ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Πλάτη βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα[4] προς τα βορειοανατολικά των Φιλιατρών σε υψόμετρο 294[1][5] μέτρα και απέχει 10 περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. ΙΣΤΟΡΙΑ: Το χωριό που βρίσκεται κάτω από το βουνό της Μάλης έχει μακρόχρονη ιστορία. Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Καναλουπού, ενώ ως Πλάτη αναφέρεται από το 1956.[6][7] Πάντως το χωριό συναντάται με την ονομασία Καναλουπού ή Κανελουπού ή Καναλωπού και σε προγενέστερες βιβλιογραφικές πηγές-αναφορές. Ο οικισμός αναφέρεται, σε διάφορες απογραφές των Βενετών Προνοητών της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, οι οποίες έγιναν στο χρονικό διάστημα της τριακονταετίας (1683/84-1715), κατά την οποία οι Βενετοί κατείχαν την Πελοπόννησο. Η Καναλουπού (Canalupu), ανήκε, το 1689, στην επαρχία της Αρκαδίας (ή Αρκαδιάς, δηλαδή την περιοχή της σημερινής Κυπαρισσίας), η οποία ήταν μια από τις 4 επαρχίες, στις οποίες χωριζόταν τότε το διαμέρισμα της Μεθώνης (επαρχία Φαναριού, επαρχία Αρκαδιάς, επαρχία Ναβαρίνου και επαρχία Μεθώνης).[8] Η Καναλουπού προσαρτήθηκε στον παλαιό Δήμο Εράνης το 1835,[9] ενώ αναφέρεται, το 1853 στον β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή ως χωριό του Δήμου Εράνης της Επαρχίας Τριφυλίας με πληθυσμό 115 κατοίκων, με βάση την απογραφή του 1851.[10] Το 1899 μεταφέρεται από το Νομό Μεσσηνίας και υπάγεται στον Νομό Τριφυλίας,[11] για μια περίπου δεκαετία, ως το 1909, που επανέρχεται ξανά στον Νομό Μεσσηνίας,[12] ως οικισμός της Επαρχίας Τριφυλίας. Το 1912 το χωριό της Καναλουπούς αποσπάται από τον Δήμο Εράνης και εντάσσεται στην Κοινότητα Χαλαζονίου, που είχε ως έδρα το Χαλαζόνι,[13][14] ως και το 1919,[15] που η Καναλουπού αποσπάται από την κοινότητα αυτή και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Καναλουπούς.[16] Η Καναλουπού παρέμεινε έδρα της ομώνυμης κοινότητας, από το 1919 ως το 1956, που το χωριό μετονομάζεται σε Πλάτη και η Κοινότητα σε Κοινότητα Πλάτης,[17] και συνέχισε με το νέο όνομα ως έδρα της Κοινότητας Πλάτης από το 1956 ως το 1997, όταν τότε, στα πλαίσια των αλλαγών που επήλθαν στη τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω του σχεδίου «Καποδίστριας», υπήχθη στον κατηργημένο Δήμο Φιλιατρών,[18] ως το 2010. Από το 2011, μετά τις νέες αλλαγές του σχεδίου «Καλλικράτης» ανήκει πλέον στον νέο Δήμο Τριφυλίας.[19][4] Ο δήμος αυτός, συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης με την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας. ΑΠΟ http://www.hellenicaworld.com/Greece/Geo/gr/PlatiMessinias.html

Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2011

Νίκη Πλάτης: Επίσημη πρώτη και αγιασμός με πλούσιο ρόστερ


Η επίσημη «πρώτη» και ο αγιασμός (τον τέλεσε ο πάτερ Γεώργιος Καλύβας του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου) της Νίκης Πλάτης πραγματοποιήθηκε προχθές το απόγευμα στο παλιό γήπεδο Φιλιατρών.

Το «παρών» έδωσε η καινούργια.............

διοίκηση με επικεφαλής τον πρόεδρο Νίκο Αραούζο, ο Κώστας Λυμπερόπουλος, που είναι από τους σημαντικούς ποδοσφαιριστές που έχει αναδείξει το φιλιατρινό ποδόσφαιρο και επέστρεψε σε ρόλο παίκτη-προπονητή και δεκάδες νεαροί, αλλά και πιο έμπειροι ποδοσφαιριστές στους οποίους θα στηριχθεί η Νίκη στο προσεχές πρωτάθλημα της Β’ Τοπικής.

Το αγωνιστικό ξεκίνημα έγινε πάντως το περασμένο Σάββατο και δεν ήταν το αναμενόμενο, αφού το τριφυλιακό συγκρότημα παραχώρησε ισοπαλία στον Αστέρα Βαλύρας και η πρόκριση θα κριθεί την προσεχή Κυριακή στην έδρα των «κιτρινόμαυρων». Το 1-1 δεν χάλασε πάντως καθόλου το κλίμα αισιοδοξίας που επικρατεί στο «στρατόπεδο» της Νίκης Πλάτης και όλοι είναι έτοιμοι να δουλέψουν μέσα στο γήπεδο με τον διπλό στόχο της ανάδειξης νέων παικτών και της καλής πορείας στο πρωτάθλημα.


Νίκος Αραούζος: Τα Φιλιατρά στηρίζουν τα παιδιά τους…
Σε δηλώσεις του στο Filiatranews.blogspot.com ο πρόεδρος Νίκος Αραούζος τόνισε τα παρακάτω:
“Η Νίκη Πλάτης είναι μια ομάδα που στηρίζεται σε νεαρά παιδιά. Λειτουργεί ως ακαδημία της Εράνης, αλλά λειτουργεί και σαν αυτόνομη ομάδα.
Προπονητικά συνεργαζόμαστε φέτος με έναν νέο προπονητή τον Κώστα Λυμπερόπουλο που ασχολείται για πρώτη φορά με το αντικείμενο και αποτελεί προσωπική μου επιλογή. Επιλέχτηκε με βασικό κριτήριο ότι ξέρει «πολλά κιλά μπάλα».
Έχει μεγάλη εμπειρία ποδοσφαιρικά, είναι δικό μας παιδί και ήθελε να ασχοληθεί και με αυτό το αντικείμενο.

Τα Φιλιατρά στηρίζουν τα παιδιά τους, γι’ αυτό και εμείς κατά κύριο λόγο έχουμε το ποδόσφαιρο από το οποίο έχουμε βγάλει δικά μας παιδιά που ακολούθησαν αξιόλογη πορεία στο ποδόσφαιρο.
Η ομάδα θα στηριχθεί σε νεαρούς παίκτες από 15 – 19 ετών οι δεύτερες επιλεγμένες ηλικίες από 22 – 23 και θα πλαισιώνονται από μεγαλύτερους και πιο έμπειρους παίκτες,
Θέλουμε να φτιάξουμε αξιόλογο και ανταγωνιστικό σύνολο που θα πρεσάρει παντού, που θα παίζει με την μπάλα κάτω.
Στην ουσία θέλουμε να παίξουμε με μικρούς και να βοηθήσουμε την μεγάλη ομάδα της πόλης μας, την Εράνης, της οποίας είμαστε ουσιαστικά «φυτώριο».
Θα είμαστε δίπλα στην ομάδα, δίπλα στον προπονητή, και θα τα καταφέρουμε.

Στην ερώτηση αν η ομάδα της Νίκης θα έπρεπε –κι αν μπορεί- να αγωνίζεται στην Α’ Τοπική κατηγορία, με δεδομένο ότι η Εράνη παίζει στην Δ’ Εθνική και η διαφορά από Α’ Τοπική σε Δ’ Εθνική είναι σαφώς μικρότερη σε σχέση από Δ’ Εθνική σε Β’ Τοπική ο κ. Αραούζος απάντησε:
«Επειδή η Νίκη Πλάτης λειτουργεί σαν ακαδημία της Εράνης προσπαθούμε να δημιουργήσουμε παίκτες για να παίξουν στην Εράνη. Πάντα προσπαθούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, αλλά είναι δύσκολο να σταθείς στην Α’ Τοπική διότι όταν κάθε φορά η Εράνη πάρει 3-4-5 μικρούς, αποδυναμώνεται η ομάδα. Με αυτό ως δεδομένο είναι πιο εφικτό η Νίκη Πλάτης να παίζει στην Β’ Τοπική.
Δεν λέμε ότι πάμε για πρωτάθλημα. Αλλά αν έρθει και η πρώτη θέση δεν θα πούμε πως δεν τη θέλουμε. Ο βασικός στόχος είναι όμως να έχουμε παίκτες μαχητές στο γήπεδο.
Το ίδιο ισχύει και στο κύπελλο Μεσσηνίας που είναι ένας θεσμός που ενδιαφέρει την Νίκη Πλάτης. Όλα τα παιχνίδια θα τα παλέψουμε και όσο ψηλά φτάσουμε» συμπλήρωσε ο Νίκος Αραούζος και «έκλεισε» ευχόμενος καλή επιτυχία στην ομάδα και να επιτύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Δείτε Video από τον αγιασμό και παρακάτω διαβάστε δηλώσεις του προπονητή Κώστα Λυμπερόπουλου


Κώστας Λυμπερόπουλος: Θέλω να μεταφέρω στα παιδιά όσα έχω μάθει
Από την πλευρά του ο προπονητής της ομάδας Κώστας Λυμπερόπουλος είπε ότι ο στόχος της ομάδας είναι να δουλευτεί το υπάρχον υλικό όσο καλύτερα γίνεται. «Υπάρχουν παιδιά 15, 16, 17 και 18 ετών και έχουμε την ευθύνη να δουλέψουμε και να παίξουμε ποδόσφαιρο».

Το ότι κοουτσάρεις για πρώτη φορά μια ομάδα σε προβληματίζει, σε αγχώνει, σε εμψυχώνει ίσως; ήταν η επόμενη ερώτηση και η απάντηση του παίκτη-προπονητή της Νίκης Πλάτης…
«Σε κάθε νέα δουλεία υπάρχει το λεγόμενο άγχος ευθύνη. Με εξιτάρει ότι έχω να κάνω με μικρές ηλικίες. Θέλω να τα βοηθήσω να τους μεταφέρω όλα αυτά που έχω μάθει στο ποδόσφαιρο.

Στόχος της ομάδας είναι αυτά τα παιδιά να είναι του χρόνου έτοιμα να παίξουν σε παραπάνω επίπεδο και όπου φτάσουμε. Σε κάθε προπόνηση βγαίνουν συμπεράσματα, σε αυτό βοηθούν και τα φιλικά, ακόμα και το κύπελλο, αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο μια καλή εμφάνιση στο επερχόμενο πρωτάθλημα» κατέληξε ο Κώστας Λυμπερόπουλος.

Το Ρόστερ της Νίκης Πλάτης

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ
Γιώργος Λινάρδος
Αλέξης Αδαμόπουλος
Νίκος Γούνας
Γιάννης Τασσόπουλος

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ
Μπάμπης Γιαννακόπουλος
Παναγιώτης Σταθόπουλος
Φώτης Πλέσσας
Βίκτορας Δαλιάνης
Γιάννης Στυλιανός
Παναγιώτης Καραχάλιος
Στάθης Στριμπάκος
Κανέλλος Μιχαλακόπουλος
Κώστας Σάμπαλης
Παναγιώτης Τζόρβας
Ιβάν Ιβάνοφ
Σταμάτης Πλέσσας
Κωνσταντίνος Βλασσόπουλος
Ιλίρ Γκρέτσα
Γιάννης Χρονόπουλος
Γιώργος Οικονομόπουλος
Τάσος Κωνσταντόπουλος
Δημήτρης Κωνσταντόπουλος
Νίκος Ντουγερόγλου

ΜΕΣΟΙ
Αντώνης Μπακούρος
Σωτήρης Βλασσόπουλος
Αντώνης Καψιμάλης
Σπύρος Αντωνόπουλος
Γρηγόρης Κυριακίδης
Πέτρος Φράγκος
Κυριάκος Γεωργακόπουλος
Κώστας Σικαλιάς
Αντώνης Τσάμης
Νίκος Καραβίτης
Θανάσης Νικολακόπουλος
Δημήτρης Γαλανόπουλος

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ
Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος
Χρήστος Παρασκευόπουλος
Παναγιώτης Κοτσιράς
Νίκος Τασουλής
Αντώνης Γεωργακόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Όλες οι αλλαγές σε οκτάωρο, άδειες, υπερωρίες, απολύσεις και Κυριακές

Παρασκευή, 14 Μαϊος 2021 02:00 Μετά από αίτηση του εργαζομένου για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας , εφόσον δεν υπάρχει συνδικαλ...