Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017

Συμμετοχές για το Γκίνες στον Καλαματιανό χορό

Τρίτη, 23 Μαΐου 2017


Από σήμερα μπορεί κανείς να δηλώσει ενδιαφέρον για να λάβει μέρος στην προσπάθεια για τo ρεκόρ Γκίνες του μεγαλύτερου Καλαματιανού χορού, που
θα γίνει στην Καλαμάτα στις 17 Σεπτέμβρη στο Λιμάνι.
Οπως είπε η υπεύθυνη της προσπάθειας Λίνα Καλαποθάκη, χτες σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο παλιό Δημαρχείο, ο στόχος είναι να λάβουν μέρος όσο περισσότεροι πολίτες γίνεται, ώστε να μείνει ο τίτλος και το ρεκόρ εδώ, στην πόλη μας. Οποιος θέλει να μάθει περισσότερα μπορεί να μπει στη σελίδα του facebook "LARGEST KALAMATIANO - GUINNESS WORLD RECORD". Εκεί είναι αναρτημένος ο κατάλογος των σχολών χορού και των συλλόγων που στηρίζουν τη δράση. Ο κάθε πολίτης μπορεί να πάρει πληροφορίες είτε από τη σελίδα, είτε από την κάθε σχολή - σύλλογο. Ακόμη μπορεί να στείλει μέιλ στο mariosfam3@gmail.com, να καλέσει στο 6989-832531 ή να ζητήσει στοιχεία από τη "Φάρις". Δεν είναι ανάγκη κάποιος να είναι μέλος σε σύλλογο, μπορεί να χορέψει και μεμονωμένα. Η προσπάθεια είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας. 
Με τη σειρά της η Ξένια Γεωργάρα σημείωσε πως πρόκειται για μια συλλογική προσπάθεια. Τόνισε όμως πως το πολύ βασικό στοιχείο είναι ότι δεν μπορεί ο καθένας  να λάβει μέρος απευθείας την ημέρα που θα γίνει η προσπάθεια για το ρεκόρ. Πρέπει να έχουν προηγηθεί κάποια μαθήματα, πρόβες, γιατί ο στόχος δεν είναι μόνο όλοι να ξέρουν τα βήματα, αλλά να γίνει ένας πολύ καλός συντονισμός. Για αυτό το σκοπό οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να απευθυνθούν στους συνεργαζόμενους φορείς. Ολα τα μαθήματα γίνονται δωρεάν. Η πρώτη πρόβα θα γίνει στις 23 Ιουνίου στο Λιμάνι, τη Γαλάζια Νύχτα, η επόμενη στις 30 Ιουλίου στο Λιμάνι και μετά στις 2 Σεπτέμβρη στη Λευκή Νύχτα, στην Κεντρική Πλατεία. 
Αλλο ένα στοιχείο που τονίστηκε είναι ότι αν σπάσει το ρεκόρ, η εταιρεία GUINNESS δεν επιδοτεί, δεν δίνει χρήματα για το γεγονός αυτό, όπως δήλωσαν οι διοργανωτές. 
Τέλος η Τζένη Γυφτέα - Καλαποθάκη είπε πως ο Καλαματιανός είναι ο εθνικός μας χορός και πως συνδέεται άμεσα και με την πόλη της Καλαμάτας. Ο στόχος αφορά όλους τους Ελληνες, αφού σε όλες τις δύσκολες στιγμές, ο Ελληνικός λαός ενωνόταν μέσα από την παράδοσή του. "Δεν υπάρχει κανένα οικονομικό όφελος από την προσπάθεια, γιατί ο πολιτισμός δεν είναι εμπόριο, είναι αγάπη, διεκδίκηση" σχολίασε.

ΑΠΟ https://www.eleftheriaonline.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: