ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Πλάτη βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα[4] προς τα βορειοανατολικά των Φιλιατρών σε υψόμετρο 294[1][5] μέτρα και απέχει 10 περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. ΙΣΤΟΡΙΑ: Το χωριό που βρίσκεται κάτω από το βουνό της Μάλης έχει μακρόχρονη ιστορία. Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Καναλουπού, ενώ ως Πλάτη αναφέρεται από το 1956.[6][7] Πάντως το χωριό συναντάται με την ονομασία Καναλουπού ή Κανελουπού ή Καναλωπού και σε προγενέστερες βιβλιογραφικές πηγές-αναφορές. Ο οικισμός αναφέρεται, σε διάφορες απογραφές των Βενετών Προνοητών της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, οι οποίες έγιναν στο χρονικό διάστημα της τριακονταετίας (1683/84-1715), κατά την οποία οι Βενετοί κατείχαν την Πελοπόννησο. Η Καναλουπού (Canalupu), ανήκε, το 1689, στην επαρχία της Αρκαδίας (ή Αρκαδιάς, δηλαδή την περιοχή της σημερινής Κυπαρισσίας), η οποία ήταν μια από τις 4 επαρχίες, στις οποίες χωριζόταν τότε το διαμέρισμα της Μεθώνης (επαρχία Φαναριού, επαρχία Αρκαδιάς, επαρχία Ναβαρίνου και επαρχία Μεθώνης).[8] Η Καναλουπού προσαρτήθηκε στον παλαιό Δήμο Εράνης το 1835,[9] ενώ αναφέρεται, το 1853 στον β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή ως χωριό του Δήμου Εράνης της Επαρχίας Τριφυλίας με πληθυσμό 115 κατοίκων, με βάση την απογραφή του 1851.[10] Το 1899 μεταφέρεται από το Νομό Μεσσηνίας και υπάγεται στον Νομό Τριφυλίας,[11] για μια περίπου δεκαετία, ως το 1909, που επανέρχεται ξανά στον Νομό Μεσσηνίας,[12] ως οικισμός της Επαρχίας Τριφυλίας. Το 1912 το χωριό της Καναλουπούς αποσπάται από τον Δήμο Εράνης και εντάσσεται στην Κοινότητα Χαλαζονίου, που είχε ως έδρα το Χαλαζόνι,[13][14] ως και το 1919,[15] που η Καναλουπού αποσπάται από την κοινότητα αυτή και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Καναλουπούς.[16] Η Καναλουπού παρέμεινε έδρα της ομώνυμης κοινότητας, από το 1919 ως το 1956, που το χωριό μετονομάζεται σε Πλάτη και η Κοινότητα σε Κοινότητα Πλάτης,[17] και συνέχισε με το νέο όνομα ως έδρα της Κοινότητας Πλάτης από το 1956 ως το 1997, όταν τότε, στα πλαίσια των αλλαγών που επήλθαν στη τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω του σχεδίου «Καποδίστριας», υπήχθη στον κατηργημένο Δήμο Φιλιατρών,[18] ως το 2010. Από το 2011, μετά τις νέες αλλαγές του σχεδίου «Καλλικράτης» ανήκει πλέον στον νέο Δήμο Τριφυλίας.[19][4] Ο δήμος αυτός, συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης με την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας. ΑΠΟ http://www.hellenicaworld.com/Greece/Geo/gr/PlatiMessinias.html

Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2014

9.000 αιτήσεις για επίδομα θέρμανσης σε 3 ώρες - Που και πώς θα κάνετε αίτηση

To επίδομα θέρμανσης μπορείτε να το λάβετε χωρίς γραφειοκρατία και σε 20 ημέρες
- Το επίδομα ανέρχεται σε 35 λεπτά το λίτρο και χορηγείται με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια
- Η υποβολή της αίτησης γίνεται ηλεκτρονικά με τη συμπλήρωση των απαραίτητων στοιχείων
- Αίτηση μπορεί να υποβάλλει κάποιος και από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών της περιοχής

Μεγάλο το ενδιαφέρον για το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης. Μέσα σε τρεις ώρες από το άνοιγμα της πύλης στον ιστότοπο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων υποβλήθηκαν 9.000 αιτήσεις.
Το επίδομα μπορείτε να πάρετε χωρίς γραφειοκρατία και σε είκοσι μέρες αν σήμερα υποβάλετε την αναγκαία αίτηση.

Οι δικαιούχοι που δεν παρήγγειλαν ακόμα πετρέλαιο μπορούν να υποβάλουν αίτηση και να πάρουν το 25% του ποσού που δικαιούνται, ενώ όσοι αγόρασαν πετρέλαιο έχουν δικαίωμα να πάρουν ολόκληρο το ποσό , ανεξάρτητα αν ξαναβάλουν πετρέλαιο.

Υπενθυμίζεται ότι το επίδομα χορηγείται με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και ανέρχεται σε 35 λεπτά το λίτρο. Για να υποβάλετε την αίτηση θα πρέπει να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.gsis.gr.

Η υποβολή γίνεται ηλεκτρονικά και τα στοιχεία που χρειάζεται να αναγράψετε είναι: ΑΦΜ, ονοματεπώνυμο και αριθμός προστατευόμενων τέκνων, εάν θέλετε προκαταβολή ή όχι, το ΙΒΑΝ του τραπεζικού λογαριασμού, το ονοματεπώνυμο του 1ου δικαιούχου του λογαριασμού, τον αριθμό της παροχής ρεύματος της κύριας κατοικίας, τη διεύθυνση, τα τετραγωνικά, αν η κατοικία είναι ιδιόκτητη, ενοικιαζόμενη ή έχει παραχωρηθεί δωρεάν, τον ΑΦΜ του εκμισθωτή ή του ατόμου που σας την παραχώρησε δωρεάν, την ένδειξη αν είναι πολυκατοικία και τα στοιχεία επικοινωνίας όπως αριθμό κινητού ή σταθερού τηλεφώνου, το e-mail.

Επίσης, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση και στο ΚΕΠ της περιοχής σας.

Υπενθυμίζεται ότι οι αιτήσεις είναι δυνατόν να υποβληθούν ως τις 30 Μαΐου.

Η προκαταβολή και το επίδομα κατατίθενται σε τραπεζικό λογαριασμό χωρίς προσκόμιση δικαιολογητικών, ενώ όσοι αγοράσουν παραπάνω από μία φορά πετρέλαιο θέρμανσης δεν θα χρειαστεί να υποβάλλουν ξανά αίτηση.

Σημειώνεται ότι η εφορία θα καλεί για έλεγχο όσους διασταυρώνει να έχουν δώσει λανθασμένα στοιχεία.


ΑΠΟ http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΛΑΤΗ: ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΝΕΤΙΚΟΥ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟΥ ΜΑΣ

Δείτε το εσωτερικό του υδραγωγείου μας, όπως το τράβηξαν οι σπηλαιολόγοΙ