Σάββατο, 9 Μαρτίου 2013

Νέος κύκλος διεθνών πτήσεων για Καλαμάτα

Ανοίγει αυτό το Σαββατοκύριακο ο νέος κύκλος των διεθνών πτήσεων στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Η αρχή γίνεται σήμερα Σάββατο με την πτήση A3485 της Aegean από Στοκχόλμη, η οποία αναμένεται να προσγειωθεί στον αερολιμένα “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος” στις 5.05 μ.μ. 

H σύνδεση της μεσσηνιακής με τη σουηδική πρωτεύουσα θα γίνεται μία φορά την εβδομάδα μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου και υπολογίζεται ότι κάθε πτήση θα μεταφέρει 160 με 180 επισκέπτες από τη Σκανδιναβία. Οι περισσότεροι από αυτούς έρχονται με βασικό προορισμό την Costa Navarino και τα υπερσύγχρονα γήπεδα γκολφ του

Αυξήθηκαν τα εμφραγμάτα στην Μεσσηνία λόγω κρίσης

Τα εμφράγματα παρουσίασαν αύξηση στην Ελλάδα μετά το ξεκίνημα της οικονομικής κρίσης, ιδίως μεταξύ των γυναικών και των ανθρώπων άνω των 45 ετών, σύμφωνα με στοιχεία που αφορούν κυρίως τη Μεσσηνία και παρουσίασε ο καρδιολόγος Εμμανουήλ Μάκαρης του Γενικού Νοσοκομείου της Καλαμάτας στο 62ο ετήσιο επιστημονικό συνέδριο του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας στο Σαν Φρανσίσκο. 
Η διαπίστωση αυτή βασίζεται στην ανάλυση των ιατρικών ιστορικών περίπου 22.100 ασθενών που έγιναν δεκτοί στο καρδιολογικό τμήμα του νοσοκομείου της Καλαμάτας (το μόνο τέτοιο τμήμα στο νομό Μεσσηνίας) σε μια περίοδο οκτώ ετών, χωρισμένη σε δύο περιόδους: μία προ της κρίσης (Ιανουάριος 2004 - Δεκέμβριος 2007: 10.870 ασθενείς) και άλλη μία στη διάρκεια της κρίσης (Ιανουάριος 2008 - Δεκέμβριος 2011: 11.223 ασθενείς). Στην πρώτη περίοδο, πριν την κρίση, καταγράφηκαν 841 εμφράγματα (17,43 ανά 10.000 ανθρώπους), ενώ στην περίοδο της κρίσης υπήρξε αύξηση με 1.084

Φιλιατρά: Παράτησαν στην Δεξαμενή σακούλα με 5 κουταβάκια

Τον τελευταίο καιρό έχουμε γνωρίσει το σκληρότητα κάποιων που πετάνε με ευκολία φόλα στην πλατεία και δηλητηριάζουν τα άτυχα αδέσποτα σκυλιά και σε πολλές περιπτώσεις κάποιοι άλλοι συνάνθρωποι μας με ευαισθησίες και πραγματική αγάπη για τα ζώα, έχουν σώσει από τον θάνατο πολλά από αυτά.
Άλλωστε έχουμε γράψει μέσα σε αυτό το blog πολλές φορές......

περιπτώσεις δηλητηριάσεων σκυλιών.

Σήμερα έγινε κάτι πραγματικά εξοργιστικό. Το πρωί κάποιος συνάνθρωπος μας με το αυτοκίνητο του

Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2013

Ποιοι αποκτούν δικαίωμα για ''έξοδο'' με 25ετία στο Δημόσιο

Δικαίωμα για ''έξοδο'' στη σύνταξη με 25ετία και το κατά περίπτωση όριο ηλικίας έχουν 250.000 εργαζόμενοι στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα (ΔΕΚΟ και τράπεζες).
Όπως δημοσιεύει το Έθνος μία σειρά ευνοϊκών διατάξεων που είναι σε ισχύ επιτρέπει να ανοίξει ο δρόμος για τη σύνταξη από δύο έως και δεκαεπτά χρόνια νωρίτερα σε σχέση με τα αυξημένα όρια ηλικίας που ισχύουν φέτος.
''Τυχεροί'' είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς με τη συμπλήρωση της 25ετίας θεμελιώνουν δικαίωμα και μπορούν να αποχωρήσουν όποτε πιάσουν το όριο ηλικίας.

Τρίτος στον κόσμο ο Κοκκαλάνης

Μεγάλη επιτυχία για τα ελληνικά χρώματα στο Μπούζιος της Βραζιλίας όπου ολοκληρώθηκε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας RS-X, καθώς ο πρωταθλητής μας Βύρωνας Κοκκαλάνης

Φιλιατρά: Το τσίκνισαν τα μαγαζιά, Μεγάλη η ανταπόκριση του κόσμου.

Τσικνοπέμπτη σήμερα και μαγαζιά της πόλης μας κυρίως στον πεζόδρομο των Φιλιατρών το

Διέκοψαν τη μεταφορά μαθητών τα ΚΤΕΛ σε Μεσσηνία και Αργολίδα

Ανέστειλε επ' αόριστον από σήμερα το πρωί τα δρομολόγια μεταφοράς μαθητών το ΚΤΕΛ Μεσσηνίας σε όλο τον νομό, τόσο με τα λεωφορεία όσο και με τα μισθωμένα ταξί για την εκτέλεση του μεταφορικού έργου. Βασικό αίτημα του ΚΤΕΛ Μεσσηνίας είναι να πληρωθεί δεδουλευμένα ύψους 1,7 εκατ. ευρώ, χωρίς να υποστεί μείωση 10%, την οποία χαρακτηρίζει αδικαιολόγητη.

Στο μεταξύ, για δεύτερη ημέρα, το ΚΤΕΛ Αργολίδας συνεχίζει την αναστολή του μεταφορικού έργου των μαθητών στον νομό, με το ίδιο αίτημα. Συγκεκριμένα, διεκδικεί να εγκρίνει η υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου Αργολίδας

Το απόλυτο gadget της Τσικνοπέμπτης..

ΑΠΟ http://www.pelop.gr

Νέα προγράμματα ΟΑΕΔ για 45.000 ανέργους ηλικίας έως 29 ετών


Σε 45.000 ανέργους ηλικίας έως 29 ετών θα απευθύνεται το νέο πρόγραμμα κατάρτισης και πρακτικής άσκησης του υπουργείου Εργασίας, με την ονομασία «Επιταγή Εισόδου».

Οι συμμετέχοντες πρόκειται να καταρτιστούν (για 80 ώρες) και στη συνέχεια να κάνουν την πρακτική τους άσκηση (για 500 ώρες) σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, λαμβάνοντας για ένα εξάμηνο επίδομα ύψους 2.400 έως 2.700 ευρώ.

Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου αναμένεται να «τρέξει» από τη Γενική Γραμματεία

Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗΣ

Η Τσικνοπέμπτη είναι ένα από τα πιο… λαχταριστά έθιμα των Ελλήνων.

Πώς, όμως, καθιερώθηκε το έθιμο και γιατί προτιμήθηκε η Πέμπτη και όχι μία άλλη ημέρα;

Στην κυριολεξία παίρνουν φωτιά οι σούβλες και τα πιρούνια, αφού… επιβάλλεται η κατανάλωση κρέατος, κατά προτίμηση ψητού στα κάρβουνα.

Τα έθιμα της Τσικνοπέμπτης

Η Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου (Κρεατινής) ονομάζεται Τσικνοπέμπτη ή Τσικνοπέφτη, επειδή την ημέρα αυτή όλα τα σπίτια ψήνουν κρέας ή λειώνουν το λίπος από τα χοιρινά και ο μυρωδάτος καπνός (τσίκνα) είναι διάχυτος παντού. Από αυτή την τσίκνα, λοιπόν, έχει πάρει και το όνομά της η Πέμπτη και λέγεται Τσικνοπέμπτη.


Το έθιμο χάνεται στα βάθη των αιώνων, χωρίς να γνωρίζουμε την προέλευσή του. Εικάζεται, όμως, ότι προέρχεται από τις βακχικές γιορτές των αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων, που επιβίωσαν του Χριστιανισμού. Σύμφωνα με τον

Αντικρουόμενες πληροφορίες για «Ολυμπία» Οδό

Η κυβέρνηση ανακοινώνει ότι βρήκε λύση για να «ξεπαγώσει» το έργο

Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης

Αντικρουόμενες πληροφορίες φαίνεται να υπάρχουν για την τύχη της «Ολυμπίας Οδού». Από τη μια πλευρά, σύμφωνα με χθεσινή ενημέρωση του «Θ», η κατασκευαστική κοινοπραξία  «Άπιον Κλέος», με μετόχους τις εταιρείες Vinci Concessions (29,9%), Hochtief (17%), J&P Άβαξ (17%), Άκτωρ Παραχωρήσεις ΑΕ (17%), ΓΕΚ Τέρνα (17%) και Αθηνά ΑΕ (3%), έδωσε εντολή στο

"Αρχέλων": Προστασία χελωνών μέχρι το Γιαννιτσοχώρι

Βόρεια της Νέδας μέχρι το Γιαννιτσοχώρι σχεδιάζει ο Σύλλογος "Αρχέλων" να επεκτείνει από φέτος το πρόγραμμα προστασίας της θαλάσσιας χελώνας που εφαρμόζει με μεγάλη επιτυχία στον Κυπαρισσιακό Κόλπο.

Θα εγκατασταθεί νοτιοδυτικά της Πύλου: Υποθαλάσσιο εργαστήριο προειδοποίησης για τσουνάμι

Υποθαλάσσιο επιστημονικό εργαστήριο προγραμματίζεται να εγκατασταθεί στην θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Πύλου, δίνοντας στοιχεία -σε πραγματικό χρόνο- για ένα ευρύ φάσμα παραμέτρων, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα έγκαιρης προειδοποίησης για ενδεχόμενο τσουνάμι, μετά από σεισμό.
Η εν λόγω εγκατάσταση θα γίνει από το ΕΛΚΕΘΕ, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ESFRI-EMSO (European Multidisciplinary Seafloor Observation / Ευρωπαϊκό Πολυπαραμετρικό Παρατηρητήριο Πυθμένα).
Αυτό αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο εν λόγω σταθμός θα εγκατασταθεί, μετά από πρόταση του ΕΛΚΕΘΕ, στον θαλάσσιο πυθμένα νοτιοδυτικά της Πύλου, στο

Ο Ιωάννης Τζαννετάκης ανέλαβε τα καθήκοντα του Διοικητή του 9ου Συντάγματος Πεζικού

Ο Καλαματιανός αντισυνταγματάρχης του Πεζικού Ιωάννης Τζαννετάκης ανέλαβε τα καθήκοντα του Διοικητή του 9ου Συντάγματος Πεζικού «Γιαννιτσά», της ιστορικά συνδεδεμένης με την

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΤΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΑΝΕΙ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Η Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
στα πλαίσια υλοποίησης ενεργειών ενημέρωσης του κοινού για τον ¶ξονα 3 : «Ποιότητα Ζωής στις Αγροτικές Περιοχές & Διαφοροποίηση της Αγροτικής Οικονομίας» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013, θα πραγματοποιήσει σχετική ενημερωτική εκδήλωση την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013 & ώρα 18.00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας στην Κυπαρισσία.
 
ΑΠΟ http://kyparissiotis.blogspot.gr

Μεσσηνία: Είχαν Άγιο - Άνοιξε ο δρόμος και "κατάπιε" λεωφορείο

Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2013 | 17:59

Ευτυχώς που δεν θρηνήσαμε θύματα σήμερα στην Πολιανή. 

Στον δρόμο προς το χωριό περνούσε το πρωί στο τακτικό του δρομολόγιο για το Δυρράχι το λεωφορείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μεσσηνίας, όταν ξαφνικά υποχώρησε ο δρόμος!!! 

Το λεωφορείο έγειρε επικίνδυνα με συνέπεια η κατάσταση να είναι κάτι παραπάνω από οριακή για να μην ντεραπάρει. Με ψυχραιμία ο οδηγός και οι 7 επιβαίνοντες βγήκαν από το λεωφορείο και από εικείνη την ώρα στήθηκε μια ολόκληρη επιχείριση για να απεγκλωβιστεί από το ...πηγάδι που είχε δημιουργηθεί στο δρόμο. 

Φιλιατρά: Στο τσακ σώθηκε σήμερα το πρωί σκυλίτσα που έφαγε φόλα!

Στο τσακ σώθηκε σήμερα το πρωί σκυλίτσα στην πλατεία των Φιλιατρών που είχε φάει φόλα, που προφανώς έριξε ασυνείδητος. 

Χάρη στην ευαισθησία και την άμεση επέμβαση του μέλους της Φιλοζωικής Ομάδας Εθελοντών Τριφυλίας Κωνσταντίνας Κανελλοπούλου, η οποία μόλις ενημερώθηκε έσπευσε στο σημείο και παρείχε πρώτες βοήθειες στη σκυλίτσα που ψυχορραγούσε και έδειχνε έτοιμο να παραδοθεί της μάχης που έδινε εξαιτίας της βάρβαρης και απάνθρωπης εγκληματικής πράξης ασυνείδητων να ρίξουν φόλα στην πλατεία των Φιλιατρών για να σκοτώσουν τα αδέσποτα που κυκλοφορούν στην πόλη. 

Μεσσηνία: Συνελήφθησαν δύο άτομα για κλοπή και για ναρκωτικά

Συνελήφθησαν, σήμερα (6-3-2013) το μεσημέρι, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από

Φιλιατρά: ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ από το Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο

ΠΡΕΜΙΕΡΑ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ ΩΡΑ 21:00
Παραστάσεις:
Σάββατο 16 και Κυριακή 17 Μαρτίου ΩΡΑ 21:00
και Παρασκευή 22, ΣάΒβατο 23 και Κυριακή 24 Μαρτίου ΩΡΑ 21:00
ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΑΡΑΚΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ


ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Σε μια κοινωνία που οι .......

τιμές ανεβαίνουν και οι μισθοί κατεβαίνουν, δυο απελπισμένες νοικοκυρές αποφασίζουν να περάσουν στην αντεπίθεση.
Η ξεκαρδιστική κωμωδία του νομπελίστα συγγραφέα σε μια σύγχρονη μετάφραση που φέρνει το έργο στην Ελλάδα του 2013.

Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Κώστας Δριμυλής

Σε 5 μήνες η κατασκευή στο Λαγκούβαρδο σύμφωνα με την δημοπρασία

ΒΡΕΘΗΚΕ τελικά ανάδοχος έστω και αργά για το φονικό δρόμο που καταλήγει στον Λαγκούβαρδο μετά από υπομονή μηνών για τις απαιτούμενες μετρήσεις με μελέτες που ακολούθησαν.

Η δημοπρασία.......

για το έργο βελτίωσης του δρόμου Φιλιατρά - Μάραθος, στη γέφυρα του Λαγκούβαρδου, πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή ενότητα Μεσσηνίας με το συνολικό κόσρος εργασιών να αγγίζει τις 480.000 ευρώ. Οι προσφορές στη Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας άγγιξαν τις 12 συνολικά όπου

Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2013

Σταύρωση ληστή, με σφραγίδα βασιλιά

Επτά νέοι αναμένεται να περάσουν από εκτελεστικό απόσπασμα στη Σαουδική Αραβία  για ένοπλη ληστεία που διέπραξαν όταν ακόμη ανήλικοι.
Σύμφωνα με τον Guardian ο οποίος επικαλείται ρεπορτάζ  του Associated Press οι κρατούμενοι υπέστησαν βασανιστήρια με στόχο να ομολογήσουν για πράξεις που δεν έκαναν, τη στιγμή που η όλη διαδικασία ήταν διάσπαρτη από λάθη και παρανομίες. Η δίκη διήρκεσε μόλις 3 ώρες με τους κατηγορούμενους να μην έχουν καν το δικαίωμα υπεράσπισης.

Φιλιατρά: Ντυθείτε μπαρμπούτες

Σκεφτήκατε τι θα ντυθείτε; Κάντε το γρήγορα και Ραντεβού την Κυριακή
 στις 6:30 στον Αγιο Αντρέα

Τα διεθνή βλέμματα σε ελληνική καινοτομία για νερό χωρίς αρσενικό

Αξιοποιώντας ορθά το χρηματοδοτούμενο ερευνητικό πρόγραμμα της Ε.Ε., ελληνική κοινοπραξία μελέτησε και ανέπτυξε ένα επαναστατικό προσροφητικό υλικό το οποίο με πολύ απλό τρόπο και σίγουρα οικονομικό, απομακρύνει ολοκληρωτικά το αρσενικό από το πόσιμο νερό.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της "Ημερησίας", πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα AquAsZero. Η καινοτομία ειναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της εταιρείας Λουφάκης Χημικά ΑΒΕΕ και του Αριστοτελείου

Τουριστικοί πράκτορες από το Ισραήλ επισκέπτονται την Αρκαδία

Τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι από το Ισραήλ φιλοξενούνται από την περιφέρεια Πελοποννήσου και την Ένωση Ξενοδόχων Αρκαδίας, προκειμένου να γνωρίσουν την ορεινή Αρκαδία, στα πλαίσια προώθησης του θεματικού κι εναλλακτικού τουρισμού.
Οι Ισραηλινοί φιλοξενούμενοι θα περιηγηθούν στον νομό ως τις 10 Μαρτίου και θα επισκεφθούν αρχαιολογικούς χώρους, το χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου και παραδοσιακά χωριά κυρίως της ορεινής Γορτυνίας, αλλά και της παραλιακής Κυνουρίας.

Αύξηση κατά 3% των τροχαίων ατυχημάτων τον Φεβρουάριο στην Πελοπόννησο

Αύξηση σε ποσοστό 3% παρουσίασαν τα τροχαία ατυχήματα στην Πελοπόννησο τον περασμένο μήνα σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Ειδικότερα, στους πέντε νομούς της περιφέρειας Πελοποννήσου, σημειώθηκαν 30 τροχαία ατυχήματα, έναντι 29 τον Φεβρουάριο του 2012, στα οποία έχασαν τη ζωή τους 5 άτομα και 52 τραυματίστηκαν. Τα τρία κυριότερα αίτια στα οποία οφείλονται τα τροχαία ατυχήματα, όπως προέκυψε από την αστυνομική-τροχονομική έρευνα, ήταν
η παραβίαση προτεραιότητας, η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα και η οδήγηση σε κατάσταση μέθης.

Κεφάλαια κίνησης 450 εκατ. ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις


Κεφάλαια κίνησης 450 εκατ. ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Με τη συμμετοχή 14 τραπεζών αρχίζει στο πρόγραμμα «επιχειρηματική επανεκκίνηση»

Συνολικά 14 τράπεζες θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα ενισχύσεων για την «επιχειρηματική επανεκκίνηση».
To Εθνικo Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) ολοκλήρωσε την αξιολόγηση των προτάσεων των τραπεζών για συμμετοχή στο νέο Ταμείο δανειοδοτήσεων του Ταμείου Επιχειρηματικότητας «Επιχειρηματική Επανεκκίνηση».

ΙΝΚΑ: Προσοχή στην προέλευση των προϊόντων

«Αρκετά προϊόντα, αναφέρουν στη συσκευασία τους πως είναι ελληνικά, όμως με μια πιο προσεκτική ματιά το ΙΝΚΑ, διαπίστωσε πως γράφουν ότι συσκευάζονται ή παρασκευάζονται από ελληνική εταιρεία, ενώ ταυτόχρονα δεν αναγράφεται η χώρα προέλευσης - παραγωγής».

Αυτό υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Γενική Συνομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος - ΙΝΚΑ και υπενθυμίζει ότι ο νόμος ορίζει πως αν ένα προϊόν είναι από χώρα ΕΕ, μπορεί να αναγράφει την ένδειξη «Προϊόν ΕΕ», αλλιώς αν είναι από χώρα εκτός ΕΕ, να αναγράφει τη χώρα από την οποία

Αναστολή σύνταξης για ΑΦΜ και ΑΜΚΑ

Στην αποστολή 9.000 ενημερωτικών επιστολών σε συνταξιούχους που διαπιστώθηκε ότι δεν έχουν δηλώσει τον ΑΦΜ ή/και τον ΑΜΚΑ τους ή είναι λανθασμένα καταχωρημένοι στο Μητρώο Συνταξιούχων προχώρησε ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων.

Οι συνταξιούχοι που θα λάβουν την ενημερωτική επιστολή του ΟΓΑ θα πρέπει να ελέγξουν αν αναγράφονται στην επιστολή ο ΑΦΜ και ο ΑΜΚΑ τους ή αν οι αναγραφόμενοι αριθμοί είναι σωστοί.

Τεστ αναπνοής διαγιγνώσει τον καρκίνο του στομάχου

Ένα απλό και γρήγορο τεστ της αναπνοής μπορεί να διαγνώσει τον καρκίνο του στομάχου, σύμφωνα με επιστήμονες από το Ισραήλ και την Κίνα. Το υπό δοκιμή τεστ είναι ακριβές σε ποσοστό 90% στην ανίχνευση της νόσου και ικανό να διακρίνει τον καρκίνο, από άλλες παθήσεις του στομάχου. Μάλιστα, το τεστ μπορεί να διακρίνει ανάμεσα στον καρκίνο αρχικού και προχωρημένου σταδίου, πράγμα σημαντικό καθώς σήμερα οι περισσότεροι καρκίνοι του στομάχου διαγιγνώσκονται με χρονική καθυστέρηση, όταν είναι πια αργά για χειρουργική αφαίρεση του όγκου.

Ερχεται ολική ανατροπή στην καταβολή του ΦΠΑ

Κάντε τη δήλωση στις 20 του μήνα ανά τρίμηνο, πληρώστε μόνο 10 ευρώ με την υποβολή της, αλλά το σύνολο του ποσού στις 30 του μήνα, αν δεν θέλετε να έρθετε άμεσα αντιμέτωποι με κατασχέσεις.

Το μήνυμα αυτό, ετοιμάζεται να στείλει το υπουργείο Οικονομικών σε όσους ελεύθερους επιχειρηματίες και επιχειρηματίες έχουν υποχρέωση υποβολής περιοδικών δηλώσεων, με ειδική διάταξη η οποία προωθείται άμεσα για κατάθεση στη Βουλή.

Ιδρύθηκε Σύλλογος για την Προστασία του Κυπαρισσιακού

Σύλλογος για την Προστασία του Κυπαρισσιακού Κόλπου και της χερσαίας ζώνης του δημιουργήθηκε πρόσφατα και πρώτο μέλημά του είναι η εκπόνηση μιας μελέτης με προτάσεις για την προστασία του.


Πρόσφατα έγιναν και οι πρώτες αρχαιρεσίες κατά τις οποίες πρόεδρος αναδείχθηκε ο δικηγόρος Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος, ο οποίος μίλησε στην "Ε" για το νέο σύλλογο: "Η ιδέα για τον σύλλογο ξεκίνησε από τους κατοίκους της περιοχής. Είχε γίνει μια συγκέντρωση στο Δημαρχείο με πρωτοβουλία του δήμου, με αφορμή τις διαμαρτυρίες που υπήρχαν από την Ελαία

«Θέλουμε να προχωρήσει το Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη»

Η προώθηση των διαδικασιών για την ένταξη και υλοποίηση του δρόμου Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη ενδιαφέρει άμεσα την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Όπως τόνισε σε δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ντίνα Νικολάκου, η ένταξη για χρηματοδότηση του τμήματος Σουληνάρι - Κορυφάσιο είναι σημαντική, ενώ ο ίδιος ο περιφερειάρχης είχε επισκεφθεί το υπουργείο και είχε παραδώσει τη μελέτη, η οποία αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα, ώστε να προχωρήσει η ένταξη του έργου.

«Ωστόσο, για την Περιφέρεια Πελοποννήσου παραμένει αδιαπραγμάτευτη στάση ότι πρέπει, μετά τη

Τα σκουπίδια που ...θα φάμε στη μούρη απασχόλησε το Δ.Σ. Τριφυλίας

Tο θέμα των σκουπιδιών αποτέλεσε σημείο αναφοράς στην 5η συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας με την ενημέρωση εκτός ημερήσιας διάταξης να καταλήγει σε απολογία του Δημάρχου για την ....επιτροπή που συστάθηκε το 2012 στο Δήμο αλλά πέταξε το μπαλάκι των εξελίξεων στο Περιφερειακό ΦΟΣΔΑ! 

Ουσιαστικά ο Δήμος περιμένει τη μεταφορά σε ΧΥΤΑ εκτός περιφέρειας με δαπάνες του Δήμου μιλώντας για ..εξόντωση καθώς θα επιβαρυνθεί ο Προυπολογισμός του Δήμου!


Mάλιστα ο Δήμαρχος μίλησε για χαοτική κατάσταση μεταξύ Περιφέρειας - ΥΠΕΚΑ καθώς η

Λαγκούβαρδος: 37% έκπτωση για τη γέφυρα!

Δεκατρείς προσφορές κατατέθηκαν στη χθεσινή δημοπρασία για το έργο βελτίωσης του δρόμου Φιλιατρά - Μάραθος, στη γέφυρα του Λαγκούβαρδου, στο αποκαλούμενο "φονικό S", προϋπολογισμού 480.000 ευρώ.

Στη δημοπρασία που έγινε στη Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, προσωρινός μειοδότης αναδείχθηκε η εταιρεία "Αφοί Β. Καραλέκα Ο.Ε." με έκπτωση 37,67%. 

Οι άλλες προσφορές κυμάνθηκαν από 36,03% μέχρι και 9,5%. 

Καλό Νερό: ΑΝΑΣΤΑΤΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟΝΕΡΟ ΓΙΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΕ ΔΑΣΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ

ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ οι κάτοικοι στο Καλονερό αλλά και στο Άνω καλονερό για την δημιουργία χώρου εγκατάστασης φωτοβολταικών πάνελ σε δασική έκταση, εκτιμώντας ότι η προστασία του περιβάλλοντος προηγείται των επενδύσεων που αποζητά η περιοχή.
Πιο αναλυτικά επίσκεψη στο Δασάρχη Κυπαρισσίας προέβησαν .......

το πρωί ο Αντιδήμαρχος Αυλώνος κ. Φιλντίσης με τον δημοτικό σύμβουλο Σπύρο Χρονόπουλο, τον εκπρόσωπο του Οικολογικόυ εξωραιστικού Συλλόγου των Απανταχού Καλονεριτών κ. Ιώαννη Ψαρρό, τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Σπύρο Παπαηλιού όπου μετέφεραν την ανησυχία και τον προβληματισμό των κατοίκων σε

Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013

Μια καφετέρια για γάτες στο Λονδίνο

Είχαμε γράψει για ένα μπαρ για σκύλους στη Νέα Υόρκη. Και για ένα καφέ για γάτες στη Βιέννη με ιαπωνικές επιρροές. Φαίνεται ότι οι Βρετανοί ζωόφιλοι ζήλεψαν και η πρώτη καφετέρια για γάτες στο νησί θα είναι σύντομα γεγονός.
Το καφέ για γάτες θα ανοίξει τον επόμενο Μάιο με δωρεές ύψους 100.000 στερλινών από τους χρήστες της ιστοσελίδας  Indiegogo.
Επικρατέστερη περιοχή για το γατόμπαρο είναι η Old Street του Λονδίνου σύμφωνα με την 30χρονη επιχειρηματία Λορήν Πίρς.
Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί 15 γάτες από καταφύγιο ζώων του Λονδίνου που θα κρατούν συντροφιά

Μεθάνιο που φανερώνει κοιτάσματα υδρογονανθράκων εντόπισαν στα νερά του Ιονίου

Μεγάλες ποσότητες μεθανίου που αναβλύζουν από τον πυθμένα της θαλάσσιας περιοχής του Κατακόλου Ηλείας και υποδηλώνουν την ύπαρξη ενός ταμιευτήρα υδρογονανθράκων, μελέτησαν και ανέλυσαν έλληνες ειδικοί από το πανεπιστήμιο της Πάτρας.

Είναι η πρώτη φορά που στην Ελλάδα μελετώνται τόσο εμπεριστατωμένα οι διαφυγές μεθανίου από ρωγμές και τρύπες στον θαλάσσιο πυθμένα . Η μελέτη του αερίου, που έγινε με την πόντιση υποθαλάσσιου σταθμού αλλά και με παγίδευση μεγάλων φυσαλίδων σε ειδικούς κλωβούς, υπέδειξε την ύπαρξη υδρογονανθράκων, βαθιά

Στενεύουν τα περιθώρια για τους οφειλέτες

Συνταγματική κρίθηκε από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) η ρύθμιση που προβλέπει τη χορήγηση αναστολής σε πρωτόδικες αποφάσεις για φορολογικές και τελωνειακές υποθέσεις με το... σταγονόμετρο.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση (Ν.3900/2010) που πέρασε από τον έλεγχο νομιμότητας του ΣτΕ, καταρτίστηκε επί θητείας στο υπουργείο Δικαιοσύνης του Χάρη Καστανίδη και στόχο είχε να αποθαρρύνει οφειλέτες του Δημοσίου να κάνουν χρήση όλων των ένδικων μέσων που δικαιούνται, προκειμένου να καθυστερήσουν την

Τα πράσινα κτίρια δίνουν αξία στα ακίνητα

Τα πράσινα κτίρια που προσφέρουν εξοικονόμηση ενέργειας και ορθολογικότερη διαχείριση πόρων προσελκύουν ευκολότερα τους επενδυτές.

Ο λόγος είναι η αύξηση της συνολικής αξίας του ακινήτου και η εξασφάλιση υψηλότερου ενοικίου και καλύτερης μεταπωλητικής αξίας.

Αυτό δείχνουν οι διεθνείς τάσεις της διεθνούς αγοράς real estate, με πρόσφατο παράδειγμα την εξαγορά από την Εθνική Τράπεζα του ακινήτου που μίσθωσε η Cosmote στο Κορωπί, το οποίο είναι

Πανελλαδικό δίκτυο WiFi ετοιμάζει ο ΟΤΕ


Πρόσβαση σε ένα WiFi δίκτυο με χιλιάδες σημεία σύνδεσης σε όλη τη χώρα θα έχουν οι συνδρομητές ευρυζωνικών συνδέσεων του ΟΤΕ, καθώς ο Οργανισμός ετοιμάζεται να ακολουθήσει το παράδειγμα της Deutsche Telekom, η οποία στήνει το μεγαλύτερο WiFi δίκτυο της Γερμανίας.

Σύμφωνα με το deasy.gr, η είδηση για τα σχέδια του ΟΤΕ προέκυψε από την ανακοίνωση της Deutsche Telekom για συμφωνία συνεργασίας με την ισπανική Fon, η οποία λειτουργεί ένα crowdsourced δίκτυο WiFi σε αρκετές χώρες της Ευρώπης.

Μπάσκετ: Το «τελευταίο αντίο» στον Γιώργο Κολοκυθά

Το τελευταίο «αντίο» είπαν το μεσημέρι της Τρίτης (5/3) συγγενείς και φίλοι στον Γιώργο Κολοκυθά, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το περασμένο Σάββατο σε ηλικία 67 ετών από ανακοπή καρδιάς. Η κηδεία του παλαίμαχου μπασκετμπολίστα έγινε στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Τον Γιώργο Κολοκυθά, ο οποίος άφησε βαριά κληρονομιά στο μπάσκετ καθώς υπήρξε ένας από τους κορυφαίους έλληνες καλαθοσφαιριστές όλων

ΟΓΑ: Συμπληρωματικά στοιχεία συνταξιούχων για την απογραφή

Ενημερωτική επιστολή σε περίπου 9 χιλιάδες συνταξιούχους του, αποστέλλει ο ΟΓΑ προκειμένου να ελέγξουν ή να συμπληρώσουν τους αριθμούς Φορολογικού Μητρώου και Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισής τους. 

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 29 Μαρτίου και σύμφωνα με την διοίκηση του ταμείου, όσοι δεν προσέλθουν θα βρεθούν αντιμέτωποι με αναστολή της καταβολής στης σύνταξής τους από την 1η Μαΐου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ολοκληρώνεται η Απογραφή των Συνταξιούχων του ΟΓΑ με ΑΦΜ και ΑΜΚΑ

ΟΡΙΣΜΟΣ ΜΕΛΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΕΤΟΥΣ 2013.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα ( Ν. 3463/2006), των Π. Δ/των 28/1980, 270/81, 609/86, Ν.1418/84 και Π.Δ/τος 171/87,που αφορούν τη συγκρότηση διαφόρων επιτροπών, για την παραλαβή έργων και προμηθειών Ο.Τ.Α., υποχρεούμεθα να ορίσουμε δημοτικούς συμβούλους, ως μέλη διαφόρων επιτροπών του Δήμου για τα έτη 2013-2014.
Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 26 του Ν. 4024/2011 και της ........

αριθ.ΔΙΣΚΠΟ/Φ.18/οικ. 21526/4-11-2011 εγκυκλίου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Δώριο: Άναψαν φλόγες πένθους για τους αδικοχαμένους φοιτητές

Στην πλατεία του Δωρίου προχθές το βράδυ κάτοικοι της περιοχής, στην πλειοψηφία τους νέα

Σκουπίδια: Μεγάλο το κόστος μεταφοράς τους εκτός Περιφέρειας Πελοποννήσου Ερωτήσεις και Ενημέρωση από Δήμαρχο

Για μια σοβαρή εξέλιξη σχετικά με τα σκουπίδια ενημέρωσε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας όπου όπως δήλωσε, μετά την καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, υπήρξε άμεση σύσκεψη στο ΥΠΕΚΑ και αποφασίστηκε το άμεσο κλείσιμο όλων των ΧΑΔΑ.
Θα μας επιβληθεί η μεταφορά των σκουπιδιών από όλη την ........

Πελοπόννησο σε αδειοδοτημένους ΧΑΔΑ εκτός περιφέρειας Πελοποννήσου και με δαπάνες των Δήμων.

Φιλιατρά - Γαργαλιάνοι: Την επόμενη εβδομάδα θα λειτουργήσουν Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να λειτουργήσουν Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων σε Φιλιατρά και Γαργαλιάνους σύμφωνα με την χθεσινή ενημέρωση που έκανε ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με αυτά που είπε ο Δήμαρχος το υπουργείο .......

οικονομικών αποδέχτηκε να εξοπλίσει και τα τρία γραφεία (Κυπαρισσίας Φιλιατρών και

Αυτοκτόνησε 55χρονος πρώην αστυνομικός στο Φλόκα Αρχαίας Ολυμπίας - Eκοψε τις φλέβες του!

Να δώσει τέλος στη ζωή του, κόβοντας τις φλέβες του, αποφάσισε ένας 55χρονος, αργ το βράδυ της Δευτέρας, ο οποίος βρέθηκε από συγγενικό του πρόσωπο στο σπίτι του.


Ο άτυχος άνδρας, που είχε υπηρετήσει παλιότερα στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με το patrisnews για κάποιους μήνες, φαίνεται πως αποφάσισε ξαφνικά να βάλει τέλος στη ζωή του και δεν είχε δώσει σημάδια ζωής τις τελευταίες ώρες.


Ο 55χρονος, τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με πηγές, είχε αποταχθεί από το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας όπου υπηρετούσε, και ζούσε μόνος του στο πατρικό του σπίτι που βρίσκεται στο Φλόκα

Η διαφορά στην παραγωγή ντομάτας σε Ελλάδα και Ολλανδία, στο περιοδικό TIME

Η διαφορά στον τρόπο παραγωγής της ντομάτας μεταξύ Ελλάδας και Ολλανδίας προβάλλεται και πάλι από αμερικανικά ΜΜΕ. Μετά την εφημερίδα «New York Times» και το περιοδικό «TIME» επαναφέρει το συγκεκριμένο θέμα, υπογραμμίζοντας παράλληλα «τα προβλήματα και τις τεράστιες διαφορές» που υπάρχουν στην παραγωγικότητα και την αποδοτικότητα στις διάφορες χώρες της Νομισματικής Ένωσης. Συγκεκριμένα, συγκρίνοντας την παραγωγή και την εξαγωγή ντομάτας χωρών της Μεσογείου (Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία, που παραδοσιακά ήταν οι μεγαλύτεροι Ευρωπαίοι παραγωγοί και εξαγωγείς του προϊόντος) και της Ολλανδίας, τονίζεται ότι η χώρα αυτή κατάφερε μέσω της αξιοποίησης της

ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ...

ΟΙ Νέοι αγρότες επιμορφώνονται όπως απέδειξε το πρόσφατο ταξίδι στην Ισπανία με πρωτοβουλία του κέντρου 'Δήμητρα' Κυπαρισσίας αποκομίζοντας πολύτιμες εμπειρίες. Ένα χρόνο μετά μάλιστα οι ακούραστοι νέοι αγρότες που θέλουν να συνεισφέρουν στο τόπο μας συναντήθηκαν για να διασκεδάσουν και να ανταλλάξουν απόψεις στο χορό του Συλλόγου Γεωπόνων Τριφυλίας τονίζοντας ότι πρωτοβουλίες για διαρκή ενημέρωση πρέπει να λαμβάνονται από τη πολιτεία με σκοπό οι ίδιοι να ανταποκριθούν στις

Τσικνοπέμπτη ξεκινούν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στους Γαργαλιάνους

                                                                                                                                                                                                                          Την Τσικνοπέμπτη ξεκινούν οι εκδηλώσεις για τις "Απόκριες 2013" στους Γαργαλιάνους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα: 7 Μαρτίου τσίκνισμα στην κεντρική πλατεία από τον Κυνηγετικό Σύλλογο