Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017

Πλατφόρμα act4Greece, η δύναμη των πολλών στην πράξη

23/05/2017


Δανειστικές βιβλιοθήκες σε σχολεία απομακρυσμένων νομών της χώρας με πρωτοβουλία της Εθνικής Τράπεζας Μια crowdfunding πλατφόρμα, η act4Greece δημιουργήθηκε με
πρωτοβουλία της Εθνικής Τράπεζας για την προώθηση σημαντικών έργων που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία και οικονομία.
Μέχρι σήμερα έχουν συγκεντρωθεί με τη συνεισφορά τόσο φυσικών προσώπων, όσο και εταιρειών, δωρεές ύψους 1.4 εκατ. ευρώ για ζεστά σχολικά γεύματα, ιατροφαρμακευτικό υλικό, δαπάνες για τον πολιτισμό, ερευνητικά προγράμματα κ.α.
Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη διάφορες δράσεις, όπως η δημιουργία είκοσι ποιοτικών Δανειστικών βιβλιοθηκών σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έξι απομακρυσμένων νομών της χώρας. Σκοπός του έργου είναι να καλυφθούν οι ανάγκες εκπαίδευσης, επιμόρφωσης και ψυχαγωγίας 2.331 μαθητών ανά σχολική χρονιά.
Η δράση, που αποτελεί πρωτοβουλία της Ελληνικής Λέσχης Βιβλίου, θα είναι αναρτημένη στην πλατφόρμα έως τις 31 Δεκεμβρίου 2017 και με την ελάχιστη συνεισφορά όλων μας θα μπορέσει να γίνει πράξη.

Ας προσφέρουμε έμπνευση και πνευματική καλλιέργεια σε πολλές γενιές μαθητών, με ένα κλικ στο www.act4greece.gr ή στα Καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας.

ΑΠΟ http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: