Από 1 Ιανουαρίου του 2016 θα ισχύει ο νέος ειδικός φόρος
κατανάλωσης στο
κρασί. Ο φόρος θα είναι 20 ευρώ ανά εκατόλιτρο τελικού προϊόντος (δηλαδή 0,20 ευρώ ανά λίτρο).
Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις που δίνει το υπουργείο Οικονομικών, "από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης απαλλάσσονται τα κρασιά που παράγονται από ιδιώτες και καταναλώνονται από τον ίδιο τον παραγωγό, τα μέλη της οικογενείας του ή τους προσκεκλημένους του, εφόσον δεν μεσολαβεί πώληση".
Επιπλέον το ΥΠΟΙΚ επισημαίνει ότι σε ειδικό φόρο κατανάλωσης υπόκειται ο οίνος που παράγεται στο εσωτερικό της χώρας, προέρχεται από άλλα κράτη μέλη ή εισάγεται στο εσωτερικό της χώρας. Ο φόρος καθίσταται απαιτητός κατά το χρόνο θέσης σε ανάλωση του οίνου στο εσωτερικό της χώρας. Όταν ο ειδικός φόρος κατανάλωσης του οίνου δεν έχει καταβληθεί, η παραγωγή, η μεταποίηση και η κατοχή του πραγματοποιείται σε φορολογική αποθήκη. Διευκρινίζεται ότι από την υποχρέωση σύστασης φορολογικής αποθήκης απαλλάσσονται οι μικροί οινοπαραγωγοί (οι οποίοι παράγουν κάτω από χίλια εκατόλιτρα ετησίως).
ΑΠΟ http://www.news.gr
κρασί. Ο φόρος θα είναι 20 ευρώ ανά εκατόλιτρο τελικού προϊόντος (δηλαδή 0,20 ευρώ ανά λίτρο).
Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις που δίνει το υπουργείο Οικονομικών, "από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης απαλλάσσονται τα κρασιά που παράγονται από ιδιώτες και καταναλώνονται από τον ίδιο τον παραγωγό, τα μέλη της οικογενείας του ή τους προσκεκλημένους του, εφόσον δεν μεσολαβεί πώληση".
Επιπλέον το ΥΠΟΙΚ επισημαίνει ότι σε ειδικό φόρο κατανάλωσης υπόκειται ο οίνος που παράγεται στο εσωτερικό της χώρας, προέρχεται από άλλα κράτη μέλη ή εισάγεται στο εσωτερικό της χώρας. Ο φόρος καθίσταται απαιτητός κατά το χρόνο θέσης σε ανάλωση του οίνου στο εσωτερικό της χώρας. Όταν ο ειδικός φόρος κατανάλωσης του οίνου δεν έχει καταβληθεί, η παραγωγή, η μεταποίηση και η κατοχή του πραγματοποιείται σε φορολογική αποθήκη. Διευκρινίζεται ότι από την υποχρέωση σύστασης φορολογικής αποθήκης απαλλάσσονται οι μικροί οινοπαραγωγοί (οι οποίοι παράγουν κάτω από χίλια εκατόλιτρα ετησίως).
ΑΠΟ http://www.news.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου