ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Πλάτη βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα[4] προς τα βορειοανατολικά των Φιλιατρών σε υψόμετρο 294[1][5] μέτρα και απέχει 10 περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. ΙΣΤΟΡΙΑ: Το χωριό που βρίσκεται κάτω από το βουνό της Μάλης έχει μακρόχρονη ιστορία. Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Καναλουπού, ενώ ως Πλάτη αναφέρεται από το 1956.[6][7] Πάντως το χωριό συναντάται με την ονομασία Καναλουπού ή Κανελουπού ή Καναλωπού και σε προγενέστερες βιβλιογραφικές πηγές-αναφορές. Ο οικισμός αναφέρεται, σε διάφορες απογραφές των Βενετών Προνοητών της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, οι οποίες έγιναν στο χρονικό διάστημα της τριακονταετίας (1683/84-1715), κατά την οποία οι Βενετοί κατείχαν την Πελοπόννησο. Η Καναλουπού (Canalupu), ανήκε, το 1689, στην επαρχία της Αρκαδίας (ή Αρκαδιάς, δηλαδή την περιοχή της σημερινής Κυπαρισσίας), η οποία ήταν μια από τις 4 επαρχίες, στις οποίες χωριζόταν τότε το διαμέρισμα της Μεθώνης (επαρχία Φαναριού, επαρχία Αρκαδιάς, επαρχία Ναβαρίνου και επαρχία Μεθώνης).[8] Η Καναλουπού προσαρτήθηκε στον παλαιό Δήμο Εράνης το 1835,[9] ενώ αναφέρεται, το 1853 στον β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή ως χωριό του Δήμου Εράνης της Επαρχίας Τριφυλίας με πληθυσμό 115 κατοίκων, με βάση την απογραφή του 1851.[10] Το 1899 μεταφέρεται από το Νομό Μεσσηνίας και υπάγεται στον Νομό Τριφυλίας,[11] για μια περίπου δεκαετία, ως το 1909, που επανέρχεται ξανά στον Νομό Μεσσηνίας,[12] ως οικισμός της Επαρχίας Τριφυλίας. Το 1912 το χωριό της Καναλουπούς αποσπάται από τον Δήμο Εράνης και εντάσσεται στην Κοινότητα Χαλαζονίου, που είχε ως έδρα το Χαλαζόνι,[13][14] ως και το 1919,[15] που η Καναλουπού αποσπάται από την κοινότητα αυτή και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Καναλουπούς.[16] Η Καναλουπού παρέμεινε έδρα της ομώνυμης κοινότητας, από το 1919 ως το 1956, που το χωριό μετονομάζεται σε Πλάτη και η Κοινότητα σε Κοινότητα Πλάτης,[17] και συνέχισε με το νέο όνομα ως έδρα της Κοινότητας Πλάτης από το 1956 ως το 1997, όταν τότε, στα πλαίσια των αλλαγών που επήλθαν στη τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω του σχεδίου «Καποδίστριας», υπήχθη στον κατηργημένο Δήμο Φιλιατρών,[18] ως το 2010. Από το 2011, μετά τις νέες αλλαγές του σχεδίου «Καλλικράτης» ανήκει πλέον στον νέο Δήμο Τριφυλίας.[19][4] Ο δήμος αυτός, συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης με την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας. ΑΠΟ http://www.hellenicaworld.com/Greece/Geo/gr/PlatiMessinias.html

Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Ξεκινά στην Αθήνα το μεγαλύερο πρόγραμμα κατάρτισης επιχειρηματιών τεχνολογίας

Οι Industry Disruptors – Game Changers και το Founder Institute, το μεγαλύτερο πρόγραμμα κατάρτισης επιχειρηματιών τεχνολογίας παγκοσμίως, ανακοίνωσαν την επίσημη έναρξη του προγράμματος στην Αθήνα.

Σκοπός του Founder Institute είναι η δημιουργία πάνω από 20 ουσιαστικών και βιώσιμων τεχνολογικών επιχειρήσεων το χρόνο.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο http://fi.co/apply/athens. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 25 Απριλίου 2014.

Θα δοθούν δύο υποτροφίες για την παρακολούθηση του προγράμματος, μία στον καλύτερο υποψήφιο (Applicant Distinction Fellowship) και μια στην καλύτερη γυναίκα υποψήφιο (Female Founder Fellowship), τις οποίες θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν όσοι δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 30 Μαρτίου.
Το Founder Institute προσφέρει ένα τετράμηνο εντατικό πρόγραμμα σπουδών που σχεδιάστηκε για να βοηθήσει επιχειρηματίες σε κάθε πτυχή της επιχείρησής τους, από τη σύλληψη της βασικής ιδέας μέχρι την κατάρτιση του μοντέλου των εσόδων.
Κάθε ενότητα θα παραδίδεται από τρεις μέντορες, οι οποίοι θα μοιράζονται τις μοναδικές και συχνά διαφορετικές απόψεις τους σχετικά με το θέμα, και θα παρέχουν συμβουλές μέσα από την εμπειρία τους. Οι συμμετέχοντες θα αναλαμβάνουν να διεκπεραιώσουν ομαδικές εργασίες με τη θεματολογία κάθε ενότητες.
Το πρόγραμμα ξεκινάει επίσημα στην Αθήνα μετά από την επιτυχημένη δοκιμαστική περίοδο του Φεβρουάριου που συγκέντρωσε πάνω από 300 ενδιαφερόμενους. Διευθυντές του προγράμματος στην Αθήνα είναι ο Μιχάλης Στάγκος και η Κάρλα Τάνας, συν-ιδρυτές των ID-GC.
Kατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου ο Μιχάλης Στάγκος παρουσίασε τη δομή του προγράμματος στην Ελλάδα και δήλωσε πως, "λαμβάνοντας υπόψη ότι περισσότερο από το 90% των τεχνολογικών startups αποτυγχάνουν κάθε χρόνο, είμαστε πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε να φέρουμε στην Ελλάδα το πρόγραμμα που αντιστρέφει τα δεδομένα, με ποσοστό επιτυχίας 90%".
Σημαντικοί μέντορες έχουν ήδη εκδηλώσει την έμπρακτη υποστήριξή τους στο πρόγραμμα μεταξύ των οποίων:
  • Adeo Ressi:  Ιδρυτής & CEO, Founder Institute
  • Αλέξης Ελευθεριάδης: Chief Scientist & Συν-ιδρυτής, Vidyo
  • Αντώνης Μαρκόπουλος: Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Ασία Pacific Region, Intralot
  • Απόστολος Αποστολάκης: Σύμβουλος & Συν-ιδρυτής , Doctoranytime.gr, Συν-ιδρυτής E-food.gr
  • Βασίλης Νικολόπουλος: CEO & Συν-ιδρυτής, Intelen
  • Γιάννης Κανελλόπουλος: Σύμβουλος Διαχείρισης Sustainable Software, Software Improvement Group
  • Γιάννης Δοξαράς: Διευθύνων Σύμβουλος, Warp.ly
  • Κωστής Σταυρόπουλος: Διευθύνων Σύμβουλος , iSquare S.A. (Apple Value Added Distributor στην Ελλάδα & Κύπρο)
  • Μάρκος Βερέμης: Ιδρυτής & CEO, Upstream
  • Σωτήρης Συρμακέζης: Γενικός Διευθυντής, Τράπεζα Πειραιώς
  • Τάσος Φλάμπουρας: Γενικός Διευθυντής, Aventurine SA
  • Χρήστος Κασκαβέλης: Ιδρυτής/COO, Velti, 2000-2013
Με αφορμή την έναρξη του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί μια σειρά δωρεάν εκδηλώσεων για το ευρύ κοινό. Μπορείτε να βρείτε τη λίστα των προσεχών εκδηλώσεων στο http://fi.co/curriculum/athens.

ΑΠΟ http://www.inewsgr.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: