ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Πλάτη βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα[4] προς τα βορειοανατολικά των Φιλιατρών σε υψόμετρο 294[1][5] μέτρα και απέχει 10 περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. ΙΣΤΟΡΙΑ: Το χωριό που βρίσκεται κάτω από το βουνό της Μάλης έχει μακρόχρονη ιστορία. Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Καναλουπού, ενώ ως Πλάτη αναφέρεται από το 1956.[6][7] Πάντως το χωριό συναντάται με την ονομασία Καναλουπού ή Κανελουπού ή Καναλωπού και σε προγενέστερες βιβλιογραφικές πηγές-αναφορές. Ο οικισμός αναφέρεται, σε διάφορες απογραφές των Βενετών Προνοητών της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, οι οποίες έγιναν στο χρονικό διάστημα της τριακονταετίας (1683/84-1715), κατά την οποία οι Βενετοί κατείχαν την Πελοπόννησο. Η Καναλουπού (Canalupu), ανήκε, το 1689, στην επαρχία της Αρκαδίας (ή Αρκαδιάς, δηλαδή την περιοχή της σημερινής Κυπαρισσίας), η οποία ήταν μια από τις 4 επαρχίες, στις οποίες χωριζόταν τότε το διαμέρισμα της Μεθώνης (επαρχία Φαναριού, επαρχία Αρκαδιάς, επαρχία Ναβαρίνου και επαρχία Μεθώνης).[8] Η Καναλουπού προσαρτήθηκε στον παλαιό Δήμο Εράνης το 1835,[9] ενώ αναφέρεται, το 1853 στον β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή ως χωριό του Δήμου Εράνης της Επαρχίας Τριφυλίας με πληθυσμό 115 κατοίκων, με βάση την απογραφή του 1851.[10] Το 1899 μεταφέρεται από το Νομό Μεσσηνίας και υπάγεται στον Νομό Τριφυλίας,[11] για μια περίπου δεκαετία, ως το 1909, που επανέρχεται ξανά στον Νομό Μεσσηνίας,[12] ως οικισμός της Επαρχίας Τριφυλίας. Το 1912 το χωριό της Καναλουπούς αποσπάται από τον Δήμο Εράνης και εντάσσεται στην Κοινότητα Χαλαζονίου, που είχε ως έδρα το Χαλαζόνι,[13][14] ως και το 1919,[15] που η Καναλουπού αποσπάται από την κοινότητα αυτή και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Καναλουπούς.[16] Η Καναλουπού παρέμεινε έδρα της ομώνυμης κοινότητας, από το 1919 ως το 1956, που το χωριό μετονομάζεται σε Πλάτη και η Κοινότητα σε Κοινότητα Πλάτης,[17] και συνέχισε με το νέο όνομα ως έδρα της Κοινότητας Πλάτης από το 1956 ως το 1997, όταν τότε, στα πλαίσια των αλλαγών που επήλθαν στη τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω του σχεδίου «Καποδίστριας», υπήχθη στον κατηργημένο Δήμο Φιλιατρών,[18] ως το 2010. Από το 2011, μετά τις νέες αλλαγές του σχεδίου «Καλλικράτης» ανήκει πλέον στον νέο Δήμο Τριφυλίας.[19][4] Ο δήμος αυτός, συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης με την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας. ΑΠΟ http://www.hellenicaworld.com/Greece/Geo/gr/PlatiMessinias.html

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

ΟΓΑ: Συμπληρωματικά στοιχεία συνταξιούχων για την απογραφή

Ενημερωτική επιστολή σε περίπου 9 χιλιάδες συνταξιούχους του, αποστέλλει ο ΟΓΑ προκειμένου να ελέγξουν ή να συμπληρώσουν τους αριθμούς Φορολογικού Μητρώου και Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισής τους. 

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 29 Μαρτίου και σύμφωνα με την διοίκηση του ταμείου, όσοι δεν προσέλθουν θα βρεθούν αντιμέτωποι με αναστολή της καταβολής στης σύνταξής τους από την 1η Μαΐου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ολοκληρώνεται η Απογραφή των Συνταξιούχων του ΟΓΑ με ΑΦΜ και ΑΜΚΑ

Το 2013 είναι η χρονιά νοικοκυρέματος των Ασφαλιστικών Ταμείων για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας, στο πλαίσιο αυτό, η αναγραφή του ΑΦΜ και του ΑΜΚΑ σε κάθε συνταξιοδοτική παροχή είναι αναγκαία και υποχρεωτική.

Για το σκοπό αυτό ο ΟΓΑ αποστέλλει ενημερωτικές επιστολές σε 9.000 περίπου συνταξιούχους του, για τους οποίους διαπιστώθηκε ότι δεν έχουν δηλώσει τον ΑΦΜ ή/και τον ΑΜΚΑ τους ή είναι λανθασμένα καταχωρημένοι στο Μητρώο Συνταξιούχων του ΟΓΑ.
 

Οι συνταξιούχοι που θα λάβουν την ενημερωτική επιστολή του ΟΓΑ θα πρέπει να ελέγξουν αν αναγράφονται στην επιστολή ο ΑΦΜ και ο ΑΜΚΑ τους ή αν οι αναγραφόμενοι αριθμοί είναι σωστοί.
 

Στην περίπτωση που δεν αναγράφονται ή δεν είναι σωστοί, θα πρέπει να προσέλθουν έως 29/03/2013 στον Ανταποκριτή του τόπου κατοικίας τους, για να δηλώσουν το σωστό ΑΦΜ ή ΑΜΚΑ προσκομίζοντας:
A) To τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος ή βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ, σε περίπτωση διόρθωσης ή συμπλήρωσης του ΑΦΜ, 

B) Βεβαίωση απόδοσης ΑΜΚΑ, σε περίπτωση διόρθωσης ή συμπλήρωσης ΑΜΚΑ.

Σημείωση: Σε περίπτωση που δεν διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ο αναγραφόμενος αριθμός είναι λανθασμένος θα πρέπει να απευθυνθούν προηγουμένως σε οπουδήποτε Κέντρο Εξυπηρέτησης πολιτών (ΚΕΠ), για να τους χορηγηθεί σχετική βεβαίωση ΑΜΚΑ, έχοντας απαραιτήτως μαζί τους, τα δικαιολογητικά που αναγράφονται στην επιστολή για την χορήγηση ΑΜΚΑ.
 

Επισημαίνεται ότι, η σύζυγος θα πρέπει να δηλώνει το δικό της ΑΜΚΑ και ΑΦΜ και όχι του συζύγου της.
 

Τέλος, επειδή δεν θα δοθεί παράταση, μετά την καταληκτική ημερομηνία της 29/03/2013, οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ θα πρέπει άμεσα να ανταποκριθούν για την συμπλήρωση του ΑΜΚΑ και του ΑΦΜ. Σε διαφορετική περίπτωση θα ανασταλεί η καταβολή της σύνταξης τους από την 1 Μαΐου 2013.


Από τη Διοίκηση του ΟΓΑ 
 
ΑΠΟ http://filiatranet.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΛΑΤΗ: (ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΚΑΝΑΛΟΥΠΟΥΣ). ΣΥΛΛΟΓΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ. (ΔΥΟ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ).

Στην προσπάθεια που γίνετε για τη συλλογή παλαιών φώτο με θέμα το χωριό μας, μας ήρθε μία ακόμα, με δύο ενδεικτικά του δημοτικού μας σχολε...