ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Πλάτη βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα[4] προς τα βορειοανατολικά των Φιλιατρών σε υψόμετρο 294[1][5] μέτρα και απέχει 10 περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. ΙΣΤΟΡΙΑ: Το χωριό που βρίσκεται κάτω από το βουνό της Μάλης έχει μακρόχρονη ιστορία. Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Καναλουπού, ενώ ως Πλάτη αναφέρεται από το 1956.[6][7] Πάντως το χωριό συναντάται με την ονομασία Καναλουπού ή Κανελουπού ή Καναλωπού και σε προγενέστερες βιβλιογραφικές πηγές-αναφορές. Ο οικισμός αναφέρεται, σε διάφορες απογραφές των Βενετών Προνοητών της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, οι οποίες έγιναν στο χρονικό διάστημα της τριακονταετίας (1683/84-1715), κατά την οποία οι Βενετοί κατείχαν την Πελοπόννησο. Η Καναλουπού (Canalupu), ανήκε, το 1689, στην επαρχία της Αρκαδίας (ή Αρκαδιάς, δηλαδή την περιοχή της σημερινής Κυπαρισσίας), η οποία ήταν μια από τις 4 επαρχίες, στις οποίες χωριζόταν τότε το διαμέρισμα της Μεθώνης (επαρχία Φαναριού, επαρχία Αρκαδιάς, επαρχία Ναβαρίνου και επαρχία Μεθώνης).[8] Η Καναλουπού προσαρτήθηκε στον παλαιό Δήμο Εράνης το 1835,[9] ενώ αναφέρεται, το 1853 στον β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή ως χωριό του Δήμου Εράνης της Επαρχίας Τριφυλίας με πληθυσμό 115 κατοίκων, με βάση την απογραφή του 1851.[10] Το 1899 μεταφέρεται από το Νομό Μεσσηνίας και υπάγεται στον Νομό Τριφυλίας,[11] για μια περίπου δεκαετία, ως το 1909, που επανέρχεται ξανά στον Νομό Μεσσηνίας,[12] ως οικισμός της Επαρχίας Τριφυλίας. Το 1912 το χωριό της Καναλουπούς αποσπάται από τον Δήμο Εράνης και εντάσσεται στην Κοινότητα Χαλαζονίου, που είχε ως έδρα το Χαλαζόνι,[13][14] ως και το 1919,[15] που η Καναλουπού αποσπάται από την κοινότητα αυτή και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Καναλουπούς.[16] Η Καναλουπού παρέμεινε έδρα της ομώνυμης κοινότητας, από το 1919 ως το 1956, που το χωριό μετονομάζεται σε Πλάτη και η Κοινότητα σε Κοινότητα Πλάτης,[17] και συνέχισε με το νέο όνομα ως έδρα της Κοινότητας Πλάτης από το 1956 ως το 1997, όταν τότε, στα πλαίσια των αλλαγών που επήλθαν στη τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω του σχεδίου «Καποδίστριας», υπήχθη στον κατηργημένο Δήμο Φιλιατρών,[18] ως το 2010. Από το 2011, μετά τις νέες αλλαγές του σχεδίου «Καλλικράτης» ανήκει πλέον στον νέο Δήμο Τριφυλίας.[19][4] Ο δήμος αυτός, συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης με την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας. ΑΠΟ http://www.hellenicaworld.com/Greece/Geo/gr/PlatiMessinias.html

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Σε λειτουργία από αύριο το τηλεφωνικό Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων

 






Από αύριο Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου, τίθεται σε λειτουργία ο νέος δεκαψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 213- 1621000 για το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΚΕΦ) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων
Εσόδων.
Στον αριθμό αυτόν μπορούν να καλούν τόσο φορολογούμενοι κάτοικοι Ελλάδας όσο και κάτοικοι του εξωτερικού.
Οι ώρες λειτουργίας του ΚΕΦ θα είναι από τις 7 π.μ. μέχρι τις 5 μ.μ.
Ο αριθμός 15515 που ίσχυε μέχρι τώρα καταργείται.
Το τηλεφωνικό κέντρο του ΚΕΦ θεωρείται ένα σημαντικό βήμα για την καταπολέμηση της διαφθοράς, αφού είναι ένα βήμα προς την κατάργηση της φυσικής παρουσίας των φορολογουμένων στην Εφορία και η μετατροπή των συναλλαγών αποκλειστικά σε ηλεκτρονική.
Ήδη λογιστές και φορολογούμενοι είχαν ονομάσει τον πενταψήφιο 15515 (που θα αντικατασταθεί από το νέο αριθμό) «σούπερ αριθμό της Εφορίας».
Η στελέχωση του τηλεφωνικού κέντρου έχει γίνει με νέους αποφοίτους ΑΕΙ και ΤΕΙ. Τα στελέχη και το προσωπικό της υπηρεσίας έχουν περάσει από ταχύρρυθμα σεμινάρια τριών εβδομάδων ώστε να αποκτήσουν εμπειρία στα φορολογικά θέματα που είναι σύνθετα και πολύπλοκα λόγω της γραφειοκρατίας και της πολυνομίας.
Σύμφωνα με ανεπίσημους υπολογισμούς, κατά τη διάρκεια του τελευταίου διμήνου ο «σούπερ αριθμός» δέχθηκε περίπου ένα εκατομμύριο κλήσεις.

ΑΠΟ  http://www.news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: