ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Πλάτη βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα[4] προς τα βορειοανατολικά των Φιλιατρών σε υψόμετρο 294[1][5] μέτρα και απέχει 10 περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. ΙΣΤΟΡΙΑ: Το χωριό που βρίσκεται κάτω από το βουνό της Μάλης έχει μακρόχρονη ιστορία. Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Καναλουπού, ενώ ως Πλάτη αναφέρεται από το 1956.[6][7] Πάντως το χωριό συναντάται με την ονομασία Καναλουπού ή Κανελουπού ή Καναλωπού και σε προγενέστερες βιβλιογραφικές πηγές-αναφορές. Ο οικισμός αναφέρεται, σε διάφορες απογραφές των Βενετών Προνοητών της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, οι οποίες έγιναν στο χρονικό διάστημα της τριακονταετίας (1683/84-1715), κατά την οποία οι Βενετοί κατείχαν την Πελοπόννησο. Η Καναλουπού (Canalupu), ανήκε, το 1689, στην επαρχία της Αρκαδίας (ή Αρκαδιάς, δηλαδή την περιοχή της σημερινής Κυπαρισσίας), η οποία ήταν μια από τις 4 επαρχίες, στις οποίες χωριζόταν τότε το διαμέρισμα της Μεθώνης (επαρχία Φαναριού, επαρχία Αρκαδιάς, επαρχία Ναβαρίνου και επαρχία Μεθώνης).[8] Η Καναλουπού προσαρτήθηκε στον παλαιό Δήμο Εράνης το 1835,[9] ενώ αναφέρεται, το 1853 στον β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή ως χωριό του Δήμου Εράνης της Επαρχίας Τριφυλίας με πληθυσμό 115 κατοίκων, με βάση την απογραφή του 1851.[10] Το 1899 μεταφέρεται από το Νομό Μεσσηνίας και υπάγεται στον Νομό Τριφυλίας,[11] για μια περίπου δεκαετία, ως το 1909, που επανέρχεται ξανά στον Νομό Μεσσηνίας,[12] ως οικισμός της Επαρχίας Τριφυλίας. Το 1912 το χωριό της Καναλουπούς αποσπάται από τον Δήμο Εράνης και εντάσσεται στην Κοινότητα Χαλαζονίου, που είχε ως έδρα το Χαλαζόνι,[13][14] ως και το 1919,[15] που η Καναλουπού αποσπάται από την κοινότητα αυτή και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Καναλουπούς.[16] Η Καναλουπού παρέμεινε έδρα της ομώνυμης κοινότητας, από το 1919 ως το 1956, που το χωριό μετονομάζεται σε Πλάτη και η Κοινότητα σε Κοινότητα Πλάτης,[17] και συνέχισε με το νέο όνομα ως έδρα της Κοινότητας Πλάτης από το 1956 ως το 1997, όταν τότε, στα πλαίσια των αλλαγών που επήλθαν στη τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω του σχεδίου «Καποδίστριας», υπήχθη στον κατηργημένο Δήμο Φιλιατρών,[18] ως το 2010. Από το 2011, μετά τις νέες αλλαγές του σχεδίου «Καλλικράτης» ανήκει πλέον στον νέο Δήμο Τριφυλίας.[19][4] Ο δήμος αυτός, συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης με την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας. ΑΠΟ http://www.hellenicaworld.com/Greece/Geo/gr/PlatiMessinias.html

Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Όταν η διαστροφή κωδικοποιείται: Το «εγχειρίδιο των παιδόφιλων», ο κώδικας επικοινωνίας τους και τα σύμβολά τους στο Ίντερνετ

Λεπτομέρειες σχετικά με τον κώδικα επικοινωνίας παιδόφιλων στο Διαδίκτυο, όπως αυτός περιγράφεται σε εγχειρίδιο που βρέθηκε στο αποκαλούμενο «Dark Web», έδωσε στη δημοσιότητα η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γονιών,.
Το εγχειρίδιο δημοσιοποιήθηκε στο πλαίσιο της υπόθεσης κυκλώματος παιδοφίλων, κατά την οποία συνελήφθη 40χρονος στο Περιστέρι.

Στο συγκεκριμένο εγχειρίδιο, καλύπτεται σε επτά κεφάλαια ο,τιδήποτε αφορά στην παιδοφιλία, από την ψυχολογία των παιδιών μέχρι και την προετοιμασία που απαιτείται, ώστε να πραγματοποιήσει ο παιδόφιλος τις ασελγείς του πράξεις.
Περιγράφονται οι τρόποι με τους οποίους ένας παιδόφιλος μπορεί να προσεγγίσει ένα παιδί και να το αποπλανήσει, ενώ επίσης αναλύονται οι τρόποι με τους οποίους ένας παιδόφιλος μπορεί να προστατέψει τον εαυτό του, αν τυχόν αποκαλυφθεί.
Το περιεχόμενο κάθε κεφαλαίου έχει ως εξής:
1ο Κεφάλαιο: Παιδοφιλία (pedophilia)
Το συγκεκριμένο κεφάλαιο αναφέρει τα πάντα γύρω από την παιδοφιλία, την οποία παρουσιάζει σαν φυσικό και παρεξηγημένο σεξουαλικό προσανατολισμό.
Το κεφάλαιο χωρίζεται σε επτά ενότητες.
1η ενότητα: Πρόλογος (Foreword)
Απόσπασμα : Η παιδεραστία είναι ένας σεξουαλικός προσανατολισμός στα ανθρώπινα είδη, που κάνει ώριμους ενήλικες, τόσο άνδρες όσο και γυναίκες, να έλκονται συναισθηματικά και σεξουαλικά από ανώριμα παιδιά.
2η ενότητα: Η πηγή (The Source)
Απόσπασμα : Δυστυχώς, όμως, η πηγή της παιδοφιλίας είναι επιστημονικό μυστήριο. Κανένας επιστήμονας δεν είναι σε θέση να πει τι προκαλεί την παιδοφιλία με βεβαιότητα και δεν υπάρχει τρέχουσα θεωρία που μπορεί να αποδειχθεί επιστημονικά. Ούτε μπορεί να μετρηθεί ή να ανιχνευθεί με οποιονδήποτε τρόπο, χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε επιστημονική διαδικασία ή όργανο. Η παιδοφιλία υπάρχει μόνο σε μια μειονότητα του ανθρώπινου πληθυσμού, και είναι μόνο ένα από τα πολλά μυστήρια του σύμπαντος.
3η ενότητα: Γνήσιοι/προσποιητοί παιδεραστές (Genuine vs. Artificial)
Απόσπασμα : Οι προσποιητοί παιδεραστές δεν είναι λιγότερο άξιοι από τους γνήσιους παιδεραστές, καθώς κατά τη γνώμη μου, είμαστε όλοι εδώ για τον ίδιο ακριβώς λόγο, ο οποίος είναι ένα σεξουαλικό ενδιαφέρον για τα παιδιά. Απλά το ενδιαφέρον μας για τα παιδιά προέρχεται από διαφορετικές κατευθύνσεις.
4η ενότητα: Προσανατολισμοί (Orientations)
Απόσπασμα: Η νηπιοφιλία αφορά άτομα που ελκύονται από πολύ μικρές ηλικίες παιδιών, όπως βρέφη και νήπια εντός της ηλικίας των 1-3 ετών. Αυτή η κατηγορία είναι από τις σπανιότερες, καθώς δεν αναφέρεται σχεδόν καθόλου.
5η ενότητα: Προκλήσεις (Challenges)
Απόσπασμα : Σε αυτή την ενότητα θα προσπαθήσουμε να σας βοηθήσουμε να χειριστείτε και να ξεπεράσετε τις πιο κοινές δυσκολίες που, κατά μέσο όρο, οι γνήσιοι παιδεραστές συναντούν στη διάρκεια της ζωής τους, έτσι ώστε να μπορείτε να οδηγήσετε τον εαυτό σας πιο εύκολα έξω από όλα τα εμπόδια που βάζει η παιδεραστία στο δρόμο μας.
6η ενότητα: Έλεγχος ορμών (Urge Control)
Απόσπασμα: Όσοι ανησυχούν πολύ για τη σεξουαλική επιθυμία και τον έλεγχό τους, θα πρέπει να αυνανίζονται περισσότερο από το μέσο όρο για να κρατήσουν το κεφάλι τους ήσυχο και τη σεξουαλικότητα τους σε έλεγχο, ειδικά όταν είναι (τακτικά) κοντά και οικεία με τα παιδιά.
7η ενότητα: Θα πρέπει να το κάνω; (Should I Do it?)
Απόσπασμα : Όλα θα αλλάξουν, πρώτα απ’ όλα γιατί ξαφνικά κάνεις κάτι που είναι αυστηρά κοινωνικά απαράδεκτο και παράνομο. Και, δεδομένου ότι θα υπάρχει ένας ορισμένος κίνδυνος να πιαστείς, τόσο από την κοινωνία όσο και από την αστυνομία, θα έχεις ένα ορισμένο βάρος φόβου που θα κρέμεται συνεχώς πάνω από τους ώμους σου, από τώρα και στο μέλλον.
2ο Κεφάλαιο: Παιδιά (Children)
Το συγκεκριμένο κεφάλαιο αναφέρει τα πάντα για τα παιδιά, ξεκινώντας από την σεξουαλικότητα τους και καταλήγοντας στη «χημεία» ανάμεσα σε ένα παιδί και στον παιδεραστή. Το κεφάλαιο χωρίζεται σε πέντε ενότητες:
1η ενότητα: Foreword (Πρόλογος) 
2η ενότητα: Sexuality (Σεξουαλικότητα) 
3η ενότητα: Development (Ανάπτυξη) 
4η ενότητα: Personalities (Προσωπικότητες)
5η ενότητα: Chemistry (Χημεία)
3ο Κεφάλαιο: Ασφάλεια (security)
Το συγκεκριμένο κεφάλαιο πραγματεύεται πως ένας παιδόφιλος μπορεί να μείνει ασφαλής και να αποφύγει δύσκολες καταστάσεις, όπως την σύλληψή του. Το κεφάλαιο χωρίζεται σε εννιά ενότητες.
1η ενότητα: Foreword (Πρόλογος) 
2η ενότητα: Child love levels (Επίπεδα ασφάλειας)
3η ενότητα: Secrecy (Μυστικότητα) 
4η ενότητα: Evidence (Αποδείξεις) 
5η ενότητα: Environment (Περιβάλλον) 
6η ενότητα: Getting Caught (Σύλληψη) 
7η ενότητα: Surviving Prison (Επιζώντας στην φυλακή)
8η ενότητα: Escaping Planning (Σχέδιο απόδρασης) 
9η ενότητα: Child post-trauma (Μετατραυματικό στάδιο του παιδιού)
4ο Κεφάλαιο: Εντοπισμός παιδιών (Finding children)
Το συγκεκριμένο κεφάλαιο αναφέρει τρόπους με τους οποίους ένας παιδεραστής μπορεί να πλησιάσει ένα παιδί και πως μπορεί να αναπτύξει φιλία και σχέσεις μαζί του. Το κεφάλαιο χωρίζεται σε επτά ενότητες.
1η ενότητα: Foreword (Πρόλογος) 
2η ενότητα: Single moms (Ανύπαντρες μητέρες) 
3η ενότητα: Schools (Σχολεία) 
4η ενότητα: Kiddie magnets («Μαγνήτες» παιδιών)
5 η ενότητα: Babysitting and scouting (Babysitting και προκοπισμός)
6η ενότητα: Hunting season («Εποχή κυνηγιού») 
7η ενότητα: Befriending children (Ενεργώντας σαν φίλος των παιδιών)
Το 5ο κεφάλαιο αναφέρεται στην 6η ενότητα του 4ου κεφαλαίου (Hunting season/«Εποχή κυνηγιού»)
6ο Κεφάλαιο: Σεξουαλικές επαφές με παιδιά (Sex with kids)
Το συγκεκριμένο κεφάλαιο αναφέρει λεπτομέρειες για το πως ένας παιδόφιλος μπορεί να αποπλανήσει και να έρθει σε σεξουαλική επαφή με παιδιά. Το κεφάλαιο χωρίζεται σε πέντε ενότητες.
1η ενότητα: Preparations (Προετοιμασίες)
2η ενότητα: Babies and Toddlers (Μωρά και νήπια) 
3η ενότητα: Children (Παιδιά) 
4η ενότητα: Adolescents (Έφηβοι) 
5η ενότητα: Penetration Training (Εξάσκηση διείσδυσης)
Το 7ο κεφάλαιο αναφέρεται στην 5η ενότητα του 6ου κεφαλαίου (Penetration Training) και μαθαίνει στον παιδόφιλο πως θα πραγματοποιήσει τις ασελγείς του πράξεις.

 Το συγκεκριμένο σύμβολο αναφέρεται στους παιδόφιλους που προτιμούν μικρά αγόρια.

Το συγκεκριμένο σύμβολο αναφέρεται στους παιδόφιλους που προτιμούν μικρά κορίτσια.

Το συγκεκριμένο σύμβολο αναφέρεται γενικά στους παιδόφιλους.


ΑΠΟ http://www.huffingtonpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΛΑΤΗ: (ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΚΑΝΑΛΟΥΠΟΥΣ). ΣΥΛΛΟΓΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ. (ΔΥΟ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ).

Στην προσπάθεια που γίνετε για τη συλλογή παλαιών φώτο με θέμα το χωριό μας, μας ήρθε μία ακόμα, με δύο ενδεικτικά του δημοτικού μας σχολε...