Πασχαλινές συνταγές: Χωρίς αμφιβολία, μικροί και μεγάλοι λατρεύουν τα τσουρέκια, λίγοι είναι εκείνοι όμως που μπαίνουν στη διαδικασία παρασκευής τους καθώς είναι λίγο δύσκολη.
Όλα αυτά όμως τελειώνουν σήμερα, αφού η συγκεκριμένη συνταγή θα σας λύσει τα χέρια αφού με το πόσο απλή και γρήγορη είναι.
ΥΛΙΚΑ
– αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4 κούπες
– μαγιά 1 φακελάκι
– γάλα χλιαρό 1 1/2 κούπα
– αυγά χτυπημένα 2
– βούτυρο 1/3 κούπας
– ζάχαρη 2/3 κούπας
– αλάτι μία πρέζα
– μαχλέπι 1/2 κ.γ.
– μαστίχα 1/2 κ.γ
– βανίλια 1
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μπολ του μίξερ βάλτε την μαγιά, το αλάτι, το χλιαρό
γάλα, το βούτυρο, τα αυγά και την ζάχαρη. Ανακατέψτε στην μεσαία
ταχύτητα. Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά βάλτε το μισό αλεύρι, την
βανίλια, το μαχλέπι και την μαστίχα και ανακατέψτε καλα (με τον γάτζο).
Βάλτε και το υπόλοιπο και φτιάξτε μια ζύμη απαλή και λεία. Αφήστε την
σκεπασμένη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 1 ώρα.
Πατήστε την να ξεφουσκώσει και χωρίστε τη σε 12
μπαλάκια. Εάν το ζυμάρι κολλάει στα χέρια βάλτε λίγο αλεύρι ακόμα και
ζυμώστε μέχρι να μην κολλάει . Με κάθε μπαλάκι φτιάξτε ένα μπαστουνάκι.
Πλέξτε δυο-δυο τα μπαστουνάκια και φτιάξτε στεφανάκια.
Τοποθετείστε τα στο ταψί του φούρνου και αφήστε τα να
φουσκώσουν για άλλη 1 ώρα και ψήστε στους 170 C για 20-25 λεπτά, μέχρι
να πάρουν ένα βαθύ καφετί χρώμα. Γίνονται έξι μικρά τσουρεκάκια.
ΑΠΟ http://www.vimaorthodoxias.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου