Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2013

Χρυσάφι για μια φωτογραφική μηχανή Leica Luxus του 1932 - Πουλήθηκε για 620.000 δολάρια Πηγή: Χρυσάφι για μια φωτογραφική μηχανή Leica Luxus του 1932 - Πουλήθηκε για 620.000 δολάρια

Περί τα 620.000 δολάρια πλήρωσε την Παρασκευή Ασιάτης αγοραστής για να κάνει δική του μία σπάνια φωτογραφική μηχανή Leica Luxus του 1932.
Το ποσό αυτό δεν αποτελεί το ρεκόρ χρημάτων που δόθηκαν για να αγοραστεί μία φωτογραφική μηχανή, αφού πέρσι στη Βιέννη για μία πρωτότυπη Leica του 1923 δόθηκαν 2,79 εκατ. δολάρια.
Η μηχανή, είναι πραγματικά... χρυσή αφού είναι επιχρυσωμένη και φυλάσσεται σε μία δερμάτινη θήκη από δέρμα κροκόδειλου, ενώ άνηκε σε

Τι αλλάζει στις συντάξεις

Σε περίπτωση που το δικαίωμα θεμελιώνεται φέτος, η «έξοδος» γίνεται στα 62

Τη δυνατότητα να πάρουν πρόωρη σύνταξη από τα 55 έως τα 60 έχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, που συμπλήρωσαν 25ετία μέχρι το τέλος του 2012. Ωστόσο, σε περίπτωση που το δικαίωμα θεμελιώνεται φέτος, η «έξοδος» γίνεται στα 62.
Ιδιαίτερα σημαντικό είναι πως η απαιτούμενη 25ετία μπορεί να αποτελείται τόσο από τον χρόνο ασφάλισης που έχει διανύσει ο ασφαλισμένος στο

Σημαντική αναπτυξιακή υποδομή η Ολυμπία Οδός

Οι παράγοντες της Μεσσηνίας -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- έχουν ξεχάσει την υπόθεση της Ολυμπίας Οδού.
 Σίγουρα δεν έπαθαν αμνησία, όλα έχουν τη δική τους εξήγηση. Από τη μια πλευρά η τοπική εξουσία είναι συντεταγμένη πίσω από τον Αντώνη Σαμαρά και κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να τον καλύψει πολιτικά σε μια υπόθεση μείζονος σημασίας για την οποία δεν έχει κάνει τίποτε απολύτως. Και από την άλλη πλευρά οι αυτοδιοικητικοί ασχολούνται μόνο με την επανεκλογή τους αδιαφορώντας για τα κρίσιμα αναπτυξιακά ζητήματα.

Φιλιατρά: Ημερίδα για την Ανακύκλωση και την Κομποστοποίηση

Ο Όμιλος Δράσεων και Πολιτισμού σε συνεργασία με το Κέντρο

Συνεδριάζει η οικονομική επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας

Συνεδριάζει την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου και ώρα 13:30 η οικονομική επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας.
Στην πρόσκληση που υπογράφει ο πρόεδρος της Επιτροπής Στάθης Ανδρινόπουλος περιλαμβάνονται για συζήτηση και λήψη απόφασης τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

1) Έγκριση ανάληψης δαπανών και ψήφιση πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Τριφυλίας, οικ. έτους 2013.

Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2013

ΔΕΗ: Διακανονισμοί και μέσω τηλεφώνου

Περισσότεροι από 1 εκατ. καταναλωτές έχουν ενταχθεί μέχρι στιγμής στα προγράμματα διακανονισμού οφειλών που εφαρμόζει η ΔΕΗ, με άτοκες δόσεις και όρους που εξαρτώνται από το βαθμό συνέπειας του πελάτη.

Η επιχείρηση παρέχει πλέον τη δυνατότητα ένταξης σε πρόγραμμα διακανονισμού και τηλεφωνικά, στο πενταψήφιο 11770 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, χωρίς δηλαδή απαραίτητη φυσική παρουσία του ενδιαφερόμενου στα κατά τόπου υποκαταστήματα.

Καταργούνται οι άδειες ερασιτεχνικής αλιείας για τα σκάφη αναψυχής

Με στόχο την ενίσχυση του θαλάσσιου τουρισμού, το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου προχωρά σε κατάργηση των αδειών ερασιτεχνικής αλιείας για τα σκάφη αναψυχής άνω των επτά μέτρων.
Όπως αναφέρεται στις παραγράφους 2 και 3 του άρθρου 14 «Γενικές Διατάξεις» του νομοσχεδίου «Τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις» που έχει αναρτηθεί για δημόσια διαβούλευση: «Η διενέργεια θαλάσσιας ερασιτεχνικής αλιείας από τους επιβαίνοντες των πλοίων αναψυχής επιτρέπεται χωρίς να απαιτείται ο εφοδιασμός του πλοίου ή των επιβαινόντων με αντίστοιχες άδειες ερασιτεχνικής αλιείας. Οι διατάξεις του άρθρου 6 του ΠΔ 373/1985 (Α' 131) δεν εφαρμόζονται στα πλοία αναψυχής για τα οποία δεν απαιτείται

Φιλιατρά: Ανεμοστρόβιλος σήκωσε θερμοκήπιο στον Άγιο Δημήτριο!

Για 3η φορά μέσα σε λίγες ημέρες, τα έντονα καιρικά φαινόμενα χτύπησαν την περιοχή των Φιλιατρών.
Στις αρχές του μήνα ανεμοστρόβιλος κατέστρεψε θερμοκήπια στα Φιλιατρά, ενώ πριν 10 ημέρες πλημμύρισε θερμοκήπιο από τις έντονες βροχοπτώσεις.
Εχθές το απόγευμα, λίγο πριν τις 6, ο ίδιος παραγωγός δέχθηκε ακόμη ένα πλήγμα, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έκαναν την εμφάνισή τους στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου στο ΚεΦΙΑπ (πρώην ΚΑΦΚΑ) Φιλιατρών.

O διοικητής ενός στρατοπέδου...

 
Είναι ο διοικητής του στρατοπέδου και φωνάζει τον Κωστίκα που είναι φαντάρος και του λέει: - Κωστίκα. Αύριο το πρωί περιμένω τον Μεϊμαράκη. Να είσαι στην πύλη από τα ξημερώματα και να με ειδοποιήσεις όταν φτάσει. Το πρωί, πράγματι, ο Kωστίκας είναι στην πύλη από τις 6. Κατά τις 6.30 παίρνει

Οι Σοβιετικοί και η "πύλη της κόλασης", που φλέγεται ακόμα

Μια αποτυχημένη γεώτρηση και μια τρύπα που μοιάζει να οδηγεί στην κόλαση. Πώς ένα μικρό χωριό έγινε τουριστικός προορισμόςΚανείς δε θα γνώριζε το μικρό χωριό Derweze, στο Τουρκμενιστάν, αν δεν αποτελούσε την.... είσοδο για την Κόλαση.
Στη καρδιά της ερήμου Karakum, υπάρχει μια γιγάντια τρύπα που δεν είναι αποτέλεσμα επίθεσης εξωγήινων στον πλανήτη μας.
Ο λόγος για έναν κρατήρα που δημιουργήθηκε από γεωλόγους πριν 40 χρόνια και έκτοτε οι φλόγες στο εσωτερικό του συνεχίζουν να καίνε.

Καλαμάτα: Στα σκαριά το αεροδρόμιο εκτόξευσης πυραύλων για ανάπτυξη της αεροδιαστημικής στην Ελλάδα

Το έγγραφο της αναπληρωτού υπουργού Άμυνας, Φώφης Γεννηματά που διαβιβάστηκε στη Βουλή σε επερώτηση του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ., Β. Καπεράρου για την ανάπτυξη της αεροδιαστημικής στην Ελλάδα
«Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας εξετάζει με τη δέουσα προσοχή τη σκοπιμότητα υλοποίησης τέτοιου τύπου επενδύσεων, εφόσον αυτές είναι υπαρκτές, εντός του πλαισίου των προβλέψεων της ισχύουσας νομοθεσίας».
Τα παραπάνω αναφέρονται σε έγγραφο της αναπληρωτού

«Παγώνουν» οι επιδοτήσεις σε όσους οφείλουν στα ταμεία Πηγή: «Παγώνουν» οι επιδοτήσεις σε όσους οφείλουν στα ταμεία

Εσοδα ύψους 600 εκατ. ευρώ υπολογίζεται ότι θα αποφέρουν στα ασφαλιστικά ταμεία το πακέτο μέτρων που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης. Το πακέτο αφορά στην ενίσχυση των μηχανισμών είσπραξης των ασφαλιστικών φορέων και πρόστιμα για την ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία. Η υιοθέτηση των μέτρων έχει λάβει το «πράσινο φως» από την πλευρά της τρόικας.
Από το νομοσχέδιο έχουν απαλειφθεί οι διατάξεις που αφορούν σε διαρθρωτικά μέτρα, που κρίθηκε

Εως και 100% αυξήθηκαν οι παραγγελίες του πετρελαίου θέρμανσης σε σχέση με πέρυσι

Η επέκταση των κριτηρίων στους δικαιούχους του επιδόματος του πετρελαίου θέρμανσης έφερε χαμόγελα στην αγορά των καυσίμων καθώς καταγράφεται αύξηση στις παραγγελίες που αγγίζει το 100% σε σχέση με πέρυσι. "Aυτό σημαίνει και τεράστια αύξηση στα δημόσια έσοδα" λέει στο Newsit o Γιώργος Μασσαλής.

Αλλάζουν τα δεδομένα στην αγορά του πετρελαίου θέρμανσης φέτος μετά τη μαζική στροφή των καταναλωτών στις εναλλακτικές μορφές θέρμανσης που καταγράφηκε πέρυσι.

Δήμος Τριφυλίας: Επαναλειτουργία του τμήματος πιάνου!

Τα μαθήματα στο τμήμα εκμάθησης πιάνου στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας θα ξεκινήσουν από τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013
Την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου υπήρξε συνάντηση της Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Παντελάκη Παρασκευής και της νέας δασκάλας του πιάνου κ. Παπαγιαννοπούλου Κωνσταντίνας με τους γονείς των μαθητών για τον καθορισμό των ωρών αλλά και για συζήτηση σχετικά με θέματα

6η Υ.ΠΕ: Αναβαθμίζονται μονάδες υγείας στην Μεσσηνία

Από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια, Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας ανακοινώθηκε ότι εκδόθηκε η προέγκριση δημοπράτησης δύο (2) νέων έργων που αφορούν τον Τομέα Υγείας στο Νομό Μεσσηνίας.
Πρόκειται για έργα στο .....

Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας - Νοσηλευτική μονάδα Κυπαρισσίας και Περιφερειακό Ιατρείο Πεταλιδίου.

Συγκεκριμμένα:

Κανονικά ξανά στην κυκλοφορία το Παραδείσια - Τσακώνα

Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013 20:20 Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/oikonomia/ypodomes/item/30913-paradeisia-tsakwna

Κανονικά μέσω του αυτοκινητοδρόμου διεξάγεται και πάλι η κίνηση των οχημάτων και στα δύο ρεύματα στο Παραδείσια - Τσακώνα.

Το συγκεκριμένο τμήμα είχε κλείσει από χθες το μεσημέρι για να πραγματοποιηθούν εργασίες τοποθέτησης ηλεκτρονικής πληροφοριακής πινακίδας. Η κυκλοφορία των οχημάτων πραγματοποιείτο μέσω της παλιάς εθνικής

"Ακίνητες" οι πολεοδομικές μελέτες στην Τριφυλία


Πλήρης στασιμότητα υπάρχει στο ζήτημα των Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων που αφορούν πόλεις της Τριφυλίας. 
Στην ουσία δεν έχει γίνει  καμία ουσιαστική κίνηση που να δώσει ώθηση στην εξέλιξη και την υλοποίησή τους, τη στιγμή που πολλές περιοχές έχουν ανάγκη την πολεοδομική επέκταση καθώς ασφυκτιούν στους υπάρχοντες οικιστικούς ιστούς, όπως οι Γαργαλιάνοι και ο Μάραθος. Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις ιδιοκτήτες γης βρίσκονται όμηροι σχεδιαζόμενων επεκτάσεων σχεδίων πόλεων, όπως στην Κυπαρισσία, που όμως δεν μπορούν να γίνουν αν δεν ολοκληρωθεί το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο. Αυτό αναφέρθηκε

Από 2,55 έως 2,65 ευρώ το κιλό η τιμή του λαδιού

Ανοδο 20 λεπτών σημείωσε η τιμή του ελαιολάδου, όπως προκύπτει από τη σύγκριση της τιμής που

Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013

ΓΙΑΤΙ ΘΥΜΙΑΖΟΥΜΕ

Του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστοδούλου

Το θυμίαμα στη λατρεία του Θεού εχρησιμοποιείτο και από τους Εβραίους και από τους ειδωλολάτρες. Ήταν δείγμα αναγνώρισης της υπερέχουσας αξίας του Θεού, ήταν σύμβολο υποταγής και αφοσίωσης. Στην Παλαιά Διαθήκη έχουμε την περιγραφή του και το μείγμα από το οποίο απετελείτο. Συγκεκριμένα, στο Εξόδου 30, 34-38 ο Θεός δίδει εντολή να αποτελείται το θυμίαμα από 4 συστατικά στοιχεία, από σταχτή, όνυχα, χαλβάνη και λίβανο. Γι’ αυτό και οι έννοιες «θυμίαμα» (ή

ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

Γιορτάζουμε σήμερα, 21 Νοεμβρίου, ημέρα των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Η Άννα, η μητέρα της Θεοτόκου, επειδή πέρασε όλη σχεδόν τη ζωή της στείρα, χωρίς να γεννήσει παιδί, παρακάλούσε προσευχόμενη στο Θεό, μαζί με τον άνδρα της Ιωακείμ, να τους χαρίσει ένα παιδί.

Και αν γινόταν αυτό, αμέσως θα το αφιέρωναν στο Θεό. Και πράγματι, ο Θεός ευδόκησε και εισάκουσε τις προσευχές τους, και η Αννα γέννησε την Υπεραγία Θεοτόκο. Όταν Αυτή έγινε τριών χρονών, Την πήραν οι γονείς Της και αφιέρωσαν τη Θυγατέρα τους στο Θεό, αφού Την πήγαν στο Ναό.

Την παρέδωσαν στον αρχιερέα Ζαχαρία, ο οποίος αφού Την παρέλαβε, Την εισήγαγε στα Άγια των

Η Ελλάδα στο "κλάμπ" του πρώτου ευρωπαϊκού UAV

Ελλάδα, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Πολωνία και Ισπανία υπέγραψαν συμφωνία (19 Νοεμβρίου) για την κατασκευή ενός ευρωπαϊκού μη επανδρωμένου τηλεκατευθυνόμενου αεροσκάφους, αμφισβητώντας την κυριαρχία των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ σε μια αγορά που θεωρείται στρατηγικής σημασίας.

Το «ευρωπαϊκό κλαμπ» των drone σχηματίστηκε έπειτα από συνάντηση των ευρωπαίων υπουργών Άμυνας στις Βρυξέλλες. Οι Ευρωπαίοι υπουργοί

Ελαιόλαδο: Οι Τιμές στις 17 Νοεμβρίου 2013

Στις ιταλικές αγορές, οι οποίες αποτελούν το σημείο αναφοράς των ελληνικών,  λόγω των εξαγωγών του χύμα ελαιολάδου μας, η πτώση των τιμών του λαμπάντε συνοδεύτηκε από μια ελαφρά κάμψη εκείνων του παρθένου και του έξτρα (ιδιαίτερα στις αγορές της Απουλίας). 
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τιμές στις ιταλικές αγορές κυμαίνονται ακόμη σε επίπεδα ανώτερα των αντιστοίχων περσινών, παρά την ιδιαιτερότητα της

Μεσσηνία: Εξιχνιάστηκαν τρεις υποθέσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων!

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, τρεις (3) υποθέσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων, που διαπράχθηκαν, στο Ασπρόχωμα και στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, ενώ για τις υποθέσεις αυτές αποδίδονται κατηγορίες σε βάρος ενός (1) 31χρονου ημεδαπού, για απάτη. 
Ειδικότερα, όπως προέκυψε ο 31χρονος, την 13.9.2013 το πρωί, στο Ασπρόχωμα Μεσσηνίας, εξαπάτησε ηλικιωμένη ημεδαπή, προσποιούμενος φιλική σχέση με συγγενικό της πρόσωπο,

Όλο το σχέδιο Σαμαρά για δωρεάν Wi-Fi! - Πότε θα το παρουσιάσει - Θέλω σε κάθε χωριό και μια κεραία

- Σαμαράς σε σύσκεψη: "Θέλω σε κάθε χωριό μια κεραία με δωρεάν Wi - Fi"
- 20.000 με 30.000 σημεία με δωρεάν wi - fi σε όλη την Ελλάδα
- Οι κεραίες θα τοποθετηθούν σε τηλεφωνικούς θαλάμους και σε ΑΤΜ τραπεζών
- Θα τοποθετηθούν επίσης σε νοσοκομεία, αρχαιολογικούς χώρους, λιμάνια και αεροδρόμια

Σαν Χριστουγεννιάτικο μποναμά θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς το σχέδιο για δωρεάν WI-FI σε όλη την Ελλάδα. Σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ μετά από σύσκεψη με

Συνάντηση Αλευρά - Αλεξανδρόπουλου για το Εργόσημο

O Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Παναγιώτης Αλευράς είχε συνάντηση στο γραφείο του με τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών κ. Γεώργιο Αλεξανδρόπουλο.
Στη συνάντηση ........

συζητήθηκε μεταξύ άλλων και το θέμα του εργοσήμου, που είναι ο νέος, υποχρεωτικός τρόπος αμοιβής των εργατών γης και καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών τους.

Ο κ. Αλεξανδρόπουλος ανέφερε ότι οι αγρότες επιθυμούν τη χρήση του εργόσημου, προκειμένου να είναι νόμιμοι και να μην έχουν προβλήματα με τις Αρχές. Συναντούν όμως σοβαρά

Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2013

ΠΛΑΤΗ: ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟΣ ΜΑΣ (ΦΩΤΟ. ΜΕΡΟΣ 1ο)Η ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ (Ι. Ν. ΓΕΝΕΣΙΟΝ ΘΕΟΤΟΚΟΥ)

ΑΝΕΚΔΟΤΑ: Ήταν ένας τυφλός ...

Ήταν ένας τυφλός και μπήκε κατά λάθος σε ένα bar για γυναίκες. Κάθεται και νομίζοντας ότι μιλάει στο barman λέει: "Φίλε, να σου πω το τελευταίο ανέκδοτο για ξανθιές;" Τον ακούει μια γυναίκα που καθόταν πιο δίπλα και του λέει: "Φίλε, πριν πεις το ανέκδοτο πρέπει να

Ξεμπλοκάρει 1,5 εκατ. ευρώ και πληρώνει

Η συμφωνία του Παναθηναϊκού με τη Nova έχει ένα πολύ βασικό και άμεσο κέρδος για το Τριφύλλι:

Πώς εντοπίζονται τα κυκλώματα παιδικής πορνογραφίας στην Ελλάδα -Φρικιαστικές περιπτώσεις Πηγή: Πώς εντοπίζονται τα κυκλώματα παιδικής πορνογραφίας στην Ελλάδα -Φρικιαστικές περιπτώσεις

Ανησυχητικά φαίνεται πως είναι τα κρούσματα παιδικής πορνογραφίας στην Ελλάδα, με τον υποδιευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλη Σφακιανάκη να περιγράφει αρκετές από τις περιπτώσεις και να σκιαγραφεί το προφίλ των διακινητών.
«Στην Πελοπόννησο εντοπίσαμε 48χρονο αρχιμανδρίτη να διακινεί πορνογραφικό υλικό με ανήλικους. Ο άνθρωπος αυτός ετοιμαζόταν για δεσπότης. Σε μια άλλη περίπτωση απόρησε μέχρι και ο εισαγγελέας που ήρθε σε επιτόπια έρευνα

Η επέλαση των Κινέζων στην Ελλάδα: Πρώτος προορισμός στην Ευρώπη η χώρα μας Πηγή: Η επέλαση των Κινέζων στην Ελλάδα: Πρώτος προορισμός στην Ευρώπη η χώρα μας

Ραγδαία αύξηση στον αριθμό των Κινέζων τουριστών αναμένεται στο άμεσο μέλλον στη χώρα μας,

ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΩΝ - ΠΥΡΓΟΥ; Γεμάτοι «λακκούβες» οι αυτοκινητόδρομοι

Με γενναίες υποχωρήσεις του ελληνικού Δημοσίου, υπέρ των εργολάβων και των τραπεζών και κάλυψη πάλι από το Δημόσιο, με εγχώριους και κοινοτικούς πόρους του χρηματοδοτικού κενού των έργων, συνολικού ύψους άνω των 2 δισ. ευρώ, φαίνεται ότι «κλειδώνει» η τελική συμφωνία για την επανεκκίνηση των τεσσάρων οδικών αξόνων (Ολυμπία Οδός, Ιόνια Οδός, άξονας Κεντρικής Ελλάδας και Μαλιακός - Κλειδί). Ο κύβος ερρίφθη την προηγούμενη εβδομάδα με την υπογραφή συμφωνίας για τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας, μεταξύ της ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και της ελληνικής κυβέρνησης, ύψους 550 εκατομμυρίων ευρώ.
Από αυτό το ποσό, τα 350 εκατομμύρια ευρώ θα διοχετευτούν στους αυτοκινητοδρόμους ως προκαταβολή συνολικής χρηματοδοτικής συμβολής της ΕΤΕπ ύψους 650 εκατομμυρίων ευρώ για την επανεκκίνηση των οδικών έργων. Στην εκδήλωση υπογραφής της συμφωνίας την περασμένη Δευτέρα ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι τις επόμενες μέρες θα κατατεθούν στη Βουλή, αφού ολοκληρωθεί η επεξεργασία τους από το Ελεγκτικό Συνέδριο, οι αναθεωρημένες

Μεσσηνία: 5 μήνες φυλάκισης στις Ρουμάνες επειδή οι 9χρονοι γιοι τους έκλεβαν!

Σε 5 μήνες φυλάκισης καταδικάσθηκαν χθες από το Μονομελές Αυτόφωρο Καλαμάτας οι δύο Ρουμάνες που συνελήφθησαν το Σάββατο το μεσημέρι, μετά από κλοπή που διέπραξαν τα δύο 9χρονα αγόρια τους.

Τα δύο ανήλικα παιδιά μπήκαν το Σάββατο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο. Οι αστυνομικοί τα εντόπισαν και βρήκαν το κλεμμένο κινητό

Στην δημοσιότητα η ΜΠΕ για τα σκουπιδοεργοστάσια

Αύριο θα δοθεί στη δημοσιότητα η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για τη

Με απογραφή της γης η επιδότηση του 2015

Το 2014 θα μετρηθούν όλα τα στρέμματα καλλιεργήσιμης γης και βοσκoτόπων, για να προκύψει το ποσό της περιφερειακής ενίσχυσης, βάσει του οποίου θα δίνονται οι επιδοτήσεις στους αγρότες από το 2015.
Με βάση την απογραφή θα γίνει ο υπολογισμός του δικαιώματος που θα παίρνει ο κτηνοτρόφος ή ο γεωργός χωρίς να έχει σημασία τι προϊόν παράγει, ούτε αν είναι ελιές ή σιτάρι, ούτε αν είναι γάλα ή κρέας.
Αυτό αναφέρει ρεπορτάζ του agronews.gr σχετικά με τις επιδοτήσεις των αγροτών, σύμφωνα με το οποίο η κατανομή των ενισχύσεων με τη Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική θα γίνει με

Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2013

Αυστραλία: 26.000 αναπηρικές καρέκλες για παιδιά από όλο τον κόσμο από Έλληνα ομογενή

Με πρωτοβουλία ομογενή δωρήθηκαν 26.000 αναπηρικές καρέκλες σε παιδιά δεκάδων χωρών
Πάνω από 26.000 αναπηρικές καρέκλες έχουν συγκεντρωθεί με πρωτοβουλία ενός ομογενή, που δόθηκαν σε παιδιά 68 διαφορετικών χωρών, κυρίως στο Αφγανιστάν και σε άλλες χώρες της περιοχής αλλά και της Αφρικής.
Ιδρυτής του κινήματος "Αναπηρικές Καρέκλες για Παιδιά" (Wheelchairs for Kids) είναι ο ομογενής Γεράσιμος Γεωργάτος, που πρόσφατα ήταν και υποψήφιος γερουσιαστής του κόμματος WikiLeaks Party του Τζούλιαν Ασάνζ στη Δυτική Αυστραλία, αλλά δεν τα κατάφερε να εκλεγεί.

Κλείνει τα βράδια το Πεδίον του Αρεως, λόγω εγκληματικότητας Πηγή: Κλείνει τα βράδια το Πεδίον του Αρεως, λόγω εγκληματικότητας

Κλειδωμένο θα παραμένει το Πεδίον του Αρεως, κατά τη διάρκεια της νύχτας, μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες για την πλήρη περίφραξή του και την τοποθέτηση πυλών και στις οκτώ εισόδους του. Αυτό είναι ένα από τα σχέδια της περιφέρειας Αττικής προκειμένου να βελτιωθεί η εικόνα στο πάρκο και να αντιμετωπιστούν τα αυξανόμενα κρούσματα εγκληματικότητας.
Το Πεδίον του Άρεως έχει έκταση που φθάνει τα 277 στρέμματα, δηλαδή σχεδόν τριπλάσια, σε

H Aegean «πετάει» με την Εθνική στο Βουκουρέστι -Γεμίζει ένα αεροσκάφος με τυχερούς φιλάθλους Πηγή: H Aegean «πετάει» με την Εθνική στο Βουκουρέστι -Γεμίζει ένα αεροσκάφος με τυχερούς φιλάθλους

Η Aegean θα βρίσκεται στο πλευρό της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της

Νέο σαφάρι για τα ανασφάλιστα ΙΧ -Ξεπερνούν τα 1,2 εκατομμύρια Πηγή: Νέο σαφάρι για τα ανασφάλιστα ΙΧ -Ξεπερνούν τα 1,2 εκατομμύρια

Συνεχίζουν να ματώνουν τα κρατικά έσοδα από τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους δρόμους της χώρας και το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει και νέο σαφάρι στους δρόμους για τον εντοπισμό τους.
Οπως αναφέρει η Ημερησία κάθε ανασφάλιστο όχημα στερεί περίπου 300 ευρώ ετησίως από τις ασφαλιστικές εταιρείες, εκ των οποίων τα 18 ευρώ χάνει το Επικουρικό Ταμείο, ενώ επιπλέον 30 ευρώ στερείται το ελληνικό δημόσιο εξαιτίας της μη απόδοσης των νόμιμων φόρων.

Τραυματίστηκε κυνηγός από τα Φιλιατρά στο Χρυσοβίτσι Αρκαδίας

Written By Filiatra-NET on Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2013 | 20:56

Οι τραυματισμοί των κυνηγών δεν έχουν τελειωμό από ότι φαίνεται αφού
σήμερα το πρωί είχαμε κι άλλο ένα περιστατικό στην Αρκαδία.

Σύμφωνα με το Arcadiaportal.gr το πρωί στο Χρυσοβίτσι τραυματίστηκε κυνηγός από τα Φιλιατρά Μεσσηνίας, τον οποίο κατά τη διάρκεια του κυνηγιού τον βρήκαν τα σκάγια του όπλου στο πρόσωπο. 

Στη Μαραθούπολη 35 Σουηδοί γκόλφερ

Στη Μαραθούπολη βρίσκονται αυτή την εποχή 35 Σουηδοί φίλοι του γκολφ που απολαμβάνουν το αγαπημένο τους άθλημα στα γήπεδα της Costa Navarino. Το βράδυ της Παρασκευής μάλιστα τους περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη, καθώς οργανώθηκε βραδιά γευσιγνωσίας και προσφοράς τοπικών προϊόντων, από τα οποία έμειναν ενθουσιασμένοι.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο "Αρτίνα" όπου τους καλωσόρισε ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Τριφυλίας

Απογοητευμένοι από τις τιμές οι ελαιοπαραγωγοί


Απογοήτευση επικρατεί στον αγροτικό κόσμο από το ξεκίνημα της φετινής ελαιοσυγκομιδής, καθώς οι προσδοκίες για καλές τιμές μέχρι στιγμής δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Αντιθέτως, παρά την πολύ χαμηλή παραγωγή βλέπουν και τις τιμές να κινούνται σε χαμηλά επίπεδα.
Τις μέρες αυτές η τιμή έχει διαμορφωθεί στα 2,4 - 2,45 ευρώ το κιλό, η οποία είναι απογοητευτική όπως μας λένε οι ίδιοι οι παραγωγοί, καθώς δεν θα μπορέσουν να μαζέψουν ούτε τα έξοδά τους.
Στην περιοχή της Τριφυλίας η ελαιοσυγκομιδή έχει ξεκινήσει πλέον κανονικά σε μια από τις

Τριφυλία: Από τις φόλες… στις εκτελέσεις αδέσποτων!

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει το τελευταίο διάστημα στην Τριφυλία η αντιμετώπιση των αδέσποτων. Από την απάνθρωπη πρακτική θανάτωσής τους από φόλες, φθάσαμε σε πυροβολισμούς σκύλων και γάτων.
Την ίδια στιγμή η Φιλοζωική Ομάδα Εθελοντών Τριφυλίας κάνει έκκληση στους πολίτες για βοήθεια και στήριξη, καθώς αδυνατούν, πια, να αντιμετωπίσουν όλα τα περιστατικά.
Το, δε, έργο της είναι κάτι περισσότερο από πολύτιμο! Με πρωτοβουλίες των εθελοντών και δικές τους,

Τριφυλία: Οριστικός Πίνακας Επιτυχόντων του ΟΑΕΔ, για τις 10.000 θέσεις πλήρους απασχόλησης

Ανάρτηση του Οριστικού Πίνακα Κατάταξης Ανέργων στο πλαίσιο της πράξης "Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα σε επιβλέποντες φορείς για 10.000 θέσεις πλήρους απασχόλησης, ειδικότητας ΥΕ Γενικών Καθηκόντων".
Στις 15-11-2013 κατόπιν σχετικής Απόφασης του Διοικητή του ΟΑΕΔ, αναρτήθηκε στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, στην ενότητα e- Υπηρεσίες / Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα, ο Οριστικός Πίνακας Κατάταξης Ανέργων και ο

Ενέργειες της Περιφέρειας για αναβάθμιση του αεροδρομίου

Το αεροδρόμιο «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» αποτελεί την αιχμή του δόρατος για την

Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2013

Κβαντικοί υπολογιστές: Νέο παγκόσμιο ρεκόρ κβαντικής μνήμης

Επιστήμονες κατάφεραν να σπάσουν το παγκόσμιο ρεκόρ κβαντικής μνήμης, διατηρώντας σταθερή μια εύθραυστη κβαντική κατάσταση επί 39 λεπτά σε συνθήκες δωματίου (στους 25 βαθμούς Κελσίου) και επί τρεις ώρες, σε συνθήκες κοντά στο απόλυτο μηδέν.

Το επίτευγμα ξεπερνά ακόμα ένα τεχνικό εμπόδιο στον ανηφορικό δρόμο για την κατασκευή κβαντικών υπολογιστών, με υπερυψηλές ταχύτητες επεξεργασίας. Το προηγούμενο ρεκόρ μνήμης (ανεπίσημο, αφού δεν υπάρχει κβαντικό βιβλίο Γκίνες!) ήταν μόλις 25 δευτερόλεπτα σε συνθήκες δωματίου και 3 λεπτά

Η Εξέγερση του Πολυτεχνείου


Η Εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 1973 ήταν η κορυφαία αντιδικτατορική εκδήλωση και ουσιαστικά προανήγγειλε την πτώση της Χούντας των Συνταγματαρχών, η οποία από τις 21 Απριλίου 1967 είχε επιβάλλει καθεστώς στυγνής δικτατορίας στη χώρα.
Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε στις 14 Φεβρουαρίου 1973, όταν ξεσηκώθηκαν οι φοιτητές της Αθήνας και συγκεντρώθηκαν στο Πολυτεχνείο. Ζητούσαν την κατάργηση του Ν.1347, ο οποίος προέβλεπε την υποχρεωτική στράτευση όσων ανέπτυσσαν συνδικαλιστική δράση κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Η αστυνομία, παραβιάζοντας το πανεπιστημιακό άσυλο, εισήλθε στο χώρο του ιδρύματος, συνέλαβε 11

ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ: ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΜΕ ΦΑΣΟΛΙΑ

Υλικά:
5 αγκινάρες
1 κιλό φασολάκια
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι λάδι
1,5 κουταλιά της σούπας ντοματοπολτέ
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ ΚΑΙ ΜΑΞΙΜΟΥ, ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ

Γιορτάζουμε σήμερα 17 Νοεμβρίου, ημέρα μνήμης των Αγίων Γενναδίου και Μαξίμου, των Πατριαρχών Κωνσταντινουπόλεως.

Άξιοι κατά πάντα και οι δύο ποιμενάρχες της Εκκλησίας!
Ο Γεννάδιος Α', διαδέχτηκε το έτος 458 μ.Χ. τον Πατριάρχη Κωνσταντινούπολης Ανατόλιο. Προηγούμενα ήταν πρεσβύτερος στην ίδια Εκκλησία. Ο Πατριάρχης αυτός, εργάστηκε καρποφόρα για την επιστροφή πολλών αιρετικών στην Ορθοδοξία. Μεταξύ αυτών, επέστρεψε μέσω του Γενναδίου και ο

ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

(Λουκ. ιβ´ 16-21)
Είπεν ο Κύριος την παραβολήν ταύτην· ᾿Ανθρώπου τινός πλουσίου ευφόρησεν η χώρα· και διελογίζετο εν εαυτώ λέγων· Τι ποιήσω, ότι ουκέχω που συνάξω τους καρπούς μου; Καί είπε· Τούτο ποιήσω· καθελώμου τας αποθήκας και μείζονας οικοδομήσω, και συνάξω εκεί πάντα τάγενήματά μου και τα αγαθά μου, και ερώ τη ψυχή μου· Ψυχή, έχεις πολλά αγαθά κείμενα εις έτη πολλά· αναπαύου, φάγε, πίε, ευφραίνου.

Είπε δε αυτώ ο Θεός· ῎Αφρων, ταύτη τη νυκτί την ψυχήν σουαπαιτούσιν από σού· α δε ητοίμασας τίνι έσται; Ούτως ο θησαυρίζωνεαυτώ, και μη εις Θεόν πλουτών. Ταύτα λέγων εφώνει· ῾Ο έχων ώταακούειν, ακουέτω.
Απόδοση στη νεοελληνική:
Είπε ο Κύριος αυτή την παραβολή· «Κάποιου πλούσιου ανθρώπου τα χωράφια έδωσαν άφθονη

Ζητούν απλούστευση των διαδικασιών για εργόσημο

Γράφτηκε από τον 

Την ανάγκη για απλούστευση των διαδικασιών σε ό,τι αφορά το εργόσημο επισημαίνουν για ακόμη μια φορά οι παραγωγοί, καθώς η ελαιοσυγκομιδή έχει ξεκινήσει και πλέον η εφαρμογή του γίνεται στην πράξη -όπως κυκλοφορεί μάλιστα στην περιοχή της Τριφυλίας έχουν αρχίσει ήδη να γίνονται έλεγχοι στα χωράφια.
Μπορεί η διαδικασία προμήθειας του εργόσημου να είναι εύκολη για τους παραγωγούς, όμως τα πράγματα περιπλέκονται όταν καλούνται οι ίδιοι να ελέγχουν αν το ΑΦΜ και το ΑΜΚΑ που τους δίνουν είναι πραγματικό, αν τα χαρτιά παραμονής