ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Πλάτη βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα[4] προς τα βορειοανατολικά των Φιλιατρών σε υψόμετρο 294[1][5] μέτρα και απέχει 10 περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. ΙΣΤΟΡΙΑ: Το χωριό που βρίσκεται κάτω από το βουνό της Μάλης έχει μακρόχρονη ιστορία. Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Καναλουπού, ενώ ως Πλάτη αναφέρεται από το 1956.[6][7] Πάντως το χωριό συναντάται με την ονομασία Καναλουπού ή Κανελουπού ή Καναλωπού και σε προγενέστερες βιβλιογραφικές πηγές-αναφορές. Ο οικισμός αναφέρεται, σε διάφορες απογραφές των Βενετών Προνοητών της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, οι οποίες έγιναν στο χρονικό διάστημα της τριακονταετίας (1683/84-1715), κατά την οποία οι Βενετοί κατείχαν την Πελοπόννησο. Η Καναλουπού (Canalupu), ανήκε, το 1689, στην επαρχία της Αρκαδίας (ή Αρκαδιάς, δηλαδή την περιοχή της σημερινής Κυπαρισσίας), η οποία ήταν μια από τις 4 επαρχίες, στις οποίες χωριζόταν τότε το διαμέρισμα της Μεθώνης (επαρχία Φαναριού, επαρχία Αρκαδιάς, επαρχία Ναβαρίνου και επαρχία Μεθώνης).[8] Η Καναλουπού προσαρτήθηκε στον παλαιό Δήμο Εράνης το 1835,[9] ενώ αναφέρεται, το 1853 στον β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή ως χωριό του Δήμου Εράνης της Επαρχίας Τριφυλίας με πληθυσμό 115 κατοίκων, με βάση την απογραφή του 1851.[10] Το 1899 μεταφέρεται από το Νομό Μεσσηνίας και υπάγεται στον Νομό Τριφυλίας,[11] για μια περίπου δεκαετία, ως το 1909, που επανέρχεται ξανά στον Νομό Μεσσηνίας,[12] ως οικισμός της Επαρχίας Τριφυλίας. Το 1912 το χωριό της Καναλουπούς αποσπάται από τον Δήμο Εράνης και εντάσσεται στην Κοινότητα Χαλαζονίου, που είχε ως έδρα το Χαλαζόνι,[13][14] ως και το 1919,[15] που η Καναλουπού αποσπάται από την κοινότητα αυτή και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Καναλουπούς.[16] Η Καναλουπού παρέμεινε έδρα της ομώνυμης κοινότητας, από το 1919 ως το 1956, που το χωριό μετονομάζεται σε Πλάτη και η Κοινότητα σε Κοινότητα Πλάτης,[17] και συνέχισε με το νέο όνομα ως έδρα της Κοινότητας Πλάτης από το 1956 ως το 1997, όταν τότε, στα πλαίσια των αλλαγών που επήλθαν στη τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω του σχεδίου «Καποδίστριας», υπήχθη στον κατηργημένο Δήμο Φιλιατρών,[18] ως το 2010. Από το 2011, μετά τις νέες αλλαγές του σχεδίου «Καλλικράτης» ανήκει πλέον στον νέο Δήμο Τριφυλίας.[19][4] Ο δήμος αυτός, συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης με την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας. ΑΠΟ http://www.hellenicaworld.com/Greece/Geo/gr/PlatiMessinias.html

Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Ξεκινούν οι πλειστηριασμοί: Από σπίτια ως και ελικόπτερα







Η επιστροφή των συμβολαιογράφων στα καθήκοντα τους  έχει σημάνει και την έναρξη των πλειστηριασμών. Στα σχετικά «δελτία δημοσιεύσεων» μάλιστα οι εκθέσεις κατασχέσεων δεν έχουν τέλος, με κάθε είδους κινητά και ακίνητα να βρίσκονται σε αυτές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», έχει ξεκινήσει ήδη και επίσημα η λειτουργία μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας , στην οποία θα καταχωρούνται πλέον αποκλειστικά όλα τα περιουσιακά στοιχεία που θα βγαίνουν σε πλειστηριασμό, ενώ από τον Ιούλιο τα «χτυπήματα» και οι προσφορές θα γίνονται ψηφιακά μέσω διαδικτύου και ειδικών κωδικών.
Οικόπεδα διαμερίσματα, εξοχικά(με πισίνες αλλά και με εκκλησάκια μαζί), χώροι όπου λειτουργούν επιχειρήσεις(ξενοδοχεία, καφετέριες, fast food κ.α.)βρίσκονται υπό διαδικασία κατάσχεσης που έχουν κινήσει τράπεζες από ιδιώτες, δημόσιες υπηρεσίες(ΔΥΟ) κ.λ.π. για χρέη σημαντικά ή και ασήμαντα, ενώ «στο σφυρί» προγραμματίζεται να βγουν και πολλά κινητά περιουσιακά στοιχεία, από ΙΧ, φορτηγά, εκσκαφείς μέχρι σκάφη αναψυχής, φορτηγά πλοία και ελικόπτερα.
Διαβάζοντας κανείς την ατελείωτη λίστα με τα αντικείμενα που βγαίνουν «στο σφυρί»,  διαπιστώνει ότι βγαίνουν σε πλειστηριασμό ακόμη και  καρέκλες, τραπέζια, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τηλεοράσεις, φωτοτυπικά μηχανήματα μέχρι φούρνοι μικροκυμάτων, ζυγαριές, αρώματα ακόμα και φιάλες οξυγόνου.
Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα deltio.tnomik.gr  υπάρχουν όλες οι κατασχετήριες εκθέσεις και οι περιλήψεις που αφορούν τους πλειστηριασμούς.  Σκοπός του αρμόδιου υπουργείου είναι με τον τρόπο αυτό να ενημερώνονται οι πολίτες γύρω από τους μελλοντικούς πλειστηριασμούς σε όλη την Ελλάδα.
Από τον Ιούλιο όπως όλα δείχνουν οι διαδικασίες των πλειστηριασμών θα προχωρήσουν σε ψηφιακό επίπεδο και θα γίνονται ηλεκτρονικά.
Οι τράπεζες έχουν ήδη εντοπίσει 30.000 δανειολήπτες τους οποίους και έχουν κατατάξει ως κακοπληρωτές, καθώς ενώ διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία αποφεύγουν εσκεμμένα να καταβάλλουν αυτά που οφείλουν.
Οι ιδιοκτήτες από την πλευρά τους έχουν πάντα το δικαίωμα να προσφύγουν στην δικαιοσύνη.

ΑΠΟ http://www.news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΜΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΜΙΚΡΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΜΟ, ΣΤΑΛΜΕΝΟ ΑΠΟ ΦΙΛΟ