφατη και καθ’ όλα νόμιμη η απόφαση του Απριλίου 2012 με την οποία γινόταν αποδεκτό το τίμημα των 48,92 εκατομμυρίων.

Οι τελικές εκπτώσεις που προσέφεραν οι πάροχοι μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων, υπεβλήθησαν με σφραγισμένες επιστολές κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής στις 4/3/2013, διαβιβάσθηκαν προς την Επιτροπή Αξιολόγησης του Διαγωνισμού, και τελικά έγιναν ομόφωνα δεκτές από τη Διακομματική Επιτροπή στη συνεδρίαση της 12ης Μαρτίου 2013.

ΑΠΟ http://www.inews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΒΑΖΟΥ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΗΣ, (ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΗΧΗΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ)

Ένας φόνος που δεν έγινε, προστέθηκε σε μια σκευωρία που είχε αρχίσει πριν λίγα χρόνια.