Της Γιώτας Παμπάλου
Μία παραδοσιακή συνταγή με θρησκευτικές ρίζες καθώς οι νοικοκυρές την φτιάχνουν για την Εορτή της Αγίας Βαρβάρας και την μοιράζουν στην γειτονιά , σε φίλους ,γνωστούς κλπ,όπως λέγεται για καλή υγεία .
Είναι πολλή θρεπτική κατά την διάρκεια της νηστείας των Χριστουγέννων .
Υλικά
1. 250 γρ.σιτάρι αποφλοιωμένο
2. 1 κούπα ζάχαρη
3. 1/2 κούπα χοντροκομμένα καρύδια
4. 1/2 κούπα σταφίδες (ξανθές ,μαύρες)
5. λίγο αλάτι
6. κανέλλα, γαρύφαλλο
Εκτέλεση
1.Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το σιτάρι μας ,(αφού το ξεπλύνουμε με νεράκι).Προσθέτουμε νερό , όσο να σκεπαστεί
κατά 3-4εκατ.ύψος παραπάνω από αυτό.
Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να βράσει σε σιγανή με μέτρια φωτιά ,όσο να μαλακώσει και να χυλώσει.
Αναλόγως πως μας αρέσει , αφήνουμε να χυλώσει.(Αν επιθυμούμε με περισσότερο υγρό η΄πιο πηχτή)
2.Προσθέτουμε κατά την διάρκεια του βρασίματος το αλατάκι ,καθώς και την ζάχαρη.
3.Όταν έχει πια μαλακώσει αρκετά 10 λεπτά πριν κλείσουμε την εστία της ηλεκτρικής κουζίνας ,
προσθέτουμε τις σταφίδες και τα καρύδια, καθώς και το γαρύφαλλο.
4.Την μοιράζουμε σε μπολάκια όταν θα σερβίρουμε και πασπαλίζουμε από επάνω με κανέλα.
ΑΠΟ http://www.agioritikovima.gr
Μία παραδοσιακή συνταγή με θρησκευτικές ρίζες καθώς οι νοικοκυρές την φτιάχνουν για την Εορτή της Αγίας Βαρβάρας και την μοιράζουν στην γειτονιά , σε φίλους ,γνωστούς κλπ,όπως λέγεται για καλή υγεία .
Είναι πολλή θρεπτική κατά την διάρκεια της νηστείας των Χριστουγέννων .
Υλικά
1. 250 γρ.σιτάρι αποφλοιωμένο
2. 1 κούπα ζάχαρη
3. 1/2 κούπα χοντροκομμένα καρύδια
4. 1/2 κούπα σταφίδες (ξανθές ,μαύρες)
5. λίγο αλάτι
6. κανέλλα, γαρύφαλλο
Εκτέλεση
1.Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το σιτάρι μας ,(αφού το ξεπλύνουμε με νεράκι).Προσθέτουμε νερό , όσο να σκεπαστεί
κατά 3-4εκατ.ύψος παραπάνω από αυτό.
Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να βράσει σε σιγανή με μέτρια φωτιά ,όσο να μαλακώσει και να χυλώσει.
Αναλόγως πως μας αρέσει , αφήνουμε να χυλώσει.(Αν επιθυμούμε με περισσότερο υγρό η΄πιο πηχτή)
2.Προσθέτουμε κατά την διάρκεια του βρασίματος το αλατάκι ,καθώς και την ζάχαρη.
3.Όταν έχει πια μαλακώσει αρκετά 10 λεπτά πριν κλείσουμε την εστία της ηλεκτρικής κουζίνας ,
προσθέτουμε τις σταφίδες και τα καρύδια, καθώς και το γαρύφαλλο.
4.Την μοιράζουμε σε μπολάκια όταν θα σερβίρουμε και πασπαλίζουμε από επάνω με κανέλα.
ΑΠΟ http://www.agioritikovima.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου