ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Πλάτη βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα[4] προς τα βορειοανατολικά των Φιλιατρών σε υψόμετρο 294[1][5] μέτρα και απέχει 10 περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. ΙΣΤΟΡΙΑ: Το χωριό που βρίσκεται κάτω από το βουνό της Μάλης έχει μακρόχρονη ιστορία. Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Καναλουπού, ενώ ως Πλάτη αναφέρεται από το 1956.[6][7] Πάντως το χωριό συναντάται με την ονομασία Καναλουπού ή Κανελουπού ή Καναλωπού και σε προγενέστερες βιβλιογραφικές πηγές-αναφορές. Ο οικισμός αναφέρεται, σε διάφορες απογραφές των Βενετών Προνοητών της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, οι οποίες έγιναν στο χρονικό διάστημα της τριακονταετίας (1683/84-1715), κατά την οποία οι Βενετοί κατείχαν την Πελοπόννησο. Η Καναλουπού (Canalupu), ανήκε, το 1689, στην επαρχία της Αρκαδίας (ή Αρκαδιάς, δηλαδή την περιοχή της σημερινής Κυπαρισσίας), η οποία ήταν μια από τις 4 επαρχίες, στις οποίες χωριζόταν τότε το διαμέρισμα της Μεθώνης (επαρχία Φαναριού, επαρχία Αρκαδιάς, επαρχία Ναβαρίνου και επαρχία Μεθώνης).[8] Η Καναλουπού προσαρτήθηκε στον παλαιό Δήμο Εράνης το 1835,[9] ενώ αναφέρεται, το 1853 στον β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή ως χωριό του Δήμου Εράνης της Επαρχίας Τριφυλίας με πληθυσμό 115 κατοίκων, με βάση την απογραφή του 1851.[10] Το 1899 μεταφέρεται από το Νομό Μεσσηνίας και υπάγεται στον Νομό Τριφυλίας,[11] για μια περίπου δεκαετία, ως το 1909, που επανέρχεται ξανά στον Νομό Μεσσηνίας,[12] ως οικισμός της Επαρχίας Τριφυλίας. Το 1912 το χωριό της Καναλουπούς αποσπάται από τον Δήμο Εράνης και εντάσσεται στην Κοινότητα Χαλαζονίου, που είχε ως έδρα το Χαλαζόνι,[13][14] ως και το 1919,[15] που η Καναλουπού αποσπάται από την κοινότητα αυτή και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Καναλουπούς.[16] Η Καναλουπού παρέμεινε έδρα της ομώνυμης κοινότητας, από το 1919 ως το 1956, που το χωριό μετονομάζεται σε Πλάτη και η Κοινότητα σε Κοινότητα Πλάτης,[17] και συνέχισε με το νέο όνομα ως έδρα της Κοινότητας Πλάτης από το 1956 ως το 1997, όταν τότε, στα πλαίσια των αλλαγών που επήλθαν στη τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω του σχεδίου «Καποδίστριας», υπήχθη στον κατηργημένο Δήμο Φιλιατρών,[18] ως το 2010. Από το 2011, μετά τις νέες αλλαγές του σχεδίου «Καλλικράτης» ανήκει πλέον στον νέο Δήμο Τριφυλίας.[19][4] Ο δήμος αυτός, συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης με την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας. ΑΠΟ http://www.hellenicaworld.com/Greece/Geo/gr/PlatiMessinias.html

Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014

Η προστασία των προσωπικών δεδομένων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επεξεργάζεται τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα με πλήρη σεβασμό των δικαιωμάτων των ενδιαφερομένων προσώπων.
Για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του απέναντι στο προσωπικό του και τους Ευρωπαίους πολίτες, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι συχνά υποχρεωμένο να λάβει γνώση προσωπικών δεδομένων, όπως το όνομα και η διεύθυνση, ή και άλλων, ακόμη πιο ευαίσθητων στοιχείων.
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επεξεργάζεται τα δεδομένα αυτά σύμφωνα με τις διατάξεις του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 45/2001 και εξασφαλίζει την
προστασία των δικαιωμάτων που αναγνωρίζει ο κανονισμός αυτός. Ο κανονισμός αποσκοπεί στην προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών των φυσικών προσώπων, έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που τους αφορούν. Στόχος του κανονισμού αυτού είναι να κάνει δυνατή την ελεύθερη κυκλοφορία πληροφοριών, σε ένα πλαίσιο που θα εγγυάται τα δικαιώματα των προσώπων και την εύλογη απαίτησή τους να είναι σεβαστή η προσωπική τους ζωή.
Όλες οι υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που χρησιμοποιούν πληροφορίες με τις οποίες εξακριβώνεται η ταυτότητα προσώπων, υπόκεινται στις διατάξεις του ανωτέρω κανονισμού. Για κάθε πράξη σχετιζόμενη με τα δεδομένα αυτά (συλλογή, αναζήτηση πληροφοριών, διαβίβαση, οργάνωση κ.λπ.) πρέπει να ενημερώνεται εκ των προτέρων, με σχετική κοινοποίηση, ο υπεύθυνος προστασίας δεδομένων. Ο υπεύθυνος προστασίας δεδομένων καταχωρίζει την κοινοποίηση αυτή σε δημόσιο μητρώο.
Σχετικά με τον Οδηγό της προστασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα:
Στο πλαίσιο της αποστολής της, η υπηρεσία προστασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα ενημερώνει εκείνους που επεξεργάζονται τα δεδομένα άλλων προσώπων, καθώς και εκείνους τα προσωπικά δεδομένα των οποίων τυγχάνουν επεξεργασίας, σχετικά με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους.

ΑΠΟ http://www.news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ελεύθερη είσοδος την ερχόμενη Τρίτη στο Μουσείο Ακρόπολης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR 15/05/2021  09:14 Το Μουσείο Ακρόπολης συμμετέχει στον ψηφιακό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων που διοργανώνετα...