ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Πλάτη βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα[4] προς τα βορειοανατολικά των Φιλιατρών σε υψόμετρο 294[1][5] μέτρα και απέχει 10 περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. ΙΣΤΟΡΙΑ: Το χωριό που βρίσκεται κάτω από το βουνό της Μάλης έχει μακρόχρονη ιστορία. Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Καναλουπού, ενώ ως Πλάτη αναφέρεται από το 1956.[6][7] Πάντως το χωριό συναντάται με την ονομασία Καναλουπού ή Κανελουπού ή Καναλωπού και σε προγενέστερες βιβλιογραφικές πηγές-αναφορές. Ο οικισμός αναφέρεται, σε διάφορες απογραφές των Βενετών Προνοητών της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, οι οποίες έγιναν στο χρονικό διάστημα της τριακονταετίας (1683/84-1715), κατά την οποία οι Βενετοί κατείχαν την Πελοπόννησο. Η Καναλουπού (Canalupu), ανήκε, το 1689, στην επαρχία της Αρκαδίας (ή Αρκαδιάς, δηλαδή την περιοχή της σημερινής Κυπαρισσίας), η οποία ήταν μια από τις 4 επαρχίες, στις οποίες χωριζόταν τότε το διαμέρισμα της Μεθώνης (επαρχία Φαναριού, επαρχία Αρκαδιάς, επαρχία Ναβαρίνου και επαρχία Μεθώνης).[8] Η Καναλουπού προσαρτήθηκε στον παλαιό Δήμο Εράνης το 1835,[9] ενώ αναφέρεται, το 1853 στον β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή ως χωριό του Δήμου Εράνης της Επαρχίας Τριφυλίας με πληθυσμό 115 κατοίκων, με βάση την απογραφή του 1851.[10] Το 1899 μεταφέρεται από το Νομό Μεσσηνίας και υπάγεται στον Νομό Τριφυλίας,[11] για μια περίπου δεκαετία, ως το 1909, που επανέρχεται ξανά στον Νομό Μεσσηνίας,[12] ως οικισμός της Επαρχίας Τριφυλίας. Το 1912 το χωριό της Καναλουπούς αποσπάται από τον Δήμο Εράνης και εντάσσεται στην Κοινότητα Χαλαζονίου, που είχε ως έδρα το Χαλαζόνι,[13][14] ως και το 1919,[15] που η Καναλουπού αποσπάται από την κοινότητα αυτή και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Καναλουπούς.[16] Η Καναλουπού παρέμεινε έδρα της ομώνυμης κοινότητας, από το 1919 ως το 1956, που το χωριό μετονομάζεται σε Πλάτη και η Κοινότητα σε Κοινότητα Πλάτης,[17] και συνέχισε με το νέο όνομα ως έδρα της Κοινότητας Πλάτης από το 1956 ως το 1997, όταν τότε, στα πλαίσια των αλλαγών που επήλθαν στη τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω του σχεδίου «Καποδίστριας», υπήχθη στον κατηργημένο Δήμο Φιλιατρών,[18] ως το 2010. Από το 2011, μετά τις νέες αλλαγές του σχεδίου «Καλλικράτης» ανήκει πλέον στον νέο Δήμο Τριφυλίας.[19][4] Ο δήμος αυτός, συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης με την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας. ΑΠΟ http://www.hellenicaworld.com/Greece/Geo/gr/PlatiMessinias.html

Σάββατο, 2 Ιουνίου 2012

«Καμπάνα» για τον 24χρονο που εκβίαζε 14χρονη στο facebook

Ακριβά πλήρωσε την «πλάκα», όπως περιέγραψε, ο 24χρονος Καλαματιανός που έκανε μέσω facebook, σε ανήλικη 14χρονη από την Αθήνα, με το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας, να τον καταδικάζει σε 3 χρόνια φυλάκιση και 2 μήνες για απειλή και κατ΄εξακολούθηση προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας με ανήθικες προτάσεις μέσω διαδικτύου.

Ο 24χρονος συνελήφθη στις 29 Μαΐου, όταν η μητέρα της ανήλικης κατήγγειλε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι απειλούσε την κόρη της να έρθουν σε σεξουαλική επαφή, ειδάλλως θα κατασκεύαζε και θα αναρτούσε στο διαδίκτυο πορνογραφικό υλικό.

Η ΑΝΗΛΙΚΗ
Κατά τη χθεσινή διαδικασία, κατέθεσε τόσο η μητέρα της ανήλικης, όσο και η ίδια η ανήλικη, περιγράφοντας τι συνέβη από τις 25 έως και τις 29 Μαΐου. Όπως είπαν, ο 24χρονος προσέγγισε διαδικτυακά την ανήλικη, όταν αυτή έπαιζε σε παιχνίδι στο ίντερνετ.

Τις έκανε άσεμνες προτάσεις και της ζητούσε το τηλέφωνο. Όταν αυτή αρνήθηκε, την εκβίασε ότι έχει κλέψει φωτογραφίες της από το προφίλ της στο facebook, πως θα τις παραποιήσει και θα τις αναρτήσει σαν πορνογραφικό υλικό.

Η μικρή τρόμαξε, ενημέρωσε τη μητέρα της και μαζί απευθύνθηκαν στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Εκεί τους έδωσαν οδηγίες και ζήτησαν από την ανήλικη, η οποία διαμένει μόνιμα στην Αθήνα, να κλείσει στον 24χρονο ραντεβού. Έτσι και έγινε και το ραντεβού, κλείσθηκε στην Πετρούπολη Αθήνας για την Τρίτη 29 Μαΐου. Αστυνομικοί της Δίωξης πήγαν στο σημείο συνάντησης, χωρίς την ανήλικη, αλλά ο 24χρονος δεν εμφανίσθηκε.

Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν την οικογένεια, πως προφανώς δεν θα τους ξαναενοχλήσει και ζήτησαν από την ανήλικη να διαγράψει τους λογαριασμούς της στο facebook. Όταν όμως μπήκε στο facebook, η ανήλικη βρήκε μήνυμα από τον 24χρονο, το οποίο η Δίωξη εξέλαβε ως απειλητικό και προχώρησε στη σύλληψη του νεαρού.

Ο 24ΧΡΟΝΟΣ
Ο 24χρονος κατά την απολογία του, παρουσίασε τα γεγονότα, τελείως διαφορετικά. Είπε πως πράγματι μίλησε στην ανήλικη μέσω ενός παιχνιδιού στο ίντερνετ και στη συνέχεια έγιναν φίλοι στο facebook.

Ωστόσο, περιέγραψε ότι η ανήλικη είχε δημιουργήσει 2 προφίλ και σε κανένα από αυτά δεν ανέφερε το όνομά της παρά το ψευδώνυμο «Δεν βρίσκω όνομα». Επίσης, δεν ανέφερε την ηλικία της, ενώ είχε αναρτήσει φωτογραφίες που ο ίδιος θεώρησε προκλητικές και χωρίς να φαίνεται το πρόσωπό της.

Είπε ότι του έδωσε το τηλέφωνό της και μιλούσαν, αλλά αυτός ποτέ δεν της έδωσε το δικό του και πάντα την καλούσε με απόκρυψη. Τόνισε πως δεν είχε καμία επιθυμία να συναντηθεί μαζί της και πως έκανε «πλάκα» όταν ήθελε να περάσει την ώρα του.

Μάλιστα, είπε ότι το ίδιο πίστευε ότι έκανε και αυτή και αυτός το συνέχιζε, προκειμένου να δει μέχρι που φτάνουν τα όρια της ίδιας.

Ωστόσο, το Δικαστήριο δεν δέχτηκε τους ισχυρισμούς του και τον καταδίκασε με 3ετή αναστολή, με τον όρο να μην προσπαθήσει με κανένα τρόπο να επικοινωνήσει με την ανήλικη και να μην πλησιάσει αυτή ή την οικογένειά της σε μικρότερη απόσταση των 500 μέτρων.

ΠΗΓΗ pelopsnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΛΑΤΗ: ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΝΕΤΙΚΟΥ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟΥ ΜΑΣ

Δείτε το εσωτερικό του υδραγωγείου μας, όπως το τράβηξαν οι σπηλαιολόγοΙ