ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Πλάτη βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα[4] προς τα βορειοανατολικά των Φιλιατρών σε υψόμετρο 294[1][5] μέτρα και απέχει 10 περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. ΙΣΤΟΡΙΑ: Το χωριό που βρίσκεται κάτω από το βουνό της Μάλης έχει μακρόχρονη ιστορία. Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Καναλουπού, ενώ ως Πλάτη αναφέρεται από το 1956.[6][7] Πάντως το χωριό συναντάται με την ονομασία Καναλουπού ή Κανελουπού ή Καναλωπού και σε προγενέστερες βιβλιογραφικές πηγές-αναφορές. Ο οικισμός αναφέρεται, σε διάφορες απογραφές των Βενετών Προνοητών της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, οι οποίες έγιναν στο χρονικό διάστημα της τριακονταετίας (1683/84-1715), κατά την οποία οι Βενετοί κατείχαν την Πελοπόννησο. Η Καναλουπού (Canalupu), ανήκε, το 1689, στην επαρχία της Αρκαδίας (ή Αρκαδιάς, δηλαδή την περιοχή της σημερινής Κυπαρισσίας), η οποία ήταν μια από τις 4 επαρχίες, στις οποίες χωριζόταν τότε το διαμέρισμα της Μεθώνης (επαρχία Φαναριού, επαρχία Αρκαδιάς, επαρχία Ναβαρίνου και επαρχία Μεθώνης).[8] Η Καναλουπού προσαρτήθηκε στον παλαιό Δήμο Εράνης το 1835,[9] ενώ αναφέρεται, το 1853 στον β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή ως χωριό του Δήμου Εράνης της Επαρχίας Τριφυλίας με πληθυσμό 115 κατοίκων, με βάση την απογραφή του 1851.[10] Το 1899 μεταφέρεται από το Νομό Μεσσηνίας και υπάγεται στον Νομό Τριφυλίας,[11] για μια περίπου δεκαετία, ως το 1909, που επανέρχεται ξανά στον Νομό Μεσσηνίας,[12] ως οικισμός της Επαρχίας Τριφυλίας. Το 1912 το χωριό της Καναλουπούς αποσπάται από τον Δήμο Εράνης και εντάσσεται στην Κοινότητα Χαλαζονίου, που είχε ως έδρα το Χαλαζόνι,[13][14] ως και το 1919,[15] που η Καναλουπού αποσπάται από την κοινότητα αυτή και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Καναλουπούς.[16] Η Καναλουπού παρέμεινε έδρα της ομώνυμης κοινότητας, από το 1919 ως το 1956, που το χωριό μετονομάζεται σε Πλάτη και η Κοινότητα σε Κοινότητα Πλάτης,[17] και συνέχισε με το νέο όνομα ως έδρα της Κοινότητας Πλάτης από το 1956 ως το 1997, όταν τότε, στα πλαίσια των αλλαγών που επήλθαν στη τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω του σχεδίου «Καποδίστριας», υπήχθη στον κατηργημένο Δήμο Φιλιατρών,[18] ως το 2010. Από το 2011, μετά τις νέες αλλαγές του σχεδίου «Καλλικράτης» ανήκει πλέον στον νέο Δήμο Τριφυλίας.[19][4] Ο δήμος αυτός, συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης με την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας. ΑΠΟ http://www.hellenicaworld.com/Greece/Geo/gr/PlatiMessinias.html

Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013

Λύνει τα προβλήματα του WiFi η Apple

Η Apple κυκλοφόρησε μία αποκλειστική αναβάθμιση για τις συσκευές iPhone 5 και iPad mini. Η έκδοση iOS 6.0.2 διορθώνει τα όποια προβλήματα ταχύτητας και συνδεσιμότητας παρουσίασαν οι κεραίες WiFi των παραπάνω συσκευών.

Οι χρήστες θα μπορέσουν να «κατεβάσουν» την καινούρια έκδοση είτε μέσω των iTunes, είτε με την τεχνολογία OTA (over-the-air).

Πολλοί χρήστες επισήμαναν τα προβλήματα στο επίσημο forum της Apple με το χρήστη Motyoj να
τονίζει: «είχα πολλά προβλήματα με το WiFi στο iPhone 5 που δεν κατάφερα να λύσω, η Apple αντικατέστησε την συσκευή μου αλλά και η καινούρια δεν μπορώ να πω ότι τα πηγαίνει καλύτερα από την προηγούμενη».

Από την άλλη, ο harshacg αναφέρθηκε στα προβλήματα του iPad mini λέγοντας «αντιμετωπίζω πολλές αποσυνδέσεις με το iPad mini που έχω, μόλις απομακρυνθώ ελάχιστα από την περιοχή του WiFi router, συνεχώς λαμβάνω το μήνυμα “Unable To Connect” (η σύνδεση απέτυχε)».

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Apple αντιμετωπίζει προβλήματα με τη λειτουργία ασύρματης σύνδεσης.

Νωρίτερα το Σεπτέμβριο, η εταιρία είχε κυκλοφορήσει και μία άλλη διόρθωση που αφορούσε ένα πρόβλημα με τα δεδομένα δικτύου για το iPhone 5, με το συγκεκριμένο bug να εντοπίζεται κυρίως στις συσκευές που χρησιμοποιούσαν τις συνδέσεις της Verizon και συνέχιζαν να μεταφέρουν δεδομένα 3G, ακόμα και όταν το WiFi ήταν ενεργοποιημένο.

ΠΗΓΗ: techit.gr
ΑΠΟ http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΛΑΤΗ: ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΖΩΓΡΑΦΙΑΣ

          Μία ακόμα ωραία αφιέρωση μου έγινε από τα μικρά κορίτσια μας. Πρόκειται για τη