ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Πλάτη βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα[4] προς τα βορειοανατολικά των Φιλιατρών σε υψόμετρο 294[1][5] μέτρα και απέχει 10 περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. ΙΣΤΟΡΙΑ: Το χωριό που βρίσκεται κάτω από το βουνό της Μάλης έχει μακρόχρονη ιστορία. Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Καναλουπού, ενώ ως Πλάτη αναφέρεται από το 1956.[6][7] Πάντως το χωριό συναντάται με την ονομασία Καναλουπού ή Κανελουπού ή Καναλωπού και σε προγενέστερες βιβλιογραφικές πηγές-αναφορές. Ο οικισμός αναφέρεται, σε διάφορες απογραφές των Βενετών Προνοητών της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, οι οποίες έγιναν στο χρονικό διάστημα της τριακονταετίας (1683/84-1715), κατά την οποία οι Βενετοί κατείχαν την Πελοπόννησο. Η Καναλουπού (Canalupu), ανήκε, το 1689, στην επαρχία της Αρκαδίας (ή Αρκαδιάς, δηλαδή την περιοχή της σημερινής Κυπαρισσίας), η οποία ήταν μια από τις 4 επαρχίες, στις οποίες χωριζόταν τότε το διαμέρισμα της Μεθώνης (επαρχία Φαναριού, επαρχία Αρκαδιάς, επαρχία Ναβαρίνου και επαρχία Μεθώνης).[8] Η Καναλουπού προσαρτήθηκε στον παλαιό Δήμο Εράνης το 1835,[9] ενώ αναφέρεται, το 1853 στον β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή ως χωριό του Δήμου Εράνης της Επαρχίας Τριφυλίας με πληθυσμό 115 κατοίκων, με βάση την απογραφή του 1851.[10] Το 1899 μεταφέρεται από το Νομό Μεσσηνίας και υπάγεται στον Νομό Τριφυλίας,[11] για μια περίπου δεκαετία, ως το 1909, που επανέρχεται ξανά στον Νομό Μεσσηνίας,[12] ως οικισμός της Επαρχίας Τριφυλίας. Το 1912 το χωριό της Καναλουπούς αποσπάται από τον Δήμο Εράνης και εντάσσεται στην Κοινότητα Χαλαζονίου, που είχε ως έδρα το Χαλαζόνι,[13][14] ως και το 1919,[15] που η Καναλουπού αποσπάται από την κοινότητα αυτή και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Καναλουπούς.[16] Η Καναλουπού παρέμεινε έδρα της ομώνυμης κοινότητας, από το 1919 ως το 1956, που το χωριό μετονομάζεται σε Πλάτη και η Κοινότητα σε Κοινότητα Πλάτης,[17] και συνέχισε με το νέο όνομα ως έδρα της Κοινότητας Πλάτης από το 1956 ως το 1997, όταν τότε, στα πλαίσια των αλλαγών που επήλθαν στη τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω του σχεδίου «Καποδίστριας», υπήχθη στον κατηργημένο Δήμο Φιλιατρών,[18] ως το 2010. Από το 2011, μετά τις νέες αλλαγές του σχεδίου «Καλλικράτης» ανήκει πλέον στον νέο Δήμο Τριφυλίας.[19][4] Ο δήμος αυτός, συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης με την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας. ΑΠΟ http://www.hellenicaworld.com/Greece/Geo/gr/PlatiMessinias.html

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

Έρχεται επίδομα ύψους 2.700 ευρώ σε 1.940 ανέργους εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ – Όλες οι λεπτομέρειες


04:59 , Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Έρχεται επίδομα ύψους 2.700 ευρώ σε 1.940 ανέργους εγγεγραμμένους  του ΟΑΕΔ  ηλικίας έως 29 ετών από όλες τις Περιφέρειες της χώρας, πτυχιούχους σχολών

θεωρητικής κατεύθυνσης τριτοβάθμιας ή μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας για την Απασχόληση των Νέων (ΠΑΝ)  που υλοποιεί  το ΙΝΣΕΤΕ για την επιδοτούμενη δράση κατάρτισης στο αντικείμενο του ψηφιακού μάρκετινγκ στον Τουρισμό

Το έργο περιλαμβάνει επαγγελματική συμβουλευτική υποστήριξη, κατάρτιση (θεωρητική και πρακτική άσκηση), και πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων των καταρτιζομένων. Οι συμμετέχοντες θα πραγματοποιήσουν 3 ατομικές συνεδρίες συμβουλευτικής υποστήριξης, 120 ώρες θεωρητικής κατάρτισης και 420 ώρες πρακτικής άσκησης σε μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις στον τουριστικό τομέα και θα συμμετάσχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης.

Το επίδομα

Η συμμετοχή σε όλες τις επιμέρους ενέργειες του έργου είναι υποχρεωτική, προκειμένου ο καταρτιζόμενος να λάβει το εκπαιδευτικό επίδομα, που ανέρχεται στο μέγιστο ποσό των 2.700 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων όλων των νόμιμων κρατήσεων). Τυχόν απουσίες των καταρτιζόμενων, έως του επιτρεπτού ορίου του 10% του συνόλου των ωρών κατάρτισης επιφέρουν αντίστοιχη μείωση του ύψους του εκπαιδευτικού επιδόματος.

Οι αιτήσεις

Οι αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά στην στην ειδικά διαμορφωμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα https://digitaltraining04.insete.gr/ (φόρμα «Αίτηση συμμετοχής») έως τη συμπλήρωση 1.940 επιτυχόντων και 970 επιλαχόντων.

Διευκρινίζεται ότι ως μοναδικό κριτήριο αξιολόγησης της συμμετοχής των υποψήφιων για την ένταξή τους στο έργο θα λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία και ώρα υποβολής της αίτησής τους (ως ημερομηνία υποβολής της αίτησης λαμβάνεται η ημερομηνία και η ώρα που ο αιτών θα υποβάλει οριστικά την αίτησή του η οποία πρέπει να συνοδεύεται απ΄ όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά).

Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ)- Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων (ΠΑΝ)) και από εθνικούς πόρους του ΠΔΕ.

ΑΠΟ https://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: