ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Πλάτη βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα[4] προς τα βορειοανατολικά των Φιλιατρών σε υψόμετρο 294[1][5] μέτρα και απέχει 10 περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. ΙΣΤΟΡΙΑ: Το χωριό που βρίσκεται κάτω από το βουνό της Μάλης έχει μακρόχρονη ιστορία. Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Καναλουπού, ενώ ως Πλάτη αναφέρεται από το 1956.[6][7] Πάντως το χωριό συναντάται με την ονομασία Καναλουπού ή Κανελουπού ή Καναλωπού και σε προγενέστερες βιβλιογραφικές πηγές-αναφορές. Ο οικισμός αναφέρεται, σε διάφορες απογραφές των Βενετών Προνοητών της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, οι οποίες έγιναν στο χρονικό διάστημα της τριακονταετίας (1683/84-1715), κατά την οποία οι Βενετοί κατείχαν την Πελοπόννησο. Η Καναλουπού (Canalupu), ανήκε, το 1689, στην επαρχία της Αρκαδίας (ή Αρκαδιάς, δηλαδή την περιοχή της σημερινής Κυπαρισσίας), η οποία ήταν μια από τις 4 επαρχίες, στις οποίες χωριζόταν τότε το διαμέρισμα της Μεθώνης (επαρχία Φαναριού, επαρχία Αρκαδιάς, επαρχία Ναβαρίνου και επαρχία Μεθώνης).[8] Η Καναλουπού προσαρτήθηκε στον παλαιό Δήμο Εράνης το 1835,[9] ενώ αναφέρεται, το 1853 στον β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή ως χωριό του Δήμου Εράνης της Επαρχίας Τριφυλίας με πληθυσμό 115 κατοίκων, με βάση την απογραφή του 1851.[10] Το 1899 μεταφέρεται από το Νομό Μεσσηνίας και υπάγεται στον Νομό Τριφυλίας,[11] για μια περίπου δεκαετία, ως το 1909, που επανέρχεται ξανά στον Νομό Μεσσηνίας,[12] ως οικισμός της Επαρχίας Τριφυλίας. Το 1912 το χωριό της Καναλουπούς αποσπάται από τον Δήμο Εράνης και εντάσσεται στην Κοινότητα Χαλαζονίου, που είχε ως έδρα το Χαλαζόνι,[13][14] ως και το 1919,[15] που η Καναλουπού αποσπάται από την κοινότητα αυτή και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Καναλουπούς.[16] Η Καναλουπού παρέμεινε έδρα της ομώνυμης κοινότητας, από το 1919 ως το 1956, που το χωριό μετονομάζεται σε Πλάτη και η Κοινότητα σε Κοινότητα Πλάτης,[17] και συνέχισε με το νέο όνομα ως έδρα της Κοινότητας Πλάτης από το 1956 ως το 1997, όταν τότε, στα πλαίσια των αλλαγών που επήλθαν στη τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω του σχεδίου «Καποδίστριας», υπήχθη στον κατηργημένο Δήμο Φιλιατρών,[18] ως το 2010. Από το 2011, μετά τις νέες αλλαγές του σχεδίου «Καλλικράτης» ανήκει πλέον στον νέο Δήμο Τριφυλίας.[19][4] Ο δήμος αυτός, συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης με την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας. ΑΠΟ http://www.hellenicaworld.com/Greece/Geo/gr/PlatiMessinias.html

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

Ποιοι θα πρέπει να ανοίξουν λογαριασμό στο Taxisnet – Τρεις τρόποι για να αποκτήσουν κωδικούς Κλειδάριθμος σε 9 βήματα μέσω βιντεοκλήσης

7:30 • 07/07/2020







Κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet θα πρέπει να αποκτήσουν το συντομότερο δυνατόν, εάν δεν διαθέτουν ήδη, οι νέοι που συμπλήρωσαν πέρυσι το 18ο
έτος ηλικίας τους, οι φοιτητές που απέκτησαν το 2019 πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα αλλά και όσοι θα υποβάλουν για πρώτη φορά φορολογική δήλωση. Με τους κωδικούς που θα πάρουν  με e-mail ή με SMS ή από την Εφορία τους θα αποκτήσουν λογαριασμό στο Taxisnet και μόνο έτσι θα  μπορέσουν να υποβάλουν τη φορολογική δήλωση του 2020 και να δηλώσουν τα εισοδήματα που απέκτησαν πέρυσι.

Με το χρόνο υποβολής των φορολογικών δηλώσεων του 2020  να τρέχει και να εκπνέει στις 29 Ιουλίου όσοι δεν διαθέτουν μέχρι στιγμής κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet  μπορούν να επιλέξουν έναν από τους τρεις τρόπους για να τους αποκτήσουν:
  1. Άμεσα με την υποβολή της αίτησης στο Taxisnet. Ο κλειδάριθμος χορηγείται αμέσως μέσω e-mail και sms
  2. Με ραντεβού για βιντεοκλήση, μέσω της υπηρεσίας myAADElive, με υπάλληλο της Α.Α.Δ.Ε. Ο κλειδάριθμος δίνεται μέσω e-mail
  3. Με την παρουσία του φορολογούμενου στη Δ.Ο.Υ.

Κλειδάριθμος με βιντεοκλήση σε 9 ηλεκτρονικά βήματα

Η υπηρεσία myAADElive για απόκτηση κλειδαρίθμου μέσω βιντεοκλήσης, απευθύνεται σε όσους δεν πιστοποιήθηκαν στο ΤΑΧΙSnet με τη διαδικασία αποστολής κλειδαρίθμου μέσω SMS και e-mail.

Τα βήματα
  1. Μετά από αίτηση εγγραφής σας στο TAXISnet, λαμβάνετε στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο έναν σύνδεσμο που θα σας οδηγήσει στην Πύλη Εισόδου και Επικοινωνίας με εκπρόσωπο της ΑΑΔΕ.
  2. Στη συνέχεια, εισάγετε έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην οποία θα σας αποσταλεί σύνδεσμος για να αποκτήσετε πρόσβαση στην υπηρεσία myAADElive.
  3. Απαραίτητη είναι η συμπλήρωση του αλφαριθμητικού της εικόνας. Επιλέγοντας Υποβολή, σας αποστέλλετε  η ενεργοποίηση συνδέσμου πρόσβασης στο myAADElive, στον προσωπικό σας λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
  4. Αφού διαβάσετε προσεκτικά το περιεχόμενο του ανωτέρω μηνύματος, χρησιμοποιείστε τον σύνδεσμο (link) που σας έχει αποσταλεί για πρόσβαση στο myAADElive.
  5. Με τη χρήση του συνδέσμου μεταφέρεστε άμεσα σε νέα οθόνη, όπου θα επιλέξετε «Απόδοση Κλειδαρίθμου».
  6. Αμέσως μετά έχετε τη δυνατότητα να κλείσετε προγραμματίσετε βιντεο-κλήση με εκπρόσωπο της ΑΑΔΕ την ημέρα και ώρα που επιθυμείτε. Για να γίνει η κράτηση του ραντεβού, υποχρεωτική είναι η συμπλήρωση μερικών βασικών στοιχείων σας όπως το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail), ο αριθμός τηλεφώνου, ο ΑΦΜ καθώς και ο κωδικός επιβεβαίωσής σας που λάβατε με την αίτηση εγγραφής του στο TAXISnet.
  7. Αυτόματα, η επιβεβαίωση της κράτησης αποστέλλεται στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο, όπου μπορεί να ελέγξετε την ημερομηνία και ώρα του ραντεβού σας καθώς και να διαχειριστείτε την κράτησή σας σε περίπτωση κάποιας αλλαγής.
  8. Την ημέρα και ώρα του προγραμματισμένου ραντεβού θα επιλέξετε: «Συμμετοχή σε σύσκεψη Teams» που εμφανίζεται στο μήνυμα του ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου το οποίο επιβεβαιώνει την κράτησή σας.
  9. Άμεσα μεταφέρεστε στο περιβάλλον της σύσκεψης με τον εκπρόσωπο της ΑΑΔΕ. Πριν επιλέξετε «Συμμετοχή τώρα» ελέγξτε την κάμερα και το μικρόφωνό σας ώστε να είναι ενεργοποιημένα.
ΑΠΟ https://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΛΑΤΗ: (ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΚΑΝΑΛΟΥΠΟΥΣ). ΣΥΛΛΟΓΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ.

Ακόμα μερικές παλιές φώτο μας ήρθανε, ενισχύοντας έτσι την συλλογή μας, η οποία χάρη στις δικές σας δωρεές αυξάνει συνεχώς.