Σάββατο, 08 Οκτώβριος 2016
Αρκετή ζήτηση αναμένεται να παρουσιαστεί στην αρχή της ελαιοκομικής σεζόν στην Ελλάδα. Οι πρώτες εκτιμήσεις βασίζονται στη φετινή αναμενόμενη μειωμένη εγχώρια παραγωγή, τουλάχιστον 15% από την
περσινή σεζόν, ενώ μείωση στη φετινή σοδειά βλέπει και η Ιταλία και η Τυνησία.
Αρκετή ζήτηση αναμένεται να παρουσιαστεί στην αρχή της ελαιοκομικής σεζόν στην Ελλάδα. Οι πρώτες εκτιμήσεις βασίζονται στη φετινή αναμενόμενη μειωμένη εγχώρια παραγωγή, τουλάχιστον 15% από την
περσινή σεζόν, ενώ μείωση στη φετινή σοδειά βλέπει και η Ιταλία και η Τυνησία.
Να σημειωθεί
ότι οι πρώτες τιμές για το φετινό αγουρέλαιο των Αγ. Αποστόλων είναι
στα 4,40 ευρώ το κιλό, λίγο χαμηλότερα από πέρυσι που ήταν στα 4,60,
όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Agrenda.
Πρόκειται για ελαιόλαδο ποικιλίας Αθηνολιάς και οξύτητας 0,3, του οποίου η έκθλιψη πραγματοποιείται από τις 28 Σεπτεμβρίου έως και τις 8 Οκτωβρίου και προορίζεται για την εταιρεία Alta Marena. «Οι τιμές αυτές είναι σε πολύ καλά επίπεδα αν σκεφτεί κανείς ότι η ελαιοπεριεκτικότητα είναι 4,9, δηλαδή στα 100 κιλά ελιές, 20 κιλά ελαιόλαδο», σημειώνει ο Γιώργος Μπατσάκης, πρόεδρος του Α.Σ. Αγ. Αποστόλων, ο οποίος προσθέτει ότι για το περσινό ελαιόλαδο οι τιμές είναι στα 3,25-3,30 ευρώ το κιλό.
ΑΠΟ http://www.eleftheriaonline.gr/
Πρόκειται για ελαιόλαδο ποικιλίας Αθηνολιάς και οξύτητας 0,3, του οποίου η έκθλιψη πραγματοποιείται από τις 28 Σεπτεμβρίου έως και τις 8 Οκτωβρίου και προορίζεται για την εταιρεία Alta Marena. «Οι τιμές αυτές είναι σε πολύ καλά επίπεδα αν σκεφτεί κανείς ότι η ελαιοπεριεκτικότητα είναι 4,9, δηλαδή στα 100 κιλά ελιές, 20 κιλά ελαιόλαδο», σημειώνει ο Γιώργος Μπατσάκης, πρόεδρος του Α.Σ. Αγ. Αποστόλων, ο οποίος προσθέτει ότι για το περσινό ελαιόλαδο οι τιμές είναι στα 3,25-3,30 ευρώ το κιλό.
ΑΠΟ http://www.eleftheriaonline.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου